183083b183083gh183083j183083hgj183083183083bn183083183083ggg183083ghd183083iu183083m183083o183083sss

Får enheter til å snakke sammen med skeddersydde kommunikasjonssystemer

– Vi leverer det meste av IKT-tjenester - og gjerne skreddersydde, spesifiserer prosjektleder i Specto Remote AS, Robin Alstad.

Specto Remote utvikler og leverer avanserte trådløse løsninger innenfor trådløs kommunikasjon og nettverk. Med hjelp av innovativ teknologi leverer selskapet trådløse nettverksløsninger over store avstander, både mellom faste installasjoner og objekter i bevegelse.


– Utspringet var fra en entreprenør i Oslo: Brødrene Gjermundshaug. De skulle begynne med fjernstyring av store gravemaskiner og dumpere for å rydde miner. Da tenkte vi: Hvordan i all verden skal vi løse det her? Og da fyrte vi i gang dette firmaet. Nå begynner det å bli sju år siden, sier daglig leder, Christian Larsen, med et stort smil.

 

Hovedsatsingsområdet er offshoreinstallasjoner til rederier og oljeselskap og komplekse langdistansenettverk. Specto Remote har installert sine avanserte løsninger blant annet i Barentshavet, fergestrekninger i Nord-Sverige og mellom Danmark og Tyskland.


183083j


– Sikkerhet, trygghet og rask kommunikasjon
Firmaet er systemintegrator innenfor kamera- og alarmsystem, radiokommunikasjon, avanserte nettverkssystemer og offshoreinstallasjoner. De gjør mer enn å bare levere sine produkter og tjenester, de hjelper sine kunder hele veien med å installere, koble på og drifte utstyret.


– Blant våre største kunder finner vi universitet, anleggsfirma og havbruksnæringen, sier Larsen og legger til:


– Viktige stikkord for våre kunder er sikkerhet, trygghet og rask og pålitelig kommunikasjon. Dette oppnås ved å knytte alle aktører sammen i ett lukket radionettverk, noe som vil gi en bedre tjeneste, samt kost- og nyttefordeler ovenfor våre kunder.


183083bn183083


Styrer skuta mot fremtidens teknologi

Larsen hadde jobbet i Bodø i mange år, og ville være med på å styre skuta mot fremtidens teknologi. Alstad på sin side, har 15 års erfaring fra bransjen, med sekken full av erfaring som blant annet inkluderer installasjon på båter og kommunikasjon innenfor oppdrettsnæringen. 

Sammen tilbyr de innovative, avanserte og skreddersydde systemer som forenkler kommunikasjonen mellom to eller flere enheter.


– Vi hjelper til med kommunikasjon og tilrettelegger for å få koblet på utstyr, og drifter det. Vi kjører ikke gravemaskiner, men vi er kommunikasjonsleddet, presiserer Larsen.


– En typisk kunde i dag er en radiokunde, eller en kunde som har behov for litt avanserte kommunikasjonsløsninger, legger Alstad til og kommer med eksempler som Amundsen Maskin hvor Specto har sine kontorer.


Etterspurte løsninger

De smarte kommunikasjonsløsningene til Specto Remote er etterspurt i Bodø og Norge på kryss og tvers. De har hele landet som sin arbeidsplass – men selve forankringen ligger her på kontoret i Tømrerveien 8 i Bodø.


– I Bodø er det stor etterspørsel på noen som kan følge kommunikasjonsbiten fra krybbe til død, spesielt på de som kan komme og montere og få det til å fungere, forteller Alstad og Larsen.


Det som utmerker dem er den store bredden av tjenester. Som gutta i Specto Remote forklarer så godt, er de bærere og drivere av service og vedlikehold.


– I det siste har vi utført oppdrag for flere store fergeselskaper, der vi har montert kommunikasjonsutstyr så de får høyhastighetsbredbåndslinje. Da leverer vi internett, bistår og selger til kunden.


I tillegg får de jevnlig oppdrag innen fiskeri og oppdrett, med kamera- og fôringssystem. Larsen forteller at de har utviklet sambandsløsninger ved å bygge et eget nett der brøytemannskap kan snakke uten at det blir avbrutt av dårlige linjer.


Beina godt plantet på jorda

For kunder som Mesta og Vegvesenet, har de utført deknings- og radiomåling i tunneler. Med den unike kameraovervåkningstjenesten Spectowatch, kan de tilby en 360 graders kameraovervåkning på byggeplasser, med den overordnede hensikten å avdekke tyveri.


Med fire faste ansatte og et par innleide, er intensjonen fremover at de skal vokse. Nå ønsker de å få inn en lærling og øke med ytterligere et kontor. Larsen og Alstad spøker om at de er over gjennomsnittet opptatt av å være jordnære.


– Vi jobber også offshore, der satset vi stort for noen år siden. Vi har en rammeavtale med Goliat i Hammerfest, og der skal vi opp igjen og gjøre en god del jobber. Så vi er sertifisert for å jobbe offshore, og det er enda en av de mange fiskene i havet, smiler prosjektleder Alstad.


183083gh

Les mer...

2018-06-18 12.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv