174009NY174009uy174009174009NYY174009NUY174009NYE174009NYYAs174009yo174009åd

Lager kunstverk av gråstein

Belland Graving AS lager kunstverk av gråstein: Stein på stein bygger de forstøtningsmurer i naturstein for både privatkunder og Statens Vegvesen.

Men den velrenommerte entreprenøren i Lyngdal har også en allsidig virksomhet: Firmaet tilbyr egne hyttetomter for salg og for to og et halvt år siden startet de opp et transportfirma som datterselskap.


Daglig leder og eier, Lasse Belland, kan med dette reklamere for det beste fra to verdener når han viser frem hyttetomtene sine. Ferdig planert og klar til bygging i et turistvennlig område, sentrumsnært og likevel med kort vei til sjøen.


174009uy


Det var bestefaren Kenneth som startet opp i sin tid, da som enkeltmannsforetak. Her begynte Lasse som lærling i 2008, deretter ble firmaet et aksjeselskap, og etter at han overtok i 2014, har han bygd både verksted og kontor på tomten til huset som oldefaren opprinnelig kom fra og hvor Lasse bor i dag. Mye har endret seg på de årene. På kontorveggen i dag henger både utmerkelsene foretaket har fått, og fagbrevene til de ansatte sammen med kursbevis. Alt sammen dokumentasjon på kunnskapene firmaet med sine syv ansatte innehar: Bergsprengingskurs; kurs i kalkulasjon og prosjektledelse, bedriftsledelse – alt man trenger når man skal utføre sikkert og kvalitetsmessig godt arbeid i dag. Mye må riktig nok gjøres på kontoret over skrivebordet, men Lasse selv er stort sett ute med maskinene. Naturlig nok – han vokste jo praktisk talt opp i dem, smiler han selv.


– Vi er litt stolte over at vi har drevet med positive tall siden oppstarten. Der har vi funnet noen nisjer innenfor hyttebygging, natursteinsmuring og planering av tomter. Selskapet har fått vokse på en sunn og økonomisk måte, og i dag har vi to avdelinger, en i Kristiansand, og en her i Lyngdal. Vi er mye underleverandør for større entreprenører, men vi har også mange egne prosjekter. Vi har hatt prosjekt fra Flekkefjord i vest, Lillesand i øst og Bykle i Nord – rent geografisk kan du godt si at vi dekker praktisk talt hele Agder. Våre forstøtningsmurer bygges i gråstein, hentet fra forskjellige brudd fra våre gode samarbeidspartnere i Rogaland og Agder. Hovedsakelig arbeider vi mest opp mot andre entreprenører som underleverandør, Statens Vegvesen og andre profesjonelle aktører. Da gjør vi befaringer med oppdragsgiveren i forkant, deretter setter vi sammen en pakke med ferdig mur, forklarer han.


174009


Et firma med god økonomisk vekst
Som et datterselskap av Belland Graving AS har de også transportfirmaet Belland & Senum Transport AS, der Belland selv eier 50 prosent, mens den ene av sjåførene, Inge Senum, har de resterende 50. Datterselskapet har per i dag tre lastebiler og får nå i høst sin fjerde ansatte.


– Da er det tradisjonell anleggskjøring det stort sett går i – over hele landet, fra Vestlandet til Østlandet. De utfører også noe maskinflytting og langtransport. Typiske kunder er større entreprenører, og her har vi virkelig vært frempå og snakket med folk, samt å gjøre en god jobb slik at de ringer igjen!  


174009fd


Nå har vi drevet Belland Graving i snart 10 år, og maskinparken består av seks gravemaskiner fra 1,5 til 25 tonn og to traktorer med hengere. I tillegg har vi borerigg, vals og nødvendig mindre utstyr, forteller Belland. Vi har også ansatt egen anleggs-rørlegger med base i Kristiansand som stort sett jobber for andre entreprenører med krevende rørlegging innen vann og avløp.


Med naturstein og tradisjonell graving som satsingsområde fremover ser Belland på et firma med god økonomisk vekst. Om et par år kan han godt tenke seg at de kanskje er rundt ti ansatte. Ikke slik å forstå at selskapet nødvendigvis skal vokse inn i skyene. Men foran dem ligger gode år med mye veibygging og aktiviteter fremover. Selv gikk han grunnkurs i bygg- og anlegg, deretter maskinførerlinja på Blakstad i Froland. Han vet verdien av rekruttering, og selskapet har lærling.


174009daef


– Den største gravemaskinen er på 25 tonn, og da er det mye å tenke på for en lærling som skal kjøre noe sånt. Men vi har mye fokus på HMS, på sikker jobb-analyse og planlegging i forkant. Jeg trives med å kjøre selv også, sitter stort sett i en maskin fra mandag til torsdag. Fredag er det befaringer og kontorarbeid! I dag har vi GPS-styring på maskinene med en margin på et par centimeter, det er helt utrolig når man tenker på hvordan det var i gamle dager. Naturstein blir mer og mer populært i stedet for betong, det er jo ikke så rart når man ser forskjellen på ferdig resultat.

Vi har profilering på maskinene som gir en god reklame og får mye skryt av natursteinarbeidene våre. Selv synes vi de er regelrette kunstverk – laget av gråstein, lagt stein på stein! smiler Belland.

Les mer...

2017-11-02 14.45

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    • Belland Graving AS
    • E-post
    • Facebook
    • Telefon:
      976 09 627
    • Adresse:
      Belland, 4580 Lyngdal
    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv