mandalkjøleservice4mandalkjøleservice1mandalkjøleservice2mandalkjøleservice3mandalkjøleservice7mandalkjøleservice6mandalkjøleservice5

Dette er fordelene med «grønne» kjøle- og fryseanlegg

Mandal Kjøleservice har nesten 60 år på nakken, og et team med engasjerte og kompetente medarbeidere som setter miljø på agendaen.

Kåre Skeie; i dag 87 år og fortsatt i full vigør i Mandalsbedriften, startet enkeltmannsforetaket Mandal Kjøleservice i 1962. I dag er de Agders største kuldeentreprenør, og leverer komplette løsninger til blant annet dagligvare, industri, fiskeri, slakterier, bakerier, restaurant, kiosk, bensin og storkjøkken. De kan også levere komplette anlegg for små og store skøytebaner, og i tillegg leverer de komplett ventilasjon på forespørsel.


– Kåre er i dag 87 år og på jobb hver dag! Han sier han har lyst til å pensjonere seg når han blir 90, ler Frank Pedersen, daglig leder i Mandal Kjøleservice. 


Derimot gikk Kåre ut av eiersiden i 2007, og i dag er det Kåres sønn; Jan Kåre, som eier 100 prosent.



Flinkest i bransjen
Frank skryter stort av far og sønn Skeie, og kaller dem flinkest i bransjen. Selv har han vært en del av kuldebransjen i en årrekke, og gikk på Statens Kjølemaskinistskole i 1990/91, det var der han møtte Jan Kåre.


Frank var innom bedriften i årene 2006-2010 og har siden 2019 igjen vært en del av Mandal Kjøleservice. Han har i dag blant annet ansvaret for rekrutteringen av ansatte – en oppgave han tar på stort alvor.


– Vi ansatte ni medarbeidere i fjor – i koronaåret 2020, forteller han, og legger til at de snart er 30 ansatte totalt.



– Det er masse kjekke folk her som bidrar. I fjor ansatte vi to sivilingeniører fra Universitetet i Agder, begge med master innen fornybar energi. De har en kjempegod bakgrunn som passer oss, forteller Frank, som gleder seg til en ny ingeniør og firmaets første ventilasjonstekniker er på plass fra 1. mars.


Co2 som kuldemedium
En stor del av omsetningen til Mandal Kjøleservice, er kjøl og frys til dagligvare.


– Vi er veldig gode på Co2 som kuldemedium. Det er et naturlig og grønt kuldemedium, understreker han.


– Vi ser at naturlige kuldemedier som Co2 og propan nå er dominerende for våre leveranser, og at syntetiske kuldemedier blir mindre attraktivt å bruke. Kundene skal vite at det grønne skiftet som kommer nå, kommer av en grunn. Og de skal snakke med oss når de skal ha nye anlegg, for vi kan Co2 og vet hva som er i markedet.


Videre oppfordrer han kundene til å ikke kjøpe anlegg som går på syntetiske kuldemedium bare fordi de koster mindre enn Co2-drevne kuldeanlegg. 



– På sikt blir det ikke billigere. De syntetiske mediene forurenser og den statlige kuldemedieavgiften bare skyter i været de neste årene, advarer Frank.


Får skryt
Mandal Kjøleservice leverer også varmepumper til næring, og selger temperaturovervåkning fra Envo og Iwmac Operation Center.

Tilbakemeldingene fra kundene er overveldende positive.


– Høyt oppsatte sjefer ringer inn til salgs- og markedssjefen og skryter av våre ansatte. Det setter vi stor pris på.


– Skulle en av våre kunder få problemer med sin kjøl eller frys, trenger de ikke frykte. For Mandal Kjøleservice har nemlig et stort vaktteam som er tilgjengelig til døgnets alle tider.


Frank understreker at han synes vaktordningen nærmest er en forutsetning for å selge kjøl og frys og det er noe våre kunder med serviceavtale nyter godt av.


– Det er så mye kjøling, at hadde all mulig kjøling stoppa på en gang her i Norge, da hadde det blitt kaos! Verre enn korona, kan jeg også tro, sier han med en god latter.


Suksessoppskriften til den gode veksten Mandal Kjøleservice har opplevd oppgjennom, er ifølge Frank ikke et fokus på å sette seg hårete mål, men isteden å bygge opp firmaet stein for stein. Frem mot 2022 håper de å kunne bli en Miljøfyrtårn-sertifisert bedrift.


– Vi føler vi har god kompetanse, for vi jobber med kompetanse i alle ledd, fastslår Frank avslutningsvis.



Les mer...

2021-03-01 08.45

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv