183059fhds183059poed183059s183059183059fjdi183059fk183059gd183059p183059ø

– Fleksibilitet er den største konkurransefordelen vår

Jæren Treteknikk AS byr på seg selv og legger sin stolthet i å levere skreddersydde trekonstruksjoner til sine kunder - hvor de trenger det og når de trenger det.

Ingeniøren Svein Myklebust er daglig leder for Jæren Treteknikk som holder til i Kaldberg på Kvernland. Myklebust hevder selv at han har en avslappet lederstil, og det er stor takhøyde i bedriften som også huser flere av hans familiemedlemmer. Suksesshistorien ble til i 2003 sammen med broren sin.


– Vi startet Jæren Treteknikk med vår tidligere bakgrunn fra bransjen. Tilbake i 2003 var vi en ren takstolbedrift, og tanken var å bygge videre på det i tillegg til å skape trivelig arbeidsplass for oss selv og noen ansatte, sier Myklebust med et smil.


Over 30 års erfaring taler for seg selv. Myklebust og broren hadde dessuten en god plan, og de kjente markedet godt. I årene fremover ble det ansatt flere folk og investert i toppkvalitetsutstyr, som sammen bidro til å gi dem et godt rykte i området.


183059p


Datastyrte sager

– Vi har blant annet datastyrte sager som vi bruker til kapping. Det vil si at når en konstruktør har utarbeidet ferdige konstruksjonstegninger, så ligger de på en datafil som legges inn i sagen. På den måten slipper operatøren til sagen å gjøre så mye; han velger bare hvilke komponenter han vil kappe, og så kapper sagen det.


De vanvittig innovative og komplekse sagene, har en høy verdi. Sagene ble innkjøpt kun to år etter oppstarten, og har en pris til den nette sum av fem millioner kroner.


– Den gangen var vi veldig nervøse for hva vi hadde gjort, ler han.


– Men det viste seg å være en suksess. Vi var nummer tre i Norge som gjorde en sånn investering på den tiden, forteller Myklebust videre.


183059gd


Fleksibilitet på flere områder

Den typiske kunden til Jæren Treteknikk er en mellomstor byggmester. Da selger de ofte via byggevarekjedene eller noen ganger direkte til byggmesterne. Kjente navn som entreprenørene Skanska, NCC og Kruse Smith, er faste kunder hos treprodusenten, og det er ikke uten grunn at de er blitt den foretrukne leverandøren til mange aktører i området.


–  Vi har en bevisst struktur på at vi skal spre oss veldig og ikke gjøre oss avhengig av én stor kunde. Vi er leveringsdyktige i den forstand at vi er veldig fleksible. Vi leier inn all transport, og leverer når og hvor kunden må ha det - på klokkeslettet!


–  Fleksibilitet er den største konkurransefordelen vår, sier Myklebust stolt.

Fleksibiliteten gjenspeiles også i at de i 2007 valgte å gå inn i den store kjeden JATAK-Gruppen, og dermed kunne de skape innkjøpskraft, innovasjon og produktutvikling i et større fellesskap.


–  Også fikk vi nettopp en tilbakemelding på at vi er prekvalifisert til å være med på med å regne på det nye sykehuset i Stavanger. Kvalitet, pris og at det er kortreist, er kriterier som ligger til grunn for å få lov til å være med.


183059


Tar seg tid til kundene

Cirka halvparten av staben i Jæren Treteknikk er knyttet til produksjon, mens den andre halvdelen tar seg av all kontorarbeidet og det administrative. Produktene de lager er alltid skreddersydd til boligen eller bygget det skal være til, og de tilbyr aldri ferdige produkter til lager.


Noen ganger føler de pusten i nakken fra konkurrerende kjeder, men Jæren Treteknikk kan være stolte av å kunne gi sine kunder tid, kompetanse og rådgivning. Noe de større kjedene sjelden har den samme tiden til.


–  Vi har en teknisk avdeling som holder på med teknisk rådgivning; alt fra byggesøknader, mengdeberegninger, energi og varme – og vi er behjelpelig med alle disse tingene. Da kan små og mellomstore bedrifter som ikke har den samme kompetansen som oss, få hjelp.


–  Vi jobber veldig bevisst med kommunikasjon og fleksibilitet, med å være flinke og raske til å gi tilbakemeldinger. Sett opp mot store kjeder der man er veldig anonymisert, er vi veldig søkende mot kunden og prøver å finne løsningen på problemet hans, sier Myklebust.


I 2011 gjorde de enda et strategisk valg ved å etablere tomteutviklingsselskapet Tomtespesialisten. Der sitter det en daglig leder og en medarbeider på et kontor og jobber med å utvikle og regulere områder i Tine, Klepp og omegn, som blir gjort byggeklare og selges videre til kunder.


–  Det viktigste av alt er å ha drivkraft og kompetanse, for det å bruke kreative og løsningsorienterte ingeniører er faktisk den største drivkraften. Jeg vet at vi har de beste, sier han bestemt med et smil.

Les mer...

2018-06-06 08.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

  Kontaktinformasjon

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv