183059fhds183059poed183059s183059183059fjdi183059fk183059gd183059p183059ø

– Fleksibilitet er den største konkurransefordelen vår

Jæren Treteknikk AS byr på seg selv og legger sin stolthet i å levere skreddersydde trekonstruksjoner til sine kunder - hvor de trenger det og når de trenger det.

Ingeniøren Svein Myklebust er daglig leder for Jæren Treteknikk som holder til i Kaldberg på Kvernland. Myklebust hevder selv at han har en avslappet lederstil, og det er stor takhøyde i bedriften som også huser flere av hans familiemedlemmer. Suksesshistorien ble til i 2003 sammen med broren sin.


– Vi startet Jæren Treteknikk med vår tidligere bakgrunn fra bransjen. Tilbake i 2003 var vi en ren takstolbedrift, og tanken var å bygge videre på det i tillegg til å skape trivelig arbeidsplass for oss selv og noen ansatte, sier Myklebust med et smil.


Over 30 års erfaring taler for seg selv. Myklebust og broren hadde dessuten en god plan, og de kjente markedet godt. I årene fremover ble det ansatt flere folk og investert i toppkvalitetsutstyr, som sammen bidro til å gi dem et godt rykte i området.


183059p


Datastyrte sager

– Vi har blant annet datastyrte sager som vi bruker til kapping. Det vil si at når en konstruktør har utarbeidet ferdige konstruksjonstegninger, så ligger de på en datafil som legges inn i sagen. På den måten slipper operatøren til sagen å gjøre så mye; han velger bare hvilke komponenter han vil kappe, og så kapper sagen det.


De vanvittig innovative og komplekse sagene, har en høy verdi. Sagene ble innkjøpt kun to år etter oppstarten, og har en pris til den nette sum av fem millioner kroner.


– Den gangen var vi veldig nervøse for hva vi hadde gjort, ler han.


– Men det viste seg å være en suksess. Vi var nummer tre i Norge som gjorde en sånn investering på den tiden, forteller Myklebust videre.


183059gd


Fleksibilitet på flere områder

Den typiske kunden til Jæren Treteknikk er en mellomstor byggmester. Da selger de ofte via byggevarekjedene eller noen ganger direkte til byggmesterne. Kjente navn som entreprenørene Skanska, NCC og Kruse Smith, er faste kunder hos treprodusenten, og det er ikke uten grunn at de er blitt den foretrukne leverandøren til mange aktører i området.


–  Vi har en bevisst struktur på at vi skal spre oss veldig og ikke gjøre oss avhengig av én stor kunde. Vi er leveringsdyktige i den forstand at vi er veldig fleksible. Vi leier inn all transport, og leverer når og hvor kunden må ha det - på klokkeslettet!


–  Fleksibilitet er den største konkurransefordelen vår, sier Myklebust stolt.

Fleksibiliteten gjenspeiles også i at de i 2007 valgte å gå inn i den store kjeden JATAK-Gruppen, og dermed kunne de skape innkjøpskraft, innovasjon og produktutvikling i et større fellesskap.


–  Også fikk vi nettopp en tilbakemelding på at vi er prekvalifisert til å være med på med å regne på det nye sykehuset i Stavanger. Kvalitet, pris og at det er kortreist, er kriterier som ligger til grunn for å få lov til å være med.


183059


Tar seg tid til kundene

Cirka halvparten av staben i Jæren Treteknikk er knyttet til produksjon, mens den andre halvdelen tar seg av all kontorarbeidet og det administrative. Produktene de lager er alltid skreddersydd til boligen eller bygget det skal være til, og de tilbyr aldri ferdige produkter til lager.


Noen ganger føler de pusten i nakken fra konkurrerende kjeder, men Jæren Treteknikk kan være stolte av å kunne gi sine kunder tid, kompetanse og rådgivning. Noe de større kjedene sjelden har den samme tiden til.


–  Vi har en teknisk avdeling som holder på med teknisk rådgivning; alt fra byggesøknader, mengdeberegninger, energi og varme – og vi er behjelpelig med alle disse tingene. Da kan små og mellomstore bedrifter som ikke har den samme kompetansen som oss, få hjelp.


–  Vi jobber veldig bevisst med kommunikasjon og fleksibilitet, med å være flinke og raske til å gi tilbakemeldinger. Sett opp mot store kjeder der man er veldig anonymisert, er vi veldig søkende mot kunden og prøver å finne løsningen på problemet hans, sier Myklebust.


I 2011 gjorde de enda et strategisk valg ved å etablere tomteutviklingsselskapet Tomtespesialisten. Der sitter det en daglig leder og en medarbeider på et kontor og jobber med å utvikle og regulere områder i Tine, Klepp og omegn, som blir gjort byggeklare og selges videre til kunder.


–  Det viktigste av alt er å ha drivkraft og kompetanse, for det å bruke kreative og løsningsorienterte ingeniører er faktisk den største drivkraften. Jeg vet at vi har de beste, sier han bestemt med et smil.

Les mer...

2018-06-06 08:45

201028w2

Utfordrer kjøkkenbransjen med møbler for en grønn fremtid

Artikkel Rotpunkt åpner butikk etter butikk i rekordfart, og utfordrer kjøkkenbransjen med sin tyske kvalitet og grønne drivlinje.
195033w3

Fasadeglass har appen som sikrer deg det perfekte resultatet til din bolig

Artikkel Rask levering, høy standard og vedlikeholdsfrie vinduer og glassrekkverk, er hovedfokuset til Fasadeglass. Nå har de også utviklet en app som sikrer deg det perfekte resultatet til din bolig.

  Kontaktinformasjon

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Arkiv