isekk2isekk1isekk3isekk4

Dette er løsningen for mindre avfallsmengder

iSEKK er et miljøvennlig og enkelt alternativ til hengere og containere. De gule avfallssekkene hjelper håndverkere med å planlegge avfallslogistikken sin, og den smarte løsningen er både tidsbesparende og snill mot miljøet.

Historien om avfallshåndteringsløsningen iSEKK, startet da Anders Huitfeldt var på ferie i Spania. Der fikk han for første gang syn på konseptet der folk satte store sekker med avfall utenfor huset sitt. Anders, som på den tiden drev en håndverksbedrift i Norge, syntes at dette var innovativt og spennende.


Tanken på å ta med seg et slikt konsept til Norge lå i dvale en god stund, men blusset fort opp igjen da han på et jobbseminar i Stockholm og fikk høre om avfallssekk-industrien som var blitt så stor i Sverige på den tiden.


Tidsbesparende for håndverkere
Anders gikk sammen med kameratene Arve Jansen og Håkon Irgens som gjorde research på området, og fant ut at ingen så langt hadde brøytet veien for et slikt konsept i Norge.


– De etablerte firmaet iSEKK tre måneder før finanskrisen kom i 2008, og det var ikke den beste tiden å komme rekende med nye produkter og tjenester. De lå litt halvveis i stabilt sideleie før ting normaliserte seg igjen, og det gjorde det ganske raskt. Da begynte man å jobbe hardt for å få innpass, forteller Brynjar Hopen, daglig leder i iSEKK.


Brynjar kom inn i selskapet mot slutten av 2012; det samme året som de ble et AS og omsatte for i underkant av 19 millioner kroner.


– Da ble jeg ansatt som salgsleder for å løfte bedriften ytterligere, og vi har hatt en veldig fin vekst frem til i dag, sier Brynjar med et smil.


iSEKKs konsept går ut på at håndverkere, borettslag eller privatpersoner som har mye avfall, kan samle avfallet sitt i de lett gjenkjennelige gule avfallssekkene. Når sekkene er ferdig fylt opp med avfall bestiller man henting fra iSEKK og da kjører det ut kranbil og henter sekkene. Løsningen er svært tidsbesparende – spesielt for en håndverker, ved at man slipper å bruke tid på å frakte avfallet.– Det er også betydelig lettere å sortere, og vi hjelper håndverkerne med å planlegge avfallslogistikken sin. Ved å sortere rene avfallstyper i hver sin sekk vil man oppnå en veldig bra sorteringsgrad, noe som sikrer muligheten for at vi kan bearbeide avfallet til nye ressurser, forklarer Brynjar.


700 sekker om dagen
iSEKKs kunder betaler for transport og avfall i form av sorteringsgrad. Det vil si at har man sortert avfallet selv, blir sekken billigere.


– Vi synes det er utrolig gøy å drive med logistikk, flytte på avfall og frakte det på en god og trygg måte til avfallsanlegg. Det er en stor del av jobben vår, og vi henter i snitt 700 sekker om dagen, sier Brynjar.Etter flere år med suksessfull drift for iSEKK, ble de tre gründerne delvis kjøpt ut av Norsk Gjenvinning, som i 2018 kjøpte ut de resterende aksjene og tok over driften.


– Bedriften drives i dag på egen kjøl, og vi jobber ganske selvstendig med det som har vært vår nisje hele tiden; de store, gule avfallssekkene, sier Brynjar. Forretningsideen vår er at vi skal tilby den beste løsningen for mindre mengder avfall, og målsetningen som gjennomsyrer bedriften er å være det mest kundeorienterte selskapet i bransjen. Det jobber vi for hver dag, og når vi rekrutterer nye medarbeidere er det veldig viktig for oss at man har en forkjærlighet for å gi god kundeservice, understreker han.


Tallene for 2021 viste et salg på 200 000 avfallssekker, og en total omsetning på 162 millioner kroner. Hele tre fjerdedeler av avfallssekkenes innhold gikk rett til gjenvinning etter opphenting av iSEKKs kranbiler, og de har utvilsomt truffet en nerve som er rett i tiden.


– Bare de ti siste årene har landet blitt mer og mer bevisst på at avfall ikke bare er søppel, men en ressurs. Sekkene tar dessuten liten plass, og sånn sett har sekkene vært en innertier som treffer tiden, poengterer Brynjar.


Stor miljøgevinst
Miljøaspektet ved avfallssekkene er et viktig argument for hvorfor man bør benytte seg av iSEKKs sekker. Samtidig er iSEKK også et mye enklere alternativ til hengere og containere, som minsker miljøbelastningen betraktelig.


– Istedenfor at man har ti adresser med ti håndverkere som kjører avfallet selv med hver sin henger, så kjører vi én lastebil mellom de adressene. Det er en miljøgevinst i seg selv, konstaterer Brynjar med et smil.


Som en Oslo-bedrift, har iSEKK et sterkt ønske om å bidra i nærmiljøet sitt. Derfor har de inngått et samarbeid med Fjord CleanUP, som er en frivillighetsorganisasjon som dykker ned i Oslofjorden og henter opp tonnevis med avfall i året.– Vi synes det er ille at Oslofjorden er så forsøplet, og vi vil bidra til å få den renere. Vårt beskjedne bidrag er å gi dem subsidierte avfallssekker og sørge for at avfallet blir hentet kostnadsfritt, forteller Brynjar.


iSEKK er operative i Stor-Oslo, Drammen og omegn, og de kjører til Asker, Bærum og Hurum samt mot Skedsmokorset, opp til Jessheim og ut mot Follo. Ifølge Brynjar er vekstmulighetene store, og han tror at de med tiden vil se en stor økning av håndverksbedrifter som enda ikke har lagt om til en enklere avfallshåndtering.


– Vi må alle bidra til å sørge for at vi ikke bruker opp naturressursene som er på jordkloden, og vi må sørge for at flere av disse havner i et sirkulært løp. Et eksempel på dette er at Norsk Gjenvinning resirkulerer gips man får inn som avfall, der råvarene blir kjøpt opp av de største gipsprodusentene i landet og går til produksjon av nye gipsplater. Da har man gode sirkulære løp, og det er det viktigste i bransjen for vår framtid, vil jeg hevde, avslutter han.

Les mer...

2023-02-01 08.00

celsius6

Lokal tilhørighet med norsk produksjon: Solskjermingsekspert i Vestfold tilbyr skreddersydde kvalitetsprodukter

Artikkel Celcius er en lokal solskjermingsleverandør i Stokke som tilbyr alt innen innvendig og utvendig solskjerming. De fører norskproduserte solskjermingsløsninger og designprodukter av høy kvalitet, og er sterke...
proxll4

Innovativ spesialist på grønn teknologi løser utfordringer med nytt håndløperkonsept

Artikkel Proxll har utviklet et nyskapende produkt til samferdsel og jernbane som løser tidligere utfordringer innen sikkerhet, kostnad og klima – på en smart og effektiv måte. – Det er vår største og seneste...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv