201015w1201015w2201015w6201015w5201015w4201015w3201015w7201015w8201015w9201015w10

Slik ble Renates Dagspa kåret til byens beste hudpleiesalong

Hudpleiebehandlinger fra a til å, utført av faglærte behandlere. Gründer Renate Hartvigsen ansetter ikke hvem som helst: – Det skal være kvalitet i alle ledd!

Bransjemagasinets utsendte halvligger i en liggestol i relax-avdelingen til Renates Dagspa i Kristiansand. Renate Hartvigsen er imøtekommende fra første øyeblikk, og tar imot oss med et stort smil. Hun forklarer at absolutt alle kunder blir møtt med et smil og en hilsen. 


Et hjem for oss, et hjem for deg

– Jeg får høre det ofte, og det er så hyggelig! Vi har stabile terapeuter, som gjør at kundene treffer de samme ansiktene igjen. Her kan man slappe helt av på venterommet med en kaffe. Vi vil at kundene skal føle seg hjemme her. Det er nesten litt Hotel Cæsar - det fleiper jeg ofte om, ler Renate. 



Den varmende og inkluderende atmosfæren gjør det ikke rart å skjønne at Renates Dagspa ble kåret til byens beste hudpleiesalong i fjor.


– Det er veldig, veldig gøy! Det er fantastisk og en stor stolthet, forteller den ydmyke hudpleiegründeren.


«Du klarer det, Renate!»

Renate utdannet seg til hudpleieterapeut som 22-åring for 36 år siden, lånte 200.000 kroner av banken og startet sin egen klinikk som 26-åring. Renate er ei jente med bein i nesa, og hadde kanskje ikke blitt den tøffe gründeren hun er i dag, om hun ikke hadde to foreldre som alltid har støttet henne til 100 prosent. 


– Jeg har alltid hørt fra mamma og pappa oppgjennom at: «det er ikke så farlig med deg, Renate, du klarer deg!» 


Helt i starten av hudpleierkarrieren i 1988, hadde Renate sin hudklinikk på baksiden av Albert Matsenter, og etter kun ti måneder gikk hun i overskudd. 


– Folk fant meg! Og de kom fra Hovden, Arendal, Grimstad og Vestlandet! Bransjen vår er jo sånn at det er mye fra munn til munn. Om man gjør en god jobb, og folk liker deg, så forteller de det videre. Det er så veldig viktig at du står for det du gjør og er genuint interessert – for å lykkes, sier Renate engasjert. 


Spesialist på makeup-tatovering
Renate kurset seg etter hvert opp i makeup-tatovering, som i dag er hennes fremste spesialitet. Hun er kjent for å utføre en mesterlig permanent makeup, og utmerker seg på innfylling og markering. Renate forteller at hun også er spesialist på brystvorte-tatovering, for dem som av ulike grunner har behov for å få rettet opp og fylt inn areola.


Med to avdelinger og 28 medarbeidere totalt, er Renates Dagspa i Markensgt. og Renate Hud & Makeup på Sandens, en institusjon i Kristiansand. De to avdelingene går for enkelthets skyld under navnet Renates. Og felles for varemerket Renates, er det store fokuset på profesjonalitet og ekspertise. 



Ingen ufaglærte

– Jeg har ingen ufaglærte. Mange sier til meg at «kan du ikke bare lære dem opp?», men det skjer ikke.Til og med resepsjonistene er utdannet, enten hudterapeuter eller lignende. Det skal være kvalitet i alle ledd!


På 500 romslige kvadratmeter, fordelt på 18 behandlingsrom, er Renates en helt annerledes hudpleievirksomhet. Konkurrerende fot- og hudpleieklinikker i nærheten, gjør akkurat det samme som Renates, men den store forskjellen er at her er tilbudet utvidet innen alle felt.


Fyldige behandlingsbrosjyrer

De fire brosjyrene til Renates, vitner nemlig om en gigantisk hudpleiemeny, der alt fra medisinske hudpleiebehandlinger til slankende kroppsbehandlinger og fotpleie, tilbys av erfarne fagfolk. Renates har til og med en egen herremeny(!) I brosjyren for menn har hun fjernet det «feminine» og erstattet det med behandlinger som henvender seg til menn. Hun forklarer at det er blitt mer vanlig og akseptert i dag, at menn tar hudpleie for å se bra ut. 


– Hud er hud, enten den er på en kvinne eller mann. Menn kan ofte ha en grovere hud, men kan også være både sensitiv og tørr. Da er det til stor hjelp med riktige kremer til hjemmebruk, og riktig behandling i klinikk. Erfaringsmessig liker også menn at behandlingen «kjennes».


– 30 til 40 prosent av de som går her er menn, og det er ikke så lite! Jeg tror ikke det er så mange som har like mange menn som oss. 


Vi lar Renate forklare i korte trekk om de ulike behandlingsalternativene:


– Renates er fra det mest«tradisjonelle», som hudpleie, farging, voksing og massasje, til andre spesialiteter. Vi har en meny som heter Renates Medispa, med cosmoceuticals; altså medisinske behandlinger som syrepeeling og injeksjoner utført av sykepleiere. Vi har økologiske behandlinger som Greenpeel, lymfedrenasje, fest-og brudesminke, og spraytan. 



– Også leier jeg ut lokalet i første og andre etasje til The Man Cave Barberlounge, kun for menn og Fix Naildesign – de er kjempeflinke, skryter Renate. 


Hudpleieproduktene Renate og hudpleierne benytter seg av i salongen, er veldokumenterte produkter som hun har jobbet med i mange år med gode resultat. BABOR, Skinbetter Science, ZO Skin Health, Dr Schrammek, Elixir, Priori og Dermalogica, er noen av dem.


Forebyggende fotpleie
Massørene som Renate har ansatt, er medlemmer av Massasjeforbundet. Det får man ikke være dersom kompetansen ikke er god nok. Renates tilbyr også kopping i forbindelse med massasje, som sies å øke sirkulasjonen noe voldsomt. Med autoriserte fotterapeutersom har gått en treårig medisinsk utdannelse, kan kunder med diabetes, fotsopp- og vorter, komme for å stelle føttene sine. Ifølge Renate handler fotpleie om forebygging og velvære, og bør være et lavterskeltilbud også for dem med «normale» føtter.



– Å stelle føttene er så deilig, utbryter Renate, og legger til at hun til slutt klarte å overtale kjæresten sin til å prøve fotpleie, som ble helt overrasket over hvor deilig det var og hvor godt det gjorde. 


Hva med flere salonger? Spør vi Renate.


– Jeg har funnet en mal som ser ut til å fungere. Så om jeg på en måte kan kopiere det videre, hadde det vært moro. Men jeg kommer nok til å gå å feie trappene her til jeg blir 90, tenker jeg, sier Renate med en latter.

Les mer...

2020-02-27 12.00

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
Til Renates

    Kontaktinformasjon

    • RENATES DAGSPA AS & RENATES HUD & MAKE UP AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Facebook
    • Instagram
    • E-post
    • Facebook
    • Instagram
    • Telefon:
      380 25 090 (Renates Dagspa, Tast 1) 380 25 090 (Renates Hud & Makeup, Tast 2)
    • Adresse:
      Renates Dagspa: Markensgate 2, 4610 Kristiansand S
      Renates Hud & Makeup: Amfi Sandens kjøpesenter, Kristiansand
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv