184032 OBM2184032 OBM3184032 OBM1184032 OBM4184032 OBM5

120 år i kundens tjeneste

Tenk deg en møbelforretning der alt du ser er nøye kjøpt inn med tanke på design, kvalitet, holdbarhet og miljøaspekt. Hos O. Borgen Møbler i Larvik, får alle kunder den samme, gode kundeservicen, uansett størrelse på lommeboken.

– Firmaet O. Borgen er en utrolig gammel forretning. Men vi sier alltid at vi har hjertet i historien og blikket mot fremtiden, så vi er ikke parkert bak der, men det er godt å ha med seg! 


Fjerde generasjon Borgen; Ole-Bjørn Borgen, formelig lyser opp når han prater om familiebedriften deres.

 

På 3 000 kvadratmeter pluss lager, har bedriften holdt til i Larvik siden oldefaren registrerte O. Borgen Møbler i 1899, men bedriften startet mange år før det. Den gang synonymt med god kvalitet, vennlig service og ekte håndverk, og selv den dag i dag, snart 120 år senere, driver fjerde og femte generasjon Borgen i samme ånd som oldefaren/tippoldefar.


 – Vår oldefar var også den som oppfant sovesofaen. Ett eksemplar av denne har vi faktisk stående på styrerommet med originalstoff og alt - det i seg selv er ganske unikt, forteller Ole-Bjørn med et smil. 

 

Går i sømmene på leverandørene
Hos O. Borgen finner du alle slags møbler, i alle slags prisklasser. Fokuset ligger på nordiske kvalitetsprodusenter, og familien Borgen avslører at det er en lang prosess i forkant av valg av nye leverandører. Uten at de går god for kvaliteten og måten produktene blir produsert på, hadde de heller aldri blitt kjent for den gode kvaliteten de i dag symboliserer. De bruker også faste, nære leverandører slik at man som kunde skal kunne komplettere med en ny stol eller en skjenk, som kan bestilles gjennom butikken, kontra store engangsbestillinger fra ulike, tilfeldige leverandører.
 

– Nye leverandører blir nøye vurdert i forhold til våre kriterier - og den lista er ganske lang, presiserer Kjersti Borgen Dons med et smil.


– Vi har blant annet noen nisjefabrikker som leverer en kvalitet som jeg ikke trodde var mulig i 2018! Det er håndverk, snekkeri og salmakeri. Vi er så trygge på at det vi selger er veldig bra, sier Ole-Bjørn engasjert.


184032 OBM5


Skreddersydde løsninger uansett lommebok

Mens god kvalitet er hovedfokuset hos familiebedriften, er det like viktig at du som kunde kan føle deg velkommen til butikken og handle møbler selv om du har et lavt budsjett. Selvsagt får du likevel den samme, gode kvaliteten og personlige servicen.


Vi skreddersyr løsninger for enhver bolig, om det skal være stramme stilrene leiligheter, klassiske boliger og studentboliger. – Vi er opptatt av at kunden skal få det optimale, til sine behov og ønsker, nikker Béatrice bekreftende.

 

Familien Borgen nyter de gode samtalene med kundene som kommer inn til butikken, fulle av forventninger og med leilighetstegningene i hånda. Da tar O. Borgen seg av alt fra a til å; fra planløsningen til rådgivning, fargekonsultasjon, montering og levering av møblene. De er der til og med på innflytningsdagen for å forsikre seg om at alt er slik det skal være. 


– Vi skreddersyr det meste, for eksempel kan du velge stoff og farge selv på sofaen du vil ha. Og for de rommene som størrelse og oppsettet er viktigst, har vi modeller som kan bygges akkurat slik du ønsker selv, sier Béatrice Borgen Dons, familiebedriftens femte ledd.


– Vi er i utgangspunktet en håndverksbedrift, men håndverket har forandret seg. Vi har en helt annen form for møbelopplevelse, for hovedtyngden av vår handel ligger på totalleveranser, forteller Kjersti.


184032 OBM3

 

Ligger i forkant

Møbelbransjen er i stadig endring, og med unntak av de tidløse designmøblene, er det viktig for den gamle møbelforretningen å følge med på de nye trendene. Det er tross alt 2018, og i vår tid skifter trendene mye fortere enn før i tiden.

 

– Ja, vi lever jo nå og er nødt til å ligge i forkant! Vi er mye på møbelmesser, og vi ser trendene veldig tidlig, slik at vi kan bygge stilarten komplett i kolleksjonen til lansering.

  

Ved valg av leverandører, legges det stor vekt på særlig norske og danske produsenter. Siden heltrematerialer er følsomme for temperaturforandringer, er det ekstra viktig at produktene er laget for å tåle det harde nordiske klimaet. Søsknene Kjersti og Ole-Bjørn Borgen, velger dessuten kortreiste materialer og produsenter med miljøet i tankene. 

 

– Det er viktig for oss å være kortreiste, og vi oppfordrer våre leverandører til å bruke mindre plast. Vi prøver hele tiden å påvirke dem til å tenke mer miljøvennlig, forsikrer Kjersti.  

 

O. Borgen Møbler dekker 250 kilometer fra Larvik, hvor alt vi selger er kostnadsfritt levert og montert til boliger innenfor disse områdene. De er 2 ganger i uken i Oslo og Sør-Telemark områdene, og de selger mye til hytteeiere, og hytteutviklere.


Vi tilbyr møbler fra blant annet de mest betydningsfulle fabrikkene og high-end leverandørene hvor vi er 1 av 4 Hästens-forhandlere i Norge, samt møbler fra andre alternative kvalitetsleverandører til hyggelige priser.


– Vi jobber for å være innovative med at vi dekker det behovet kundene ikke vet at de ønsker! Vi ser behovet, lytter til kundene våre og gjør hva vi kan for at kundene våre blir fornøyde, sier Béatrice.


– Uten kunden har vi ikke noe her å gjøre, rett og slett, sier Ole-Bjørn ydmykt.

 

 184032 OBM4

Les mer...

2018-09-17 08.30

mspa.no2

Boblebadkongen på Kolbotn

Artikkel Mspa.no er Norges største leverandør av utendørs boblebad og spabad. Bedriften har over 75 000 aktive kunder. Dette er suksesshistorien om hvordan «boblebadkongen» på Kolbotn gjorde rimelige spa- og boblebad...
agderhus_2

Agderhus realiserer kundens drømmehus

Artikkel Husprodusenten Agderhus AS satser på å være blant de markedsledende på pris, og tilbyr sine kunder et 100 prosent kundetilpasset hus – med arkitekttjenester inkludert i prisen.

  Kontaktinformasjon

  193w2

  Et hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  schmidtkjøkken2

  Kjøkkenløsninger for den moderne familiesituasjonen

  Schmidt Kjøkken designes og produseres i Frankrike og Tyskland. Med miljø på dagsordenen og nyskapende løsninger som gjør kjøkkenet til hjemmets nye møtepunkt, treffer Schmidt Kjøkken blink med sine kvalitetskjøkken.

  freshinteriør3

  Unike kjøkkenforretninger er først ute med trender

  Opptatt av trender og alltid på jakt etter det nyeste? Da bør du stikke innom Fresh Interiør! – Leverandørene våre skaper ofte trender istedenfor å kopiere de, forteller daglig leder Morten Winterstad.

  Arkiv