184032 OBM2184032 OBM3184032 OBM1184032 OBM4184032 OBM5

120 år i kundens tjeneste

Tenk deg en møbelforretning der alt du ser er nøye kjøpt inn med tanke på design, kvalitet, holdbarhet og miljøaspekt. Hos O. Borgen Møbler i Larvik, får alle kunder den samme, gode kundeservicen, uansett størrelse på lommeboken.

– Firmaet O. Borgen er en utrolig gammel forretning. Men vi sier alltid at vi har hjertet i historien og blikket mot fremtiden, så vi er ikke parkert bak der, men det er godt å ha med seg! 


Fjerde generasjon Borgen; Ole-Bjørn Borgen, formelig lyser opp når han prater om familiebedriften deres.

 

På 3 000 kvadratmeter pluss lager, har bedriften holdt til i Larvik siden oldefaren registrerte O. Borgen Møbler i 1899, men bedriften startet mange år før det. Den gang synonymt med god kvalitet, vennlig service og ekte håndverk, og selv den dag i dag, snart 120 år senere, driver fjerde og femte generasjon Borgen i samme ånd som oldefaren/tippoldefar.


 – Vår oldefar var også den som oppfant sovesofaen. Ett eksemplar av denne har vi faktisk stående på styrerommet med originalstoff og alt - det i seg selv er ganske unikt, forteller Ole-Bjørn med et smil. 

 

Går i sømmene på leverandørene
Hos O. Borgen finner du alle slags møbler, i alle slags prisklasser. Fokuset ligger på nordiske kvalitetsprodusenter, og familien Borgen avslører at det er en lang prosess i forkant av valg av nye leverandører. Uten at de går god for kvaliteten og måten produktene blir produsert på, hadde de heller aldri blitt kjent for den gode kvaliteten de i dag symboliserer. De bruker også faste, nære leverandører slik at man som kunde skal kunne komplettere med en ny stol eller en skjenk, som kan bestilles gjennom butikken, kontra store engangsbestillinger fra ulike, tilfeldige leverandører.
 

– Nye leverandører blir nøye vurdert i forhold til våre kriterier - og den lista er ganske lang, presiserer Kjersti Borgen Dons med et smil.


– Vi har blant annet noen nisjefabrikker som leverer en kvalitet som jeg ikke trodde var mulig i 2018! Det er håndverk, snekkeri og salmakeri. Vi er så trygge på at det vi selger er veldig bra, sier Ole-Bjørn engasjert.


184032 OBM5


Skreddersydde løsninger uansett lommebok

Mens god kvalitet er hovedfokuset hos familiebedriften, er det like viktig at du som kunde kan føle deg velkommen til butikken og handle møbler selv om du har et lavt budsjett. Selvsagt får du likevel den samme, gode kvaliteten og personlige servicen.


Vi skreddersyr løsninger for enhver bolig, om det skal være stramme stilrene leiligheter, klassiske boliger og studentboliger. – Vi er opptatt av at kunden skal få det optimale, til sine behov og ønsker, nikker Béatrice bekreftende.

 

Familien Borgen nyter de gode samtalene med kundene som kommer inn til butikken, fulle av forventninger og med leilighetstegningene i hånda. Da tar O. Borgen seg av alt fra a til å; fra planløsningen til rådgivning, fargekonsultasjon, montering og levering av møblene. De er der til og med på innflytningsdagen for å forsikre seg om at alt er slik det skal være. 


– Vi skreddersyr det meste, for eksempel kan du velge stoff og farge selv på sofaen du vil ha. Og for de rommene som størrelse og oppsettet er viktigst, har vi modeller som kan bygges akkurat slik du ønsker selv, sier Béatrice Borgen Dons, familiebedriftens femte ledd.


– Vi er i utgangspunktet en håndverksbedrift, men håndverket har forandret seg. Vi har en helt annen form for møbelopplevelse, for hovedtyngden av vår handel ligger på totalleveranser, forteller Kjersti.


184032 OBM3

 

Ligger i forkant

Møbelbransjen er i stadig endring, og med unntak av de tidløse designmøblene, er det viktig for den gamle møbelforretningen å følge med på de nye trendene. Det er tross alt 2018, og i vår tid skifter trendene mye fortere enn før i tiden.

 

– Ja, vi lever jo nå og er nødt til å ligge i forkant! Vi er mye på møbelmesser, og vi ser trendene veldig tidlig, slik at vi kan bygge stilarten komplett i kolleksjonen til lansering.

  

Ved valg av leverandører, legges det stor vekt på særlig norske og danske produsenter. Siden heltrematerialer er følsomme for temperaturforandringer, er det ekstra viktig at produktene er laget for å tåle det harde nordiske klimaet. Søsknene Kjersti og Ole-Bjørn Borgen, velger dessuten kortreiste materialer og produsenter med miljøet i tankene. 

 

– Det er viktig for oss å være kortreiste, og vi oppfordrer våre leverandører til å bruke mindre plast. Vi prøver hele tiden å påvirke dem til å tenke mer miljøvennlig, forsikrer Kjersti.  

 

O. Borgen Møbler dekker 250 kilometer fra Larvik, hvor alt vi selger er kostnadsfritt levert og montert til boliger innenfor disse områdene. De er 2 ganger i uken i Oslo og Sør-Telemark områdene, og de selger mye til hytteeiere, og hytteutviklere.


Vi tilbyr møbler fra blant annet de mest betydningsfulle fabrikkene og high-end leverandørene hvor vi er 1 av 4 Hästens-forhandlere i Norge, samt møbler fra andre alternative kvalitetsleverandører til hyggelige priser.


– Vi jobber for å være innovative med at vi dekker det behovet kundene ikke vet at de ønsker! Vi ser behovet, lytter til kundene våre og gjør hva vi kan for at kundene våre blir fornøyde, sier Béatrice.


– Uten kunden har vi ikke noe her å gjøre, rett og slett, sier Ole-Bjørn ydmykt.

 

 184032 OBM4

Les mer...

2018-09-17 08.30

adserobil1

Først ute: Ærverdig sportsbilmerke lanserer helelektrisk kabriolet

Artikkel Det gamle sportsbilmerket MG feirer 100 år i 2024, og lanserer markedets aller første elektriske kabriolet. – 100 års-feiringen blir storstilt, og MG lanserer den kule sportsbilen Cyberster for å hedre...
toyotatrondheim3

Bransjens beste servicebedrift: Nordens største bilselskap satser stort i Trondheim

Artikkel Toyota Trondheim, har en lang og sterk historie – med en sterk merkevare i front. Nå satser Toyota stort, og det er en spennende reise vi har foran oss. – Det kommer veldig mange nyheter fra Toyota og...

  Kontaktinformasjon

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv