westsystemnorge10westsystemnorge6westsystemnorge5westsystemnorge4westsystemnorge3westsystemnorge2westsystemnorge1westsystemnorge7westsystemnorge8westsystemnorge9

Dette er båtbutikken som selger positivitet og glede

West System Norge AS, har et imponerende stort og variert utvalg av maritime produkter – presentert av et team med engasjerte fagfolk som brenner for livet på sjøen. – Vi legger stor tyngde på fagkunnskapen, fastslår daglig leder Håvard Tidemand-Johannessen.

Håvard Tidemand-Johannessen har en bakgrunn som seiler, og har jobbet i West System Norge siden 2016. Han fikk sin debut i båtfirmaet som selger i butikken etter at han dukket opp på jobbintervju rett fra seilas i Karibia!


– Jeg kom på intervjuet rett etter at jeg hadde krysset Atlanteren og hadde levd det gode seillivet i Karibia – solbrun, med langt hår og langt skjegg, gjenforteller Håvard muntert.I noen år kombinerte han jobben som selger med studier, og i 2019 ble han ansatt på fulltid. I år tok Håvard over roret som daglig leder, og han har i dag ansvaret for en stor butikk på 1 500 kvadratmeter og en velutstyrt nettbutikk med over 20.000 produkter, sammen med et sammensveiset lederteam og ansatte som har lang fartstid i firmaet.


«Båtbutikken på Bryn»
West System Norge ble grunnlagt i 1996, og startet sin reise blant annet med det amerikanske merket West System Epoxy – som den dag i dag fortsatt er én av grunnsteinene i firmaet.


– West System Epoxy er et maritimt epoxy-lim til reparasjon og bygging av båter og mye mer, og det er et kjent merke som er regnet for å være noe av det beste på markedet, forteller Håvard.Til å begynne med drev selskapet med import av epoxy-lim, lakk, maling, trevirke, natemasser etc. mot forhandlere og båtbyggere, og startet i tillegg med salg av båter, kajakker, kanoer, padle- og båtutstyr med mer i 2003. I mange år var West System Norge kjent som «Båtbutikken på Bryn», men i 2013 flyttet de til Alnabru, der de fikk større plass å boltre seg på. Siden dette har selskapet ekspandert stort, og de er i dag en av de ledene virksomhetene innen båtbransjen i Norge.– Vi har et stort vareutvalg og har alt man trenger til båtlivet! Den røde tråden er jo hav og vann og ting som hører til det maritime, og vi har alt fra båter og motorer til kanoer og fiskeutstyr! I tillegg er vi et kunnskapssenter for våre forhandlere og kunder, noe som vi setter stor stolthet i, forklarer Håvard.


Stor fagkunnskap
Kundene som besøker den store båtbutikken på Alnabru, deler ofte en felles interesse og en kjærlighet for livet på «bøljan blå» med butikkens ansatte. Dette er noe som skaper en trivelig atmosfære med blide og fornøyde kunder.


– Vi selger jo virkelig bare positivitet og glede, og man ser smilet og gleden i øynene til kunden! Det er få sure miner her, og de fleste som kommer inn smiler og er glade, konstaterer Håvard med et smil.


Alle de 35 ansatte som jobber i West System Norge AS, har en eller annen bakgrunn innen båtlivet, og mange av dem har dessuten en stor fagkunnskap som sikrer kundene god veiledning og informasjon om produktene de skal kjøpe.


– Vi er et kjempedyktig team med flinke fagfolk som legger stor tyngde på fagkunnskapen. Serviceinnstilte medarbeidere er kjempeviktig, og det er noe vi scorer veldig høyt på, fastslår Håvard.


Det er lenge siden Håvard for alvor ble bitt av båtbasillen. Han har nemlig selv vokst opp med båt, og var kun fire dager gammel da han var med på sin første båttur.


– Jeg fikk min første båt da jeg var 12 år, og jeg har sittet og sett i West System-katalogen i hele oppveksten, gliser han.

For West System Norge, er det svært viktig å få vist frem hele spekteret i vareutvalget, og butikken på Alnabru kan blant annet skilte med å ha et utvalg av årer og padleutstyr som sies å være verdens største.– Når vi får besøk av leverandørene våre fra hele verden, og de ser det store utvalget vi har av padleutstyr, så sier de at dette er det største og bredeste utvalget de noen gang har sett, smiler Håvard.


Lave priser
Selv med over 20.000 ulike produkter i sortimentet, så er butikken overraskende oversiktlig og lett å manøvrere i. 
Håvard forteller at de skal satse enda mer på nettbutikken i tiden fremover, og at de ellers skal fortsette i samme gode spor som i dag - nemlig med hovedfokus på kvalitetsprodukter til rimelige priser.


– Vi driver en stor virksomhet innen vår nisje, og vi selger et stort volum av varer. De fleste varene kommer direkte til oss i containere, direkte fra produsenter i hele verden. Dette gjør at vi kan selge kvalitetsvarer til så lave priser som vi faktisk gjør, sier Håvard.


– Du finner ikke billigere og bedre kanoer, kajakker og ulikt utstyr enn hos oss i hele i Europa, fortsetter Håvard og legger til at mange kommer langveisfra til oss for å kjøpe båter, kajakker, kanoer og utstyr av alle slag.West System Norge har dessuten alltid masse varer på lager til enhver tid. Dette betyr at kunder, uansett hvor i Norge de bor slipper å vente lenge på det de har bestilt.


– Her skal du få produktene med en gang du ønsker, og om du har lyst til å dra på, enten det er med kajakk, kano eller båt, finner du alt du ønsker deg her, avslutter Håvard.

Les mer...

2022-08-08 14.15

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv