183039OF183039NYb183039NYfdsfds183039NYl183039

Foretrekker krevende oppdrag

Nisjen er spesielle jobber. Utstyrt med godt verktøy, riktig innstilling og årevis med erfaring i bagasjen, rykker Rogaland Bygg & Betong ut på oppdragene som byr på utfordringer.

– Skal du ha noe spesielt gjort, noe utenom det vanlige - og er det i tillegg et krevende oppdrag, så er det vi som er riktige å booke!


Svein Petter Helland i Rogaland Bygg & Betong forklarer med iver og entusiasme. Selv hadde han en bestefar som gjorde stor karriere som siloprodusent. Han ser tilbake på tiden der man jobbet hardt og sto på fra tidlig morgen til sen kveld. Helland har i tillegg til disse verdiene, lært flere knep av bestefaren sin, og fikk god opplæring innen mekanisk, stål og sveis.


– Vi har utspring fra snekkerbransjen i hovedsak, og viklet oss inn i betongbransjen i 2010 og videre inn i anlegg på bakgrunn av at jeg har kjørt med maskiner og jobbet med nevene siden jeg var liten.


– Vi driver som en allsidig bedrift innen byggebransjen, og vi leverer til boliger, tilbygg, rekkehus og små anlegg, og vi utfører støpning av forstøtningsmurer, småbruer, grunnmurer og slikt, forteller han.


Rogaland Bygg & Betong drives ikke av Helland alene. Med seg har han nemlig tre flinke ansatte hvorav en har tittelen byggmester. De fleste av dem er tømrere som er blitt grundig opplært i betong, og således har bedriften flere bein å stå på.


183039NYb


– Vi er en totalleverandør; vi leverer alt. Vi leverer det vi avtaler, og vi leverer kvalitet, presiserer Helland, som forteller videre at de har en svært variert portefølje.


Renovering av kundesenter, supervillaer og helt unike objekt til industribygg og offentlige bygg, er noen av oppdragene de har fått opp gjennom årene, men aller mest liker Helland & co å få bryne seg over de mer kompliserte oppdragene.


– Jeg er «handy man» deluxe, spøker Helland og fortsetter:


– Jeg har såpass lang erfaring at jeg kalkulerer ofte på erfaring og ikke per kvadratmeter når det kommer til tømmer. Det er mange faktorer å ha i tankene når du åpner veggen, og du må ta det mer på kunnskapen og erfaringen fra bransjen, forteller han.


183039


I tillegg til betong og bygg, er planen fremover å ta nye skritt på veien mot vei og anlegg. Etter hvert ønsker de nemlig å utøke tjenestene sine til å også inkludere oppdrag i vei- og anleggsbransjen; en bransje der gode kunnskaper om betong kommer veldig godt med.


– Støp av betong er jo en vitenskap i seg selv. Du kan ikke lære deg det på skolen, for det er mange ulike kvaliteter og produkter som påvirkes av ulike forhold i været. Hard slitasje krever kraftigere betong, mens mildere slitasje krever mildere og mer prisgunstig betong, hevder Helland

Les mer...

2018-05-29 13.30

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv