provida2provida1provida3provida4

– Vi er en kunnskapsbedrift

Provida Varme fører varmeprodukter som terrassevarmere og lukkede panelovner, og er den eneste bedriften i Norge som kun selger produkter basert på infrarød varme.

Bjørn Erik Hansen startet Provida Varme i 2017 – rett og slett fordi han trengte en karrieremessig omveksling. Bjørn Erik hadde slitt med astma og allergi i flere år – en allergi som gav seg ekstra godt til kjenne på vinteren når luften er ekstra tørr på grunn av innendørs oppvarming. En dag kom han over infrarøde varmepaneler, også kalt lukkede panelovner, som han syntes var et spennende produkt, og bestilte flere vareprøver fra mange ulike fabrikker før han fant riktig produkt og riktig leverandør.


– Den store fordelen med lukkede panelovner er at det ikke brenner eller karboniserer støv. De tørker ikke ut luften, samtidig som de er strømbesparende. Man kan ha en strømbesparing på 10-15 prosent i forhold til en vanlig panelovn, forteller Bjørn Erik, 

daglig leder i Provida Varme.



Leverer noe som ikke finnes på markedet
Bjørn Erik var klar på at Provida Varmes hovedfokus skulle være kvalitet i alle ledd, selv om produktene var litt dyrere enn tilsvarende produkter på markedet.


– Da vet man at man leverer et produkt som holder i kanskje 20-30 år, understreker han.


Som en naturlig forlengning av infrarøde panelovner, begynte Bjørn Erik å ta inn terrassevarmere som også baserer seg på infrarød varme – med samme gode kvalitet, og selvsagt like tilpasset norske forhold.



– Det tok det norske folk veldig godt imot, og de så at her kommer det en ny, spennende aktør som leverer noe som er produsert og tilpasset tøffe norske forhold, og ikke bare masseprodusert! Vi startet med å levere til proffbransjen; elektrikere, installatører og elektrogrossister, og siden vi hadde et «high end»-kvalitetsprodukt, fikk vi veldig mye positive tilbakemeldinger derfra, forteller en engasjert Bjørn Erik.


Provida Varme fortsatte sin reise med å etablere seg hos en rekke forhandlere, blant annet innen solskjerming og innglassing. Under Koronapandemien, da alle tilbragte mer tid hjemme, fikk de et skikkelig oppsving, og Bjørn Erik skjønte at de måtte komme seg inn i varehandelen med sine produkter; rett og slett fordi etterspørselen var stor etter å se produktene i butikk.


– Vi så at det var et større behov for kvalitetsvarer, og ikke bare disse lavprisproduktene som ofte er bruk og kast. De er heller ikke produsert og tilpasset norske forhold. Man får som regel igjen for å velge kvalitet, og terrassevarmerne våre tåler å henge ute i tøffe norske værforhold over mange år, påpeker han.


Ta kontakt!
Bjørn Erik mener det er ekstra viktig å investere i en skikkelig terrassevarmer som faktisk gjør det mulig å bruke uteplassen sin.

– En god terrassevarmer er med på å forlenge både kveldene og sesongen i begge ender, understreker han.



Bjørn Eriks største frustrasjon er å handle på nett og ikke ha noen å kontakte om man lurer på noe. Derfor har han valgt å fokusere ekstra mye på en høy grad av tilgjengelighet overfor kundene sine – og veileder mer enn gjerne alle som ringer eller mailer inn spørsmål om produktene.


– Vi er en kunnskapsbedrift, og vi er den eneste bedriften i Norge som kun driver med produkter basert på infrarød varme, så vi velger å tro at vi kan noe mer enn gjennomsnittet om infrarød varme og fordelene med det, sier han med et smil. Vi ønsker at kundene skal ta kontakt med oss uansett om det er en privatperson, forhandler, elektriker eller butikk som har spørsmål – og vår oppgave er å være til stede ved slike henvendelser, fastslår Bjørn Erik.

Les mer...

2022-10-20 15.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    • PROVIDA VARME AS
    • Telefon:
      40 10 57 00
    • Adresse:
      Narverødveien 40, 3113 TØNSBERG
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv