192019w2192019w4192019w1192019w5192019w3

Boligalarm på app

Trygge Rom AS har i over 30 år sørget for trygge sikkerhetsløsninger for både privat- og næringsmarkedet. Nå lanseres en app-styrt boligalarm som er direkte tilknyttet brannvesenet i Asker og Bærum.

Tidligere Låsbua AS i Bærum har siden 1987 vært en låsesmedsbedrift med lang erfaring og kompetanse. Fra navneendring i 2004 har bedriften også utviklet seg videre til å omfatte komplekse sikkerhetsløsninger med god brukervennlighet. Kunder innen privat, kommunalt og offentlig benytter seg godt av Trygge Rom, og de er nå i gang med flere spennende prosjekter som strekker seg mot nordmenns økende etterspørsel for moderne teknologi.


– Min jobb er å følge med på nyutvikling innen låsesmedbransjen og ikke minst etterspørselen fra kundene. Det er helt avgjørende for at du skal være i toppen og være best i bransjen, sier daglig leder Christoffer Viig.



Boligalarm på app
Boligalarmen som styres gjennom en app på smarttelefonen vil nå også fungere sammen med smarthusløsninger. Slik kan den samme appen som styrer boligalarmen også styre andre komponenter i huset som blant annet å fjernstyre dørlåsen, garasjeporten, varmen i gulvet og stikkontakter.


– Med en slik smarthusløsning med alt på samme app vil det ikke koste noe særlig og du vil også kunne ha kameraløsninger på samme alarmen . Dette er et viktig konsept for både oss og kunden, sier Viig.


Konseptet er i siste fase av utviklingen og Viig forteller at interesserte kunder kan legge inn bestillinger allerede nå. Daglig leder jobbet for Trygge Rom i ti år som tekniker og salgskonsulent. Etter et opphold på fem år der han drev en annen bedrift i Oslo kom han tilbake til Bærumsbedriften for å utvikle firmaet videre.


– Etter jeg overtok har jeg vært opptatt av å gå i de retninger der etterspørslene er. Å drive med alarm er det svært få låsesmeder som gjør. Ved å tilby løsninger du ikke får hos konkurrenten blir vi også sterke lokalt, sier han.

Trygg mot 3D-kopiering
Trygge Rom har siden første januar i år samarbeidet med ProLock som har agentur på en spesiell type nøkkel og sylindertype fra Israel ved navnet MT5 fra produsenten Mul-T-Lock. Produksjonen av det nye systemet har rustet Trygge Rom til å kunne konkurrere med store leverandører. Viig forteller at de nå har bedre forutsetninger enn før. Systemet har en helt spesiell egenskap – den kan ikke 3D-kopieres.


– MT5-systemet er i utgangspunktet helt likt som en nøkkel som du er vant med i dørene, men det er bygget opp på en helt annen plattform i forhold til hvordan den produseres, sier Viig.


Høysikkerhetsproduktet har en sofistikert bevegelig del i selve nøkkelen som gjør at 3D-kopiering er umulig.


– Spesielt i Øst-Europa er det blitt mer og mer populært å kopiere nøkler via 3D-teknologi som også er mer tilgjengelig. Disse systemnøklene som en gang var veldig sikre er ikke lenger det, sier han.


Prisen er på samme nivå som tradisjonelle løsninger og Viig forteller at det er tatt ut patent på systemet til 2039.


– Da har du en veldig trygg fremtid om du velger dette systemet, sier han.

Brikke til borettslag
Daglig leder poengterer at det er elektronikkbiten som frister folk flest i låsebransjen og at de også administrerer brikkeløsninger for blant annet borettslag. Brikkeløsningene er offline-system som er førprogrammert. Hver brikke har et systemnummer lik en vanlig nøkkel, men fordelen med brikken er besparelser på teknisk arbeid.


– Om en beboer mister brikken kan styreleder i borettslaget sende oss en epost med godkjent passord så lager vi en ny brikke. Beboer kommer da direkte til oss og betaler brikken over disk, og ved første scanning av brikken slettes den gamle. Slik vedlikeholder du sikkerheten gjennom hele prosessen og det er ikke nødvendig å sende ut en tekniker, sier han.


Viig har selv utviklet brikke-løsningen som de tilbyr gjennom Trygge Rom AS.

Elektronisk hjelp for entreprenører
– Vi er jo låsesmed, da kjernen i bedriften er at vi selger nøkler og sylindre og mesteparten av omsetningene er prosjekter mot entreprenører, sier daglig leder.



Trygge Rom gir råd til entreprenører i forhold til bestilling av dører for å unngå kostelige feil som oppstår. De tilbyr også et installasjonssystem gjennom RA-data som heter Probe.


– Da kan teknikerne enkelt gjennom ipaden fortelle hva de har gjort og om eventuelle mangler og entreprenøren kan selv lese status på alle dørene. Slik øker effektiviteten og de har elektronisk kontroll, sier han.


Les mer...

2019-04-28 11.45

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv