184039.5184039.4184039.6184039.2184039.1

Overrasker stamkundene med gratis mat

På Fuji Sushi i Kongsberg lages kvalitetsstemplet sushi i tråd med japanske tradisjoner.

Hoang Le Ravnaas har ikke ligget på latsiden siden hun ankom Norge i 2009. I juni 2009 flyttet hun fra Vietnam til Kongsberg, og allerede i november åpnet hun opp Fuji Sushi i sin nye by. I år feirer sushirestauranten 10-års jubileum. 


– Da jeg kom til Norge i 2009 lurte jeg på hva jeg skulle jobbe med, og om jeg skulle starte noe nytt - noe eget. Så bestemte jeg meg for å åpne Fuji Sushi. 


Ravnaas har alltid vært matinteressert – særlig i asiatisk mat. Tidligere har hun jobbet med matlaging på en taiwansk restaurant i Vietnam. 


184039.2


Men hvor lærte du å lage sushi? 

 – Det lærte jeg fra en venn som eier og driver en sushirestaurant. Vi to reiste sammen til Japan og lærte å lage ordentlig sushi i henhold til japanske sushitradisjoner, forteller hun. 


Ravnaas forteller at hun holder et svært høyt nivå på sushikompetansen til de ansatte. Da sushi inneholder råfisk, skjell eller reker – er det avgjørende med hygiene og tekniske ferdigheter. Her snakker vi rene, presise kutt i laks, korrekt tilbereding av ris og kreativ matpresentasjon. 


– Sushi er en kunst - det er avgjørende at de ansatte forstår hva sushi faktisk er, presiserer hun. 


I tillegg til sushi, skal Fuji Sushi begynne å servere ekte vietnamesisk mat – også som take-away. 


Flere av kundene til Fuji Sushi spiser der ukentlig, og det er mange som spiser hos henne opp til fire-fem ganger i uken. For å gi tilbake til kundene er hun opptatt av å holde prisnivået lavt. 


– Jeg bruker mye tid på å kvalitetssikre råvarer og sørge for at kostnadene er lave nok til at jeg skal kunne tilby kundene en billig og god sushi, sier hun.

184039.6


– Av og til overrasker jeg også stamkunder med gratis mat. Man skal få igjen for lojalitet hos meg, smiler hun. 


Det er heller ikke bare hvem som helst som besøker Fuji Sushi i Kongsberg - skirennsløper Petter Northug har også tatt turen innom for å smake på sushien. 


– Northug sa at maten var veldig god, smiler Ravnaas og legger trykk på god. Ellers har også Kygo vært her, legger hun til. 

Hun forteller at det er stas å se kjente ansikter nyte maten hennes – men at fokuset hennes er at den daglige kunden skal være fornøyd.  


– Målet vårt er å levere smaksopplevelser av en annen verden, høy kvalitet på råvarer og å holde oss til et lavt prisnivå. Hvis vi klarer dette, kommer vi til å nå langt, sier en håpefull Ravnaas med et glimt i øyet.


184039.4

Les mer...

2018-09-13 08.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv