184039.5184039.4184039.6184039.2184039.1

Overrasker stamkundene med gratis mat

På Fuji Sushi i Kongsberg lages kvalitetsstemplet sushi i tråd med japanske tradisjoner.

Hoang Le Ravnaas har ikke ligget på latsiden siden hun ankom Norge i 2009. I juni 2009 flyttet hun fra Vietnam til Kongsberg, og allerede i november åpnet hun opp Fuji Sushi i sin nye by. I år feirer sushirestauranten 10-års jubileum. 


– Da jeg kom til Norge i 2009 lurte jeg på hva jeg skulle jobbe med, og om jeg skulle starte noe nytt - noe eget. Så bestemte jeg meg for å åpne Fuji Sushi. 


Ravnaas har alltid vært matinteressert – særlig i asiatisk mat. Tidligere har hun jobbet med matlaging på en taiwansk restaurant i Vietnam. 


184039.2


Men hvor lærte du å lage sushi? 

 – Det lærte jeg fra en venn som eier og driver en sushirestaurant. Vi to reiste sammen til Japan og lærte å lage ordentlig sushi i henhold til japanske sushitradisjoner, forteller hun. 


Ravnaas forteller at hun holder et svært høyt nivå på sushikompetansen til de ansatte. Da sushi inneholder råfisk, skjell eller reker – er det avgjørende med hygiene og tekniske ferdigheter. Her snakker vi rene, presise kutt i laks, korrekt tilbereding av ris og kreativ matpresentasjon. 


– Sushi er en kunst - det er avgjørende at de ansatte forstår hva sushi faktisk er, presiserer hun. 


I tillegg til sushi, skal Fuji Sushi begynne å servere ekte vietnamesisk mat – også som take-away. 


Flere av kundene til Fuji Sushi spiser der ukentlig, og det er mange som spiser hos henne opp til fire-fem ganger i uken. For å gi tilbake til kundene er hun opptatt av å holde prisnivået lavt. 


– Jeg bruker mye tid på å kvalitetssikre råvarer og sørge for at kostnadene er lave nok til at jeg skal kunne tilby kundene en billig og god sushi, sier hun.

184039.6


– Av og til overrasker jeg også stamkunder med gratis mat. Man skal få igjen for lojalitet hos meg, smiler hun. 


Det er heller ikke bare hvem som helst som besøker Fuji Sushi i Kongsberg - skirennsløper Petter Northug har også tatt turen innom for å smake på sushien. 


– Northug sa at maten var veldig god, smiler Ravnaas og legger trykk på god. Ellers har også Kygo vært her, legger hun til. 

Hun forteller at det er stas å se kjente ansikter nyte maten hennes – men at fokuset hennes er at den daglige kunden skal være fornøyd.  


– Målet vårt er å levere smaksopplevelser av en annen verden, høy kvalitet på råvarer og å holde oss til et lavt prisnivå. Hvis vi klarer dette, kommer vi til å nå langt, sier en håpefull Ravnaas med et glimt i øyet.


184039.4

Les mer...

2018-09-13 08.45

rollco2

Komplett produktutvalg innen lineær bevegelse

Artikkel Rollco Norge AS, er eksperter på komponenter og løsninger for lineær bevegelse og automasjonsløsninger for industrien. Med egen produksjon i Sverige, kan Rollco Norge levere lineærstyring, skinneføringer,...
elmec3

Nystartet elektromekanisk selskap satser stort nasjonalt med blå-grønn satsning

Artikkel Det nystartede elektromekaniske firmaet Elmec AS i Farsund, tilbyr elektromekaniske tjenester til industri-, offshore- og energisektoren, og satser for fullt på det blå-grønne skiftet. – Elmec er et...

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv