184039.5184039.4184039.6184039.2184039.1

Overrasker stamkundene med gratis mat

På Fuji Sushi i Kongsberg lages kvalitetsstemplet sushi i tråd med japanske tradisjoner.

Hoang Le Ravnaas har ikke ligget på latsiden siden hun ankom Norge i 2009. I juni 2009 flyttet hun fra Vietnam til Kongsberg, og allerede i november åpnet hun opp Fuji Sushi i sin nye by. I år feirer sushirestauranten 10-års jubileum. 


– Da jeg kom til Norge i 2009 lurte jeg på hva jeg skulle jobbe med, og om jeg skulle starte noe nytt - noe eget. Så bestemte jeg meg for å åpne Fuji Sushi. 


Ravnaas har alltid vært matinteressert – særlig i asiatisk mat. Tidligere har hun jobbet med matlaging på en taiwansk restaurant i Vietnam. 


184039.2


Men hvor lærte du å lage sushi? 

 – Det lærte jeg fra en venn som eier og driver en sushirestaurant. Vi to reiste sammen til Japan og lærte å lage ordentlig sushi i henhold til japanske sushitradisjoner, forteller hun. 


Ravnaas forteller at hun holder et svært høyt nivå på sushikompetansen til de ansatte. Da sushi inneholder råfisk, skjell eller reker – er det avgjørende med hygiene og tekniske ferdigheter. Her snakker vi rene, presise kutt i laks, korrekt tilbereding av ris og kreativ matpresentasjon. 


– Sushi er en kunst - det er avgjørende at de ansatte forstår hva sushi faktisk er, presiserer hun. 


I tillegg til sushi, skal Fuji Sushi begynne å servere ekte vietnamesisk mat – også som take-away. 


Flere av kundene til Fuji Sushi spiser der ukentlig, og det er mange som spiser hos henne opp til fire-fem ganger i uken. For å gi tilbake til kundene er hun opptatt av å holde prisnivået lavt. 


– Jeg bruker mye tid på å kvalitetssikre råvarer og sørge for at kostnadene er lave nok til at jeg skal kunne tilby kundene en billig og god sushi, sier hun.

184039.6


– Av og til overrasker jeg også stamkunder med gratis mat. Man skal få igjen for lojalitet hos meg, smiler hun. 


Det er heller ikke bare hvem som helst som besøker Fuji Sushi i Kongsberg - skirennsløper Petter Northug har også tatt turen innom for å smake på sushien. 


– Northug sa at maten var veldig god, smiler Ravnaas og legger trykk på god. Ellers har også Kygo vært her, legger hun til. 

Hun forteller at det er stas å se kjente ansikter nyte maten hennes – men at fokuset hennes er at den daglige kunden skal være fornøyd.  


– Målet vårt er å levere smaksopplevelser av en annen verden, høy kvalitet på råvarer og å holde oss til et lavt prisnivå. Hvis vi klarer dette, kommer vi til å nå langt, sier en håpefull Ravnaas med et glimt i øyet.


184039.4

Les mer...

2018-09-13 08.45

sortbat2

Sandefjordsfirma sikrer korrekt håndtering av elbilbatterier med lang erfaring og solid kompetanse

Artikkel Sortbat Norge har kompetanse til å utføre sikker håndtering, utlading og demontering av høyenergibatterier fra elbil, marine og industri. Selskapet har over 10 års erfaring som operatør for produsentansvarselskaper...
skarpnes1

Rekordvekst for Norges eldste taksteinbedrift

Artikkel Den familieeide Sørlandsbedriften Skarpnes AS, har holdt stand i mer enn 100 år og vokser videre med kvalitet i høysetet, kortreist verdiskaping og et bredt produktspekter innen takstein.

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv