gamera1gamera2gamera3gamera4gamera5

En ny æra

GamEra forvandler brukte kontor-PCer til gaming-PCer – for en grønnere spilleopplevelse i en ny æra.

Gaming-entusiasten Pål Fredrik Berg, interesserte seg tidlig for spillkonsoller, gaming og PCer. Han hadde også en stor interesse for bygging av PCer, og drømte om å en dag få jobbe med hobbyen sin i firmaet Komplett, som han var stor fan av. Drømmen gikk i oppfyllelse etter noen år i Datakjeden og Komplett-eide MPX, der han drev med salg av PCer og printere. Der møtte han Anders Sildnes, som senere ble med Pål Fredrik på å starte GamEra AS.


– Vi var et bra team et par år, før jeg klarte å komme meg inn på innkjøpsavdelingen der jeg hadde ansvaret for bærbare PC-er. Jeg fikk jobb i Komplett PC, som er Kompletts egenbygde gaming-PCer, og jobbet der i mange år fra 2012, forteller Pål Fredrik.


Nå eller aldri
I 2020 fikk han tilbud om å ta over som direktør for sluttbrukersalg i Komplett, men kom på andre tanker under et konsernledermøte.


– Da kom jeg på ideen om at gamere egentlig ikke har noen bærekraftige alternativ! Skal man kjøpe en brukt gaming-PC i dag, er man i utgangspunktet overlatt til seg selv, sier Pål Fredrik. Kjøper man en brukt PC kan man fort bli lurt, og man har ingen garanti eller support. I tillegg har folk flest ikke detaljkunnskap til å se om PCen er bra eller dårlig og om man betaler for mye, utdyper han.


Pål undersøkte mulighetene, og fant ut at kontor-PCer egentlig kan bli fullt fungerende gaming-PCer kun ved hjelp av et nytt skjermkort. Dette var et marked med svært få aktører i Norge, mens det i Sverige fantes en stor aktør som gjorde det bra med dette konseptet.– Jeg presenterte det for en potensiell investor, og så gikk det slag i slag! Det endte opp med at jeg i fjor sommer spurte Anders om han ville være med på dette, og selv tenkte jeg at det er nå eller aldri, for jeg er hverken ung og lovende, eller gammel og avdanket, sier Pål Fredrik med glimt i øyet.


GamEra begynte i november 2021, og fikk en tøff start med flere dager mellom hver bestilling.


– Vi er kanskje litt «skadet» etter alle årene vi har jobbet i Komplett, der det er tall som ikke nødvendigvis er realistiske for andre enn Komplett, påpeker Eirik Løver, som også har bakgrunn fra Komplett.


– Heldigvis har vi i dag mange ordre hver eneste dag, og vi slår hele tiden rekorder, så pilen peker i riktig retning, legger Pål Fredrik til.Stor miljøgevinst
Til å begynne med gikk mye av tiden i startfasen til merkevarebygging, som de valgte å investere en del i for å få en så bra start som mulig. Firmanavnet Gamingtid ble til GamEra, som både Anders og Pål Fredrik syntes var en passende beskrivelse ettersom vi befinner oss i en æra der mange er opptatt av miljø og gaming har en viktig sosial arena for mange unge og større del av manges hverdag.


– Vi setter inn et helt nytt skjermkort til kunden, installerer drivere, gjør en kjapp funksjonstest, pakker og sender ut til kundene, men vi bygger også helt nye gaming-PCer. Vi ser at vi må ha flere bein å stå på, og vi får flere henvendelser fra kunder som vil ha kraftigere og nyere maskiner, forteller Pål Fredrik.GamEra ønsker å tilby både ombygde og nybygde PC-er, og for miljøets skyld mener de det er viktig at de nybygde PC-ene er basert på standard komponenter man finner «overalt». Da slipper man å bytte ut hele PC-en etter noen år siden man bare kan bytte ut skjermkortet. Eller andre komponenter for den saks skyld.


– Da får du en PC som er mer enn nok bra – og så er det fryktelig mye bærekraft i å bare bytte ut en del, poengterer en engasjert Pål Fredrik.


GamEra har i dag en gjennomsnittlig kundetilfredshetsscore på 4,9 av 5, og er på mange måter en game changer i bransjen.


– Det er en tillitserklæring når folk sitter i Nord-Norge og kjøper en PC til 20 000 kroner, selv om de ikke kjenner oss i det hele tatt. Det viser at vi har bygget en side som er så trygg og god, og som er på høyde med de andre seriøse aktørene i markedet, samtidig som vi er folk med lang erfaring og høy troverdighet og man kan stole på, smiler Anders.


Les mer...

2022-10-20 15.15

trenogmat7

Slik kan du kombinere mat og trening på en helt ny måte

Artikkel Tren og Mat har løsningen for deg med en aktiv livsstil, som ikke alltid har tid til å lage næringsrik og sunn mat selv. Med Tren og Mats spesialtilpassede måltider, er din kropp sikret et næringsinntak...
nsi3

Unik stansefabrikk tilbyr alt under ett tak

Artikkel Norsk Stanseindustri AS, leverer blant annet komplette løsninger innen modulbasert billinnredning, som både tegnes, produseres og monteres ved fabrikken på Skedsmokorset. – Bilforhandlere og importører...

  Kontaktinformasjon

  • GamEra AS
  • Telefon:
   33 45 03 00
  • Adresse:
   Nordre Kullerød 19, 3241 Sandefjord
  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv