183052u195183052rfk183052rgsdgds183052pkgd183052pkgsas183052pkidgsdf183052j196183052hg199

Koker sodd på gammelmåten

Glad i ujålete middagsmat? Prøv hjemmelaget lapskaus eller tradisjonsrikt sodd hos Eldrimne Kjøkken AS i Levanger – de stiller både med ferdigretter, butikkutsalg og catering til små og store grupper.

– Butikkutsalget går mye på god, gammeldags middagsmat for folk som har det travelt. Vi bruker ordentlige, mest lokale råvarer, og lager blant annet lapskaus, sodd og fiskegrateng – enkel mat som folk er veldig glad i, sier eier av Eldrimne Kjøkken AS Hilde Amdahl.


Amdahl kjøpte den tidligere bedriften Sørholt Selskapsmat og startet i november i fjor.
– Jeg jobbet ved den tidligere bedriften da jeg var yngre, og har alltid hatt en sans for konseptet og produktene. Da den kom for salg tenkte jeg at dette er en sjanse som kommer én gang i livet, og jeg hoppet i det, sier en smilende eier.
Amdahl har blant annet tatt med seg videre den populære trønderske «nasjonalretten» sodd, og får mye skryt av kunder for tradisjonsmaten.


– Vi koker sodd på gammelmåten, det er svært populært både ved butikkutsalget og gjennom cateringen, sier hun.


183052rgsdgds


Ideelt for barnefamilier
Ved butikken på Sætersmyra kokes det hjemmelaget, hjertelig kost daglig. Utsalget består av to varmretter hver dag som blant annet lapskaus, supper og gryteretter. I tillegg har de en rekke kalde middagsretter klare til å varme opp, som for eksempel lasagne, chili con carne, kjøttpudding og karbonader.  Av kaldretter fokuserer Amdahl på å bygge opp et utvalg av ulike lokalprodukter, og jobber mot å kunne tilby et helhetlig produktutvalg.
– Jeg ønsker å kunne bygge opp under tilleggsprodukter til det jeg allerede lager, slik at om vi har potetsalaten så skal vi kunne tilby spekepølsa og flatbrødet i tillegg. Du skal ikke måtte stikke på Rema1000 etterpå fordi du mangler en ting, sier hun.


Den eldre generasjonen er en stor del av kundegruppen til Eldrimne Kjøkken, og Amdahl håper på å nå ut til flere unge med tilbudet sitt.


– Vi er glade i alle kundene vi får, og håper å få inn kanskje flere barnefamilier som har det travelt og vil ha ordentlig mat – det får de her.


183052a171


Catering for store og små grupper
– Vi har en egen cateringmeny som ligger på Facebook-siden og hjemmesiden vår, men vi tilpasser oss etter kundens ønsker og lager det meste, sier Amdahl.


Hun understreker at det ikke er noe minimumsantall for bestilling av koldtbord, og tilrettelegger gjerne menyen etter størrelse på gruppen.


– Andre som serverer selskapsmat har kanskje en grense på ti personer, men om man ønsker å invitere naboene på en tapaskveld på seks eller åtte personer, hvorfor skal ikke de få mat? Vi justerer etter behov og finner alltid en løsning, smiler hun.  


Catering ble ofte brukt til større sammenkomster som sølvbryllup eller runde bursdager for noen år siden, men Amdahl forteller at trenden har endret seg, og folk er blitt mye flinkere til å benytte seg av tilbudet.
– Folk bruker mer penger på mat og er bevisste på hva de vil ha. Det er ikke lenger kun de store anledningene som teller, men også små sammenkomster.

– Ikke noe fiksfakseri
Konkurransen kan være tøff, innrømmer butikkeieren. Men hun er også overbevist om det er plass til alle når de dekker ulike deler av markedsbehovet.


– Det har dukket opp flere som er veldig flinke, men vi er heldigvis ikke like. Det gjenspeiler samfunnet litt – vi vil ha forskjellige ting. Dermed er det plass til oss alle.


Amdahl holder fokuset på rene produkter uten bruk av halvfabrikater og lager maten fra bunnen av.
– Det vi lager er kanskje litt for mannen i gata. Det er ikke noe fiksfakseri eller jåleri, her følger vi produktet fra start til slutt og står innafor det vi lager og er sikre på at det er bra.


183052hg199
Hektisk hverdag

Fire faste ansatte og et knippe hjelpere i de travle sesongene til jul og i mai, har Amdahl til å hjelpe seg.
– Tidligere eier Asbjørn er ofte innom og hjelper oss, det er gull verdt. I tillegg kommer far og mor innom og hjelper til av og til, spesielt i de mest hektiske periodene.  


Selv om hverdagen kan være preget av lange dager og lite søvn noen perioder, er Amdahl viss på at hun tok det riktige valget.


– Jeg koser meg skikkelig på arbeid, og angrer ikke en dag på at jeg tok over. Det er travelt nå, men jeg satser på å kunne ta meg litt mer fri når vi blir litt mer etablert, sier hun.
– Jeg har drømmer om at dette skal være en arbeidsplass for meg og de som er her i mange år fremover. Det ligger et godt grunnlag og potensiale i bedriften.


183052pkgsas

Les mer...

2018-05-30 09.00

Løvaasmaskin4

Stor og solid entreprenør på Vestlandet går i bresjen for miljøtiltak i anleggsbransjen

Artikkel Med et nyskapende syn på miljø og bærekraft, har entreprenøren Løvaas Maskin AS farget anleggsbransjen grønn og blitt en foretrukken entreprenør på Vestlandet.
flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv