Mindeblikk2Mindeblikk1Mindeblikk3Mindeblikk4Mindeblikk5Mindeblikk6Mindeblikk7Mindeblikk8Mindeblikk9Mindeblikk10

Kvalitetsbevisst blikkenslagerbedrift hever standarden til blikkenslageryrket

Med et slagord som lyder «kvalitet, enkelt og greit», er Minde Blikk AS en blikkenslager som er nøyaktig til fingerspissene og som bryr seg om å levere høy kvalitet.

Minde Blikk AS utfører blikkenslagertjenester som pipekledning, lekkasjesøk, båndtekking, beslag, renner og nedløp, og produksjon. Og med et eget produksjonsverksted i Minde Blikks lokaler på Midtun, kan de produsere beslag og blikkprodukter til tak og fasade; alltid med like stor presisjon og oppriktig respekt for ekte håndverk.  


Mesterbedrift med sentralgodkjenning 
Minde Blikk ble etablert i 2016, men fikk en helt ny start i 2019, da blikkenslagermesteren Morten Sandvik tok over driften og eierskapet av blikkenslagerbedriften på Midtun i Bergen. Morten har jobbet som blikkenslager helt siden læretiden i 2002, og kom fra en prosjektlederstilling i Østensen eftf da han tok over Minde Blikk AS.  – Oppstarten gikk veldig bra, og jeg fikk gleden av å ansette flere gode kollegaer. Vi har satset stort på lærlinger og utplasseringselever fra dag én, og mitt ønske er å bygge opp bedriften med dyktige blikkenslagere – som først og fremst er hyggelige, snille og møter opp i tide, men som også har en logisk forståelse for blikkenslagerfaget, forteller Morten Sandvik, daglig leder i Minde Blikk AS.  


Minde Blikk AS er en mesterbedrift som har to blikkenslagermestere og sentralgodkjenning i tiltaksklasse to på tak og bevaringsverdige bygg.  


– Verneverdige bygg er noe vi har lyst til å jobbe mer med, og her i Bergen er det spesielt mange verneverdige bygg. I det siste har vi jobbet mye med kirkebygg, noe jeg har god erfaring med fra min tidligere karriere. Da har man ofte et ekstra stort fokus på håndarbeidet, og man bruker gjerne litt dyrere materialer, forklarer Morten.  


Minde Blikk AS har i tillegg nylig vunnet en rammeavtale med Bymuseet i Bergen hvor de skal pleie mange av de vernede byggene i Bergen. 


Et yrke med mange fordeler 
Morten Sandvik er en blikkenslager med lang erfaring og et godt trent øye for detaljer, og synes at jo mer komplekst noe er, jo morsommere er det. Den drevne blikkenslageren er med i Ventilasjons- og blikkenslagerbedriftenes landsforbund i Bergen, der han sitter i styret, og er dessuten en engasjert pådriver i Opplæringskontoret.  – I VBLB jobber vi for at blikkenslagerne skal få et tydeligere regelverk, og i Opplæringskontoret jobber vi for å skape en best mulig hverdag for lærlingene, med en litt høyere lønn enn det som er lovpålagt. Opplæringskontoret driver også opplæring på et eksternt verksted hvor de kjøper inn skikkelig gode maskiner og prøvestasjoner, der lærlingene får prøve seg, utdyper Morten Sandvik.  


Den grundige opplæringen er helt spesiell for blikkenslagere, der prøvenemnden ofte er strengere på en svenneprøve sammenlignet med andre håndverksfag. Men selv om nåløyet er litt trangere for en blikkenslagerlærling, er blikkenslageryrket en profesjon som skriker etter arbeidskraft.  


– Å være blikkenslager er et utrolig artig yrke med mange fordeler, sier Morten Sandvik entusiastisk.  – Jeg mener at blikkenslageryrket er svært variert og veldig fleksibelt. Er det dårlig vær kan man produsere inne på verkstedet, og når været er bedre kan man jobbe med tekking på taket eller terrasser. I tillegg møter man mange forskjellige folk hele tiden, og dagene går utrolig fort, sier han videre.  


Vedlikeholdsfritt tak med lang levetid 
Alle blikkenslagere ved Minde Blikk AS har fagbrev, og Morten Sandvik legger stor vekt på at de ansatte skal føle seg trygge, ivaretatte og involverte i alle prosesser.  


Prosessen fra en kunde tar kontakt med Minde Blikk AS til taktekkerne står på taket, er en rask og smidig prosess som starter med en befaring og dialog med kunden. Så fort kunden aksepterer tilbudet, planlegger Minde Blikk AS materialinnkjøp, reiser ut og tar mål og starter produksjon.  


– Vi stiller ofte kunden spørsmål tilbake, slik at vi er sikre på at de får det de har tenkt seg. Kunden vet kanskje ikke helt hva de trenger og vil bare at det skal være tett, men vi tenker ofte litt lengre enn det; vi vil jo ha høy kvalitet på produktet og være stolte av jobben vi har gjort, understreker den drevne blikkenslagermesteren.  Morten Sandvik kan fortelle at stadig flere privatpersoner nå tar kontakt og bestiller båndtekkingstak, og han understreker at båndtekking har store fordeler – blant annet ved at det gir et vedlikeholdsfritt tak med lang levetid.    


– Båndtekkingsprosjekter er alltid veldig gøy. Vi ser at folk tenker mer på helsen til huset sitt over tid og velger båndtekking og metalltak, som varer i 60-70 år, istedenfor bølgeblikk eller plast/asfaltmembraner. Omtrent 20 prosent av arbeidene vi får, er oppretting av dårlig utførte arbeider, som egentlig skulle holdt i minst 40 år, men som kun har holdt i ti eller mindre år. Hos oss får kundene kvalitet – enkelt og greit, avslutter Morten Sandvik og smiler.  

Les mer...

2024-07-01 10.30

flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...
Frontline1

Enestående kundesupport fra programleverandør med ekspertise på Adobe

Artikkel Frontline er programvareleverandøren som distribuerer Adobes softwareprodukter til forhandlere. Med en personlig kundesupport som sikrer forhandlerne et godt produkt mot sine sluttkunder, har Frontline...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv