eive4eive1eive3eive5eive6

På tide å bytte tak? Dette grepet sparer deg for flere hundre tusen

Visste du at man kan forlenge takets levetid med 20 år uten å bytte taket? – Takfornying er et grønt tiltak, og du sparer ekstremt mye penger, forteller Fred Johannesen, daglig leder i Eive AS.

Eive AS startet opp i Sarpsborg i 2019 med takfornying, fasadevask- og maling, og består i dag av seks ansatte med en mangeårig erfaring innen takfornying. Daglig leder Fred Johannesen kan fortelle at det miljøvennlige og kostnadsbesparende alternativet har tatt helt av de siste årene ettersom bevisstheten rundt takfornying, som et fullgodt alternativ til å bytte ut hele taket, har økt betraktelig.


– Dette er den fjerde sommersesongen vår, så nå begynner det å ta av litt. Vi har bygget oss opp og hatt en suksessiv økning for hvert år, og takfornying er noe som kommer til å bli mer og mer viktig i tiden fremover, understreker Fred.I arbeidet som daglig leder i bedriften styrer Fred det administrative, drar på befaring og tilrettelegger for de ansatte, slik at de kan bruke tiden ute på oppdrag så effektivt som mulig. Og med to team på maling og ett team som vasker, blir jobben utført både raskt og i henhold til planen.


Stadig flere ønsker takfornying
Det var ikke mer enn tre år siden Fred ofte måtte overtale kundene til å velge takfornying fremfor takbytte, men nå har bevisstheten rundt takfornying økt såpass mye at kundene ofte har lest om det på forhånd, før de henvender seg til Eive Takfornying.– Det begynner å spre seg, og cirka 50 prosent av jobbene vi får er anbefalinger fra andre som har vært fornøyde med jobben vi har gjort, og anbefaler oss videre til familier og naboer, smiler Fred, som håper at prosentandelen på anbefalinger etter hvert lander på 100 prosent.


I utgangspunktet er levetiden til et tak rundt 30 til 35 år. Dersom man isteden velger takfornying, slipper man rett og slett den slitsomme prosessen med å rive taket og legge nytt, for med takfornying stoppes takets aldringsprosess – i alle fall for en god stund.– Vi gir en garanti på ti år, men vi er ganske sikre på at du ikke trenger å tenke på taket på 20 år – forhåpentligvis enda lengre! Man får i hvert fall utsatt den store kostnaden det er å bytte tak med en del år. Som regel er det ikke noe vits å bytte tak om taket er fint og tørt under, og når vi vasker taket sjekker vi hver enkelt takstein om det er noen sprekker, forklarer Fred.


Viktig å sjekke takets tilstand
Skulle de oppdage skader, kan Eive Takfornying som oftest fikse skadene, men ved større skader får kunden valget om å stoppe takfornyingsprosessen og heller bytte hele taket. Eive Takfornying utfører selv ikke takbytte, men har kjennskap til flere dyktige snekkere som kan utføre jobben.


Eive Takfornying ser mange mosegrodde tak og forurensninger som setter seg på taksteinene når de er ute på takfornyingsoppdrag. Fred forteller at det av naturlige årsaker ikke er mange som selv våger seg opp på taket for å sjekke takets tilstand, og at et dårlig tak iblant ikke oppdages før det er for sent og taksteinene faller ned.


– Vi vasker taket med høytrykk og varmtvann, maler det med impregnert selvrensende maling. Det gjør at man slipper groing.Sparer både miljøet og lommeboka
Men det aller fremste argumentet til å velge takfornying istedenfor å bytte hele taket, er nok den store kostnads- og miljøbesparingen. Faktisk kan man spare mer enn 200 000 kroner på å fornye taket med vask og maling, som ikke minst er et svært miljøvennlig tiltak.


– Man slipper den belastningen på naturen på i hvert fall 20 år, og mange ganger ser man ikke forskjell på om du har byttet tak eller tatt takfornying! Takfornying er et grønt tiltak, og du sparer ekstremt mye penger som du heller kan bruke på noe annet morsomt, avslutter Fred med et smil.
Les mer...

2022-07-04 14.00

beautyimport3

Haugesunds eldste firma har noe som få andre har

Artikkel Skjønnhetsgrossisten Beauty Import AS, har aner som går helt tilbake til 1863. De driver fortsatt på «gamlemåten», der personlig kundekontakt er grunnlaget for et godt og langsiktig samarbeid. – Den...
trenogmat7

Slik kan du kombinere mat og trening på en helt ny måte

Artikkel Tren og Mat har løsningen for deg med en aktiv livsstil, som ikke alltid har tid til å lage næringsrik og sunn mat selv. Med Tren og Mats spesialtilpassede måltider, er din kropp sikret et næringsinntak...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Arkiv