195014w6195014w3195014w1195014w2195014w5195014w4

Nisjebutikken som gikk tilbake til den personlige servicen

Personlig service er en mangelvare i en verden full med nettbutikker. Nisjebutikken Tunet Sport i Hemsedal sentrum, har vunnet kundenes tillit og hjerter ved å tilby god, gammeldags kundeservice.

Kundeservice er viktig for alle som driver butikk. Det har også blitt stadig viktigere for kundene. Likevel er det paradoksalt nok ofte de minste aktørene som klarer å hevde seg over de mellomstore og store butikkene. For Oskar Brodin, daglig leder og medeier i Tunet Sport, er god service en selvfølge.


– Jeg tror at enten så må man være veldig stor - som de store nettbutikkene som konkurrerer på pris, eller så må man tilby noe annet. En nisje. Jeg tror at de som ligger midt imellom der har det veldig tøft, sier Oskar, som tror på det personlige møtet med kunden.


Foto: Kalle Hägglund


Tre bein å stå på
Tunet Sport har ikke bare to, men tre bein å stå på. Og med tre deleiere som er gode venner og deler en ektefølt pasjon for det de holder på med, er det en hyggelig og genuin opplevelse å besøke gutta i Tunet Sport.


Skiutleie og verksted utgjør den største delen av den totale driften. Tunet Sport er så langt alene om å tilby skiutleie i Hemsedal sentrum, og etter den første sesongen de holdt åpent, ble det klart at skiutleie-delen var svært populært blant de sentrale hotellenes gjester og dem som bor litt utenfor Hemsedal. Mange erfarte at det ble mindre kø og mer tid til personlig service hos dem. Den andre delen er verkstedet, der de reparerer skader og sliper om alpint-og langrennsski. Den siste delen er sportsbutikk med fokus på ski og skisko.


Foto: Kalle Hägglund


– Det er bedre å fokusere på få ting, og være bra på det vi gjør. Vi vil kanskje ikke ha den største skiveggen, men kanskje den beste og mest spennende! 


Produktutvalget er nøye sammensatt av utvalgte merker som delvis ikke er representert andre steder her i Hemsedal. Blant annet Fischer, ZAG og 4FRNT. I tillegg har de inngått et stolt samarbeid med et norsk merke som heter StereoSkis.


– Vi synes det er morsomt å satse på norske merker, det ligger litt i tiden nå. Folk syns det er moro å kjøpe nærprodusert med korte avstander. Våre ski utvikles for eksempel i Norge, men produseres på andre siden av grensa, i Åre i Sverige, forteller Oskar.


Brenner for ski
Selv hadde Oskar rukket å jobbe 15 år i sportsbransjen, før han ble spurt om å bli med og starte Tunet Sport i november 2018. Med det samme heiv to gode kamerater seg med på prosjektet. Felles for kompisgjengen er at de er over middels opptatt av ski og alpint.


– Alle tre av oss brenner for ski. Det er ikke noe vi bare jobber med, vi kjører mye ski selv også, forsikrer Oskar med et smil.


Tunet Sport tilpasser gjerne åpningstidene etter hvordan sesongen ser ut, og holder som oftest stengt midt på dagen mellom 12-15, for så å åpne igjen på ettermiddagen, noe som er vanlig i Europa. De tre timene de holder stengt, pleier de ansatte å bruke på ski- og toppturer i Hemsedal. Det har rukket å bli mange fine turer, som skaper et godt arbeidsmiljø og gir økt energi i hverdagen.


Foto: Kalle Hägglund


– Å ha stengt midt på dagen er en gammel tradisjon i Alpene som har gitt inspirasjon. Det er også noe jeg tror er veldig sunt i det lange løpet, forteller han. 


Tunet Sport selger ikke hjelmer og annet beskyttelsesutstyr, men låner ut hjelmer gratis til alle gjester som leier ski. De tilbyr også tilpasning av skistøvler, og strekker seg langt for å sjekke at skistøvlene sitter akkurat som de skal.


Spennende planer i tiden fremover
Oskar har spennende planer for driften videre, avslører han. Den erfarne friluftsliv-entusiasten har tidligere gått en skole med innretning på fjell og friluftsliv, og er siden tidligere utdannet skipatrulje og guide. Han hadde egentlig planlagt å utdanne seg dypere i guideyrket. Den gang ble han nødt til å fokusere på noe litt mer sikkert i forhold til arbeidsmengde, og la guide-drømmen på hylla. Nå har han imidlertid børstet støv av den gamle drømmen, og utdanner seg i skrivende stund til internasjonal sykkelguide via NMIG og har som mål og gå hele veien til EO-MT Bing nivå.


– Vi kommer til å tilby guidede turer, noe som passer bra med den store sykkelsatsingen her i Hemsedal og Hallingdal! Og vi tror at vi bygger tillit blant gjestene. Dette er noe vi driver med selv, og dette kan vi, fastslår han.


Oskar uttrykker et ønske om å på sikt få til et samarbeid med flere av Hemsedals turistaktører, der de setter sammen en pakke med overnatting, mat og aktiviteter – alt mer eller mindre under samme tak. 


– Vi er ikke helt der enda, men det er et mål, avslutter Oskar med et forsiktig smil.


Bilde nummer 4 i bildespillet er tatt av Troels Rosenkrantz Andersen, øvrige bilder i saken er tatt av Kalle Hägglund.
Les mer...

2019-12-01 19.00

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
Booking

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv