195014w6195014w3195014w1195014w2195014w5195014w4

Nisjebutikken som gikk tilbake til den personlige servicen

Personlig service er en mangelvare i en verden full med nettbutikker. Nisjebutikken Tunet Sport i Hemsedal sentrum, har vunnet kundenes tillit og hjerter ved å tilby god, gammeldags kundeservice.

Kundeservice er viktig for alle som driver butikk. Det har også blitt stadig viktigere for kundene. Likevel er det paradoksalt nok ofte de minste aktørene som klarer å hevde seg over de mellomstore og store butikkene. For Oskar Brodin, daglig leder og medeier i Tunet Sport, er god service en selvfølge.


– Jeg tror at enten så må man være veldig stor - som de store nettbutikkene som konkurrerer på pris, eller så må man tilby noe annet. En nisje. Jeg tror at de som ligger midt imellom der har det veldig tøft, sier Oskar, som tror på det personlige møtet med kunden.


Foto: Kalle Hägglund


Tre bein å stå på
Tunet Sport har ikke bare to, men tre bein å stå på. Og med tre deleiere som er gode venner og deler en ektefølt pasjon for det de holder på med, er det en hyggelig og genuin opplevelse å besøke gutta i Tunet Sport.


Skiutleie og verksted utgjør den største delen av den totale driften. Tunet Sport er så langt alene om å tilby skiutleie i Hemsedal sentrum, og etter den første sesongen de holdt åpent, ble det klart at skiutleie-delen var svært populært blant de sentrale hotellenes gjester og dem som bor litt utenfor Hemsedal. Mange erfarte at det ble mindre kø og mer tid til personlig service hos dem. Den andre delen er verkstedet, der de reparerer skader og sliper om alpint-og langrennsski. Den siste delen er sportsbutikk med fokus på ski og skisko.


Foto: Kalle Hägglund


– Det er bedre å fokusere på få ting, og være bra på det vi gjør. Vi vil kanskje ikke ha den største skiveggen, men kanskje den beste og mest spennende! 


Produktutvalget er nøye sammensatt av utvalgte merker som delvis ikke er representert andre steder her i Hemsedal. Blant annet Fischer, ZAG og 4FRNT. I tillegg har de inngått et stolt samarbeid med et norsk merke som heter StereoSkis.


– Vi synes det er morsomt å satse på norske merker, det ligger litt i tiden nå. Folk syns det er moro å kjøpe nærprodusert med korte avstander. Våre ski utvikles for eksempel i Norge, men produseres på andre siden av grensa, i Åre i Sverige, forteller Oskar.


Brenner for ski
Selv hadde Oskar rukket å jobbe 15 år i sportsbransjen, før han ble spurt om å bli med og starte Tunet Sport i november 2018. Med det samme heiv to gode kamerater seg med på prosjektet. Felles for kompisgjengen er at de er over middels opptatt av ski og alpint.


– Alle tre av oss brenner for ski. Det er ikke noe vi bare jobber med, vi kjører mye ski selv også, forsikrer Oskar med et smil.


Tunet Sport tilpasser gjerne åpningstidene etter hvordan sesongen ser ut, og holder som oftest stengt midt på dagen mellom 12-15, for så å åpne igjen på ettermiddagen, noe som er vanlig i Europa. De tre timene de holder stengt, pleier de ansatte å bruke på ski- og toppturer i Hemsedal. Det har rukket å bli mange fine turer, som skaper et godt arbeidsmiljø og gir økt energi i hverdagen.


Foto: Kalle Hägglund


– Å ha stengt midt på dagen er en gammel tradisjon i Alpene som har gitt inspirasjon. Det er også noe jeg tror er veldig sunt i det lange løpet, forteller han. 


Tunet Sport selger ikke hjelmer og annet beskyttelsesutstyr, men låner ut hjelmer gratis til alle gjester som leier ski. De tilbyr også tilpasning av skistøvler, og strekker seg langt for å sjekke at skistøvlene sitter akkurat som de skal.


Spennende planer i tiden fremover
Oskar har spennende planer for driften videre, avslører han. Den erfarne friluftsliv-entusiasten har tidligere gått en skole med innretning på fjell og friluftsliv, og er siden tidligere utdannet skipatrulje og guide. Han hadde egentlig planlagt å utdanne seg dypere i guideyrket. Den gang ble han nødt til å fokusere på noe litt mer sikkert i forhold til arbeidsmengde, og la guide-drømmen på hylla. Nå har han imidlertid børstet støv av den gamle drømmen, og utdanner seg i skrivende stund til internasjonal sykkelguide via NMIG og har som mål og gå hele veien til EO-MT Bing nivå.


– Vi kommer til å tilby guidede turer, noe som passer bra med den store sykkelsatsingen her i Hemsedal og Hallingdal! Og vi tror at vi bygger tillit blant gjestene. Dette er noe vi driver med selv, og dette kan vi, fastslår han.


Oskar uttrykker et ønske om å på sikt få til et samarbeid med flere av Hemsedals turistaktører, der de setter sammen en pakke med overnatting, mat og aktiviteter – alt mer eller mindre under samme tak. 


– Vi er ikke helt der enda, men det er et mål, avslutter Oskar med et forsiktig smil.


Bilde nummer 4 i bildespillet er tatt av Troels Rosenkrantz Andersen, øvrige bilder i saken er tatt av Kalle Hägglund.
Les mer...

2019-12-01 19:00

202002w3

Slik får du en enklere byggeprosess

Artikkel Totalentreprenøren Grødem Bygg, tar seg av kontakten med underleverandører – for en enklere og mer ryddig byggeprosess for kunden.
201023w5

Slik får du maksimal frihet i ferien

Artikkel Med en bobil kan du legge opp ferien din akkurat slik du vil, og flytte deg dit finværet er. – Grunnen til at folk velger bobil, er friheten. Det er bare å sette seg inn og kjøre av gårde!
Booking

  Kontaktinformasjon

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  Arkiv