teknomaskin4teknomaskin1teknomaskin2teknomaskin3teknomaskin5teknomaskin6teknomaskin7teknomaskin11teknomaskin9teknomaskin8teknomaskin10

Trygg og lokal aktør gir deg det beste bobil- og campingvogn-kjøpet

Tekno Maskin har vært fast inventar i Oppaker i Nes kommune i en årrekke, der de har oppfylt lokalbefolkningens bobil- og campingvogndrømmer helt siden 1978.

Daglig leder Thor Norhagen, har en imponerende lang fartstid i lokalbefolkningens favorittforhandler for bobiler og campingvogner; Tekno Maskin. Firmaet ble startet allerede i 1978 av to gründere, som ansatte Thor i 1982. Siden den gang har de lykkes med å beholde sitt gode rykte, og har hatt et mer eller mindre stabilt salg i løpet av sine 44 år i drift.– Det startet hovedsakelig med campingvogner, men vi drev litt med snøscooter-salg frem til 1989. Etter det har det primært vært campingvogner og bobiler det har gått i, og Tekno Maskin har sakte, men sikkert utvidet seg med flere ansatte, forteller Thor innledningsvis.


Den nye trenden 

Med 13 fulle årsverk, har Tekno Maskin en fast gjeng med ansatte som har jobbet i bedriften i en årrekke, og som er svært drevne på både kundeservice og verksted-ærender, og som dessuten er fullt oppdaterte på det nyeste innen bobiler og campingvogner.– Vi leverer rundt 250-300 enheter i året, og de siste årene har vi sett en dreining mot bobiler. Men vi har primært bestandig vært veldig store på campingvogner, og har solgt rundt 35 prosent bil og 65 prosent «vogn», forklarer Thor.


Tekno Maskin fører mange av de største og mest kjente merkene, og selger per dags dato aller mest av såkalte kjørevogner, som er campingvogner av en litt mindre type.– De siste årene har folk begynt å flytte på seg mer. Før var det veldig mye av store vogner som stod på faste plasser og ble brukt som hytter, men det har endret seg i stor grad. Nå er det mellomstore, mindre vogner som hektes på bilen, som det fartes rundt med, utdyper Thor om campingvogn-trenden.


De små, lette vognene er designet av produsentene for å passe godt sammen med dagens elbiler, som ofte ikke trekker mer enn 1 500-1 800 kilo. Thor forteller videre at trenden med mindre vogner også er blitt en stor trend på bobil-fronten:


– Det største volumet ligger på biler mellom 7-7,5 meter, men noen få vil ha større premiumbiler på 8-9 meter, som det kommer mer av nå med de litt mindre bybobilene, opplyser han.Har hele spekteret

Mange av Tekno Maskins tidligere kunder som lenge har hatt helintegrerte biler, har nå valgt å gå til innkjøp av en bybobil isteden. Men enten man er ute etter noe stort eller smått, så har Tekno Maskin hele spekteret av nye og brukte bobiler og campingvogner – i alle prisklasser.


– Vi har brukte vogner fra 50-60 000 kroner og opptil 500-600 000 kroner. Brukte bobiler fra 350 000 kroner og oppover, går ofte kjapt unna for førstegangskjøpere som er litt usikre på om de trives med det. Der velger mange å starte litt pent med brukt og heller jobbe seg oppover etter hvert, konstaterer Thor.


Tekno Maskin er stadig på jakt etter brukte campingvogner og bobiler, som nå for tiden glimter med sitt fravær på innbytte-fronten.


– Vi har solgt mye nytt, nå som vi har fått veldig lite innbytte på, siden mange kunder ikke har noe fra før. Da blir det bare et salg uten noe nytt inn, så vi er stadig på utkikk etter brukte biler for å ha i salg her. Vi skummer nettet hele tiden og kjøper litt overalt, sier Thor.Driver på «gamlemåten»

 Selv om Tekno Maskin er forankret i Viken fylke, er det slettes ingen hindring om man bor på en annen kant av landet. Tekno Maskin selger nemlig mye over nett gjennom salgskanalen Finn.no, og har levert campingvogner så langt opp som til Finnmark.


– Noen ganger kommer kunden ned hit og henter, eller så møter vi dem på halvveien og leverer. Vi finner ofte løsninger som passer kunden, forsikrer Thor og smiler.


Med 44 år som en trygg og solid bobil- og campingvognleverandør i Oppaker, driver Tekno Maskin fortsatt litt på «gamlemåten», der fokuset ligger på god, gammeldags kundeservice og ansatte som skaper gode og langvarige relasjoner med kundene sine.– Vi har kunder som har vært her i alle år og som trives godt. Det er jo folkene i bedriften som skaper bedriften, og litt av nøkkelen er å beholde mannskapet over tid. Tar man ut de som jobber her blir det tross alt bare et tomt skall igjen, fastslår Thor avslutningsvis.

Les mer...

2022-05-01 10.30

byggmesterhaagensen1

Folk står i kø for å fornye badet sitt av «Norges hyggeligste tømrer»

Artikkel Byggmester og takstmann Roger Haagensen, er influenser-byggmesteren med 54 000 følgere på Instagram, som kan smykke seg med tittelen «Norges hyggeligste tømrer». Med et godt humør og en smittende entusiasme...
proxll4

Innovativ spesialist på grønn teknologi løser utfordringer med nytt håndløperkonsept

Artikkel Proxll har utviklet et nyskapende produkt til samferdsel og jernbane som løser tidligere utfordringer innen sikkerhet, kostnad og klima – på en smart og effektiv måte. – Det er vår største og seneste...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Arkiv