floate5floate1floate2floate6floate4floate3floate7floate8floate9floate10

Flyt deg til bedre helse og mindre stress

Har du lurt på hvordan det føles å være helt vektløs? Med en flytetank-behandling får du følelsen av at du svever, samtidig som det reduserer stress, muskelsmerter, søvnproblemer og angst. – Det forbedrer livskvaliteten, sier daglig leder Kristian Tu Storhaug.

Kristian Tu Storhaug fikk øynene opp for fenomenet flyting for rundt seks år siden, og bestemte seg for to og et halvt år siden, for å starte den første av i dag to avdelinger gjennom selskapet Floate AS. På Jæren og i Drammen kan du nemlig oppleve noe som mange kaller for en magisk og meditativ opplevelse – i en vektløs tilstand.  


– Jeg har alltid vært veldig aktiv og har slitt litt med muskelskader. Da prøvde jeg dette og fikk kjenne på effekten av det, og da måtte jeg bare gjøre det tilgjengelig for alle, forteller Kristian Tu Storhaug, daglig leder for Jæren Flytesenter og Drammen Flytesenter. Havner i en avslappende tilstand 
Å flyte seg til bedre helse er for lengst blitt et velkjent fenomen i andre land, som blant annet i  opphavslandet USA. Den kroppslige og mentale avslappingsmetoden foregår i en flytetank med lokk på. Vannet du ligger og flyter i, består av hele 500 kilo Epsomsalt, som er et mineralsalt som absorberes av kroppen.  


– Det beroliger kroppen og er veldig bra mot stress. Det som er spesielt med «floating», er at man er helt avspent når man ligger i denne tanken, og alle sansene minimeres til et minimum; du ser ikke noe, du føler ikke noe, du hører ikke noe. Så kroppen havner i en avslappende tilstand der kroppen på en måte settes en time i flymodus, forklarer Kristian. 

 

I en stadig mer stressende hverdag, har mange i dag mistet evnen til å klare å slappe helt av. Men etter bare en time som vektløs i en flytetank, er det vanlig at både stress, uro og søvnproblemer minsker betraktelig.  – Veldig mange kommer inn hit og er stresset; det er en stressende hverdag, en stressende jobb og mye familie. Men så kommer de ut i tanken, og er så avslappede! Man ser det på hele dem at nå slapper de skikkelig av, konstaterer markedssjef Herman Scott-Dahl. 


Å flyte er noe som passer for alle og enhver, avhengig av hva du har behov for. Behandlingen gir nemlig en rekke helsefordeler; enten du er ute etter restitusjon etter idrett, ønsker å lindre eksem eller som en behandling mot psykiske lidelser som angst og depresjon.  


Forbedret livskvalitet  
– Mange kommer hit med psykiske problemer, og det hjelper veldig mange, både fysisk og mentalt. Det er bare å legge seg ned i tanken og tømme hodet, og la kroppen din helbrede seg selv. Det forbedrer livskvaliteten, sier Kristian. 


Kristian og Herman anbefaler tre flyt til å begynne med, siden det første flytet kan være en litt uvant opplevelse. Man kan dessuten velge mellom flere valgmuligheter i tanken; åpent eller stengt lokk, lyst eller mørkt, bakgrunnsmusikk eller fullstendig stillhet – valget er ditt.  


– Mange slapper ikke helt av i nakken første gangen, men andre gangen vet man hva man kommer til og man klarer som regel å slappe av. Tredje gangen kommer du rett i flyten, og da klarer man som oftest å sovne og får maksimalt ut av behandlingen, utdyper Herman, som anbefaler ett flyt i uka for å holde det gående. 


Ved Jæren Flytesenter ligger hovedfokuset på flytetanker, men de kan også tilby andre behandlinger som klassisk massasje, infrarød badstue og bading i kald kulp. Disse behandlingene kan bestilles sammen med flytebehandlingen som en helhetlig pakke, der man starter med flytebehandling etterfulgt av massasje.  – Ved å kombinere flyt, badstue og massasje, opplever man plutselig en helt ny form for massasje, og en helt annen effekt av det, opplyser Kristian.  


Flyting på blå resept 
Drammen Flytesenter følger det samme konseptet, og Kristian kan røpe at han allerede går med tanker om å utvide konseptet med flere steder, samtidig som han stadig er på leting etter nye, naturlige og alternative helsebehandlinger.  


– Vi har et langsiktig mål om hjelpe folk til å klare å slappe av. Og det største målet og drømmen som vi ønsker å jobbe mot, er at flyting en dag vil komme på blå resept. Mange får en reise til Dødehavet for å flyte på blå resept, og saltinnholdet i våre tanker er jo det samme som i Dødehavet. Det er noe vi har som en stor drøm og ambisjon videre, sier Kristian og Herman. 


– Det er rørende når kunder kommer ut av tanken med tårer i øynene og lurer på hva de har gjort og hvor de har vært. Det gir oss «driven» til å fortsette og gi all vår energi på å tilby dette til stadig flere personer, avslutter Kristian med et varmt smil. Les mer...

2022-03-01 17.30

aretreindustrier8

Er med på å redusere risikoen og øke lønnsomheten i byggeprosjekter

Artikkel ARE Treindustrier er både en underleverandør og kompetansepartner for sine kunder. De ønsker å bli involvert tidlig nok i byggeprosjektet, for et best mulig resultat. – Med ganske små grep, kan vi optimalisere...
industriporter5

Porter til private og industri: Derfor er det viktig å benytte seg av en seriøs aktør

Artikkel Industriporter AS, både selger, monterer og utfører service på porter. De har en lang fartstid, mange faste kunder, og dekker et stort geografisk område med sitt imponerende brede utvalg av porter av alle slag!
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • FLOATE AS / DRAMMEN OG JÆREN
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Instagram
  • Instagram
  • Telefon:
   46 11 45 46 (Drammen), 45 11 40 46 (Jæren)
  • Adresse:
   Drammen: Nedre Storgate 31, 3015 DRAMMEN
   Jæren: Hattelandsvegen 98, 4352 KLEPPE
  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv