voltenergi4voltenergi1voltenergi2voltenergi3voltenergi5voltenergi9voltenergi8voltenergi7voltenergi6

Framstående energientreprenør satser stort på solenergi

Volt Energi AS, satser på energi fra sola gjennom solcelleanlegg for bolig, næring, landbruk og offentlige bygg. – Det lønner seg både for klimaet og forbrukerne, understreker gründer og daglig leder Knut Skollerud.

Energientreprenøren Knut Skollerud fikk stor suksess med selskapet Nettservice Østlandet, som delvis ble kjøpt opp av Ringerikskraft i 2013 og i 2021 ble man slått sammen til Laje AS. Med over 20 års erfaring fra energibransjen i bagasjen, startet han Volt Energi i fjor – med fokus på solceller og fornybar energi.


– Volt Energi startet for fullt med solceller i år, og har nå to prosjektledere og åtte montører som reiser rundt og monterer solcelleanlegg på tak og fasader til private, næring og landbruk, forteller Knut innledningsvis.



En viktig bidragsyter for miljøet
Rett før sommeren i år ble Volt Energi prekvalifisert hos Elvia AS til å jobbe for dem, og de er i disse dager i full sving med å regne på forespørsler på energimontasjeoppdrag for Norges største netteier.


Knut forteller at solenergi har økt kraftig de siste årene, og Volt Energis prosjektanalyser viser at de aller beste prosjektene har en nedbetalingstid på rundt åtte til ni år. Likevel er det klimaet som stikker av med den største gevinsten.



– Vi opplever veldig mange forespørsler, og vi ser at dette også vil bli en stor del av valgkampen i høst i forhold til klima. Elektrifisering skal erstatte fossil energibruk og myndighetene sier vi går mot et kraftunderskudd, og i Norge bruker vi mer kraft enn vi klarer å produsere. Det haster å kutte i CO2 utslippene, og folk tar det ikke ordentlig inn før man blir rammet av ekstremvær, utdyper Knut, som mener at solceller er en viktig bidragsyter for miljøet og alle som kan bør være med i å ta et tak.


Nå skal det også legges til rette for at borettslag, næringsbygg og blokker med mange leietakere kan fordele den solproduserte strømmen på taket til alle beboerne. Volt Energi gleder seg stort til å begynne med den nye ordningen.


– Det blir veldig spennende! Man bør bruke alle takene som står ledige så lenge de er gode og tåler det, istedenfor å bygge ut naturen med solparker, mener han.



Vil lønne seg
Om man som privatperson eller firma er interessert i solceller, kan man ta kontakt med Volt Energi for en uforpliktende prat og befaring. Knut foretrekker å reise ut på befaring til alle kunder for å kunne beregne totalkostnader og avkastning over tid, på best mulig måte. Alt fra takvinkler og trær som gir skygge tas med i betraktningen, og føres inn i et spesialprogram som lager en analyse ved hjelp av værmeldinger fra de siste 30 årene.


– Programmet skaper også en økonomisk analyse i forhold til inflasjon og renter de neste 25 årene. Hvis inflasjonen og renta blir tre prosent, regner den ut at hvis du skal kjøpe et anlegg til 300 000 kroner så ville du hatt renter på pengene dine hvis de stod i banken, men hvis du isteden investerer i sol ville du kanskje fått åtte til ni prosent på investeringen din, poengterer Knut. Jo høyere avkastning man får på anlegget, jo raskere betaler det seg ned. Det er mye rart vi kjøper som bare er forbruk og ikke en investering, men et solcelleanlegg vil lønne seg, fastslår den erfarne energientreprenøren.



Mange velger også å spare noen kroner på å kjøpe billigpaneler fra Kina, men Knut råder forbrukerne til å være forsiktige med å gå til innkjøp av anlegg som ikke er tilpasset det nordiske klimaet. For selv om god kvalitet koster mer og nedbetalingstiden blir lengre, er risikoen for skader på anlegget betydelig mindre med et anlegg som tåler kulde og snø.


– Nå kommer solcellepanelene også i mange forskjellige farger, noe som gjør det mer attraktivt å montere på fasader, opplyser Knut. Men det er helt klart svart som produserer mest, legger han til.


Mot fremtiden med solkraft

Noen strømleverandører tilbyr privatpersoner «solkonto», der man bytter kilowatt mot kilowatt og kan ta ut det man ikke har brukt på sommeren, på vinteren. Volt Energis største leverandør av solcellepaneler, Solitek har akkurat bygget en fabrikk i Litauen som skal produsere batterier som passer veldig bra sammen med solcelleanlegg, og som muliggjør lagring av strømmen som blir produsert på dagtid og man kan bruke den på kvelden når man er hjemme. Volt Energi importerer og videreselger i tillegg kortreiste paneler og batterier fra Solitek gjennom selskapet Volt Import AS.



Solenergi er uten tvil en veldig viktig del av redningen for både høye strømregninger, strømmangel og klimaforandringer, og Volt Energi har store planer for fremtiden – med solenergi som ett av de fremste produktene.


– Vi har ambisjoner om å bli en mellomstor bedrift med 40 ansatte de nærmeste årene. Det er ikke et mål for oss å bli størst mulig; det er mye viktigere å ha oversikt og drive en sunn og god bedrift, avslutter Knut Skollerud med et smil.

Les mer...

2023-08-16 09.30

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv