Topptur-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0060kTopptur-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0063Topptur-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0159Topptur-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0007Topptur Weekend_May 2017_Kyle Meyr_LR0166164104psc164104pc164104pcmIMG_4116

Sagafjord Hotel - ditt nasjonalromantiske folkeeventyr

Den enkleste veien til Hjørundfjorden før i tiden var sjøveien. Det bratte tindelandskapet var ufremkommelig. Sjøveien er kanskje ikke lenger den raskeste, men utvilsomt den vakreste. Her, i hjertet av en av verdens villeste og mest storslagne fjorder, finner du Sagafjord Hotel.

Hotellet ligger på Sæbø, en levende småbygd i et vestnorsk kulturlandskap med en lang historie. 

-Med et unikt turterreng, dype fjorder og majestetiske alpetinder, ønsker vi å være ditt hjem for unik og tradisjonsrik natur- og matopplevelser på Sunnmøre, smiler direktør Nina Helene Otterlei.


Topptur-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0060

Fotograf: Kyle Meyr


Hotellet

Sagafjord Hotel kan by på 40 gode rom, og kan huse opp mot 100 personer. Gjennom året har hotellet besøk av gjester fra hele verden. 


- Målet er helårsdrift. Dette for å kunne tilby stødige arbeidsplasser i denne levende bygda som faktisk er i vekst. Den internasjonale etterspørselen, spesielt fra kvalitetsbevisste mennesker som ønsker et pusterom fra hektisk storbyliv, er økende hele året rundt, sier Otterlei. Konferansemarkedet er også en viktig del av driften, for at dette skal være mulig, legger hun til.


Topptur-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0063

Fotograf: Kyle Meyr


Opplevelser

Om våren lokkes spesielt toppturentusiaster til området for å oppsøke Sunnmørsalpene på ski. Sagafjord huser blant annet Fri Flyt sin High Camp hvert år, med over 300 besøkende. Billettene for årets festival ble utsolgt på 17 minutter. Vårsesongen er også populær for laksefiske i Bondalselva, som ligger 150 meter fra hotelletFjordfisket kan du oppleve fra hotellterrassen, eller med en lokal guide i båt.


- Området er også en perle for sykkelturisme, sier hotelldirektøren. Hun viser til at det er mulig å leie sykler på hotellet, og ta seg en tur innover den trange seterdalen Norangsdalen på andre siden av fjorden. Reiseruten inneholder en spektakulær fergetur over Hjørundfjorden, og kanskje eplekake i hagen til eventyrslottet på Øye. Regionen er også hjemmet til flere lokale ildsjeler innen opplevelsesbasert turisme. 


- Alle ønsker å bidra til at ditt opphold i Sunnmørsalpene blir unikt, påpeker Otterlei. Naturguide Håvard Kårstad, som jobber for Sunnmørsguide AS, er en av flere som kommer fra området, og ønsker å få frem det som virkelig er spesielt her. 

Topptur-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0159

Fotograf: Kyle Meyr


- Hjørundfjorden er fortsatt uberørt med tanke på cruiseturisme. Vi ønsker å vise frem området som det virkelig er; levende små bygder i en dramatisk natur, og det helt spesielle samspillet disse imellom. Ikke alltid uten konflikt får man legge til. Historiene er mange om den gang mennesket har måtte bukke under for de voldsomme naturkreftene. 


- Dette tror jeg på mange måter har preget og formet sunnmøringen, undrer Kårstad. Man trenger sjelden å se langt for å få påminnelser om at det er verdt å passe seg når man beveger seg i disse bratte fjellene. Det å gå til fjells her, spesielt om vinteren, kan være en komplisert affære. Derfor fokuserer vi alltid på å velge riktig tur, med hensyn til vær, forhold og gjestene vi har med, sier naturguide Kårstad. Han viser til at høsten er en fantastisk tid for fjellvandringer og turer på fjorden. 


- Noen av de fineste turene får man gjort i den krystallklare høstluften, kanskje med ett lite melisdryss av snø over de høyeste toppene. Kort sagt finnes det noe å gjøre her for alle og enhver året rundt. Fra bratte fjellturer, til pinnebrød på kaffebålet.


Topptur Weekend_May 2017_Kyle Meyr_LR0166

Fotograf: Kyle Meyr


Historien
Det var en lokal baker som fikk ideen om å starte kafé og gjestehus på Sæbø, og slik begynte historien om Bondalselva Strandhotell, som var navnet den gang. Båtfolket oppdaget Sæbø og eventyrhotellet med geit på taket. Kledt i tømmer som en gammel lodge, med den trolske naturen i bakgrunnen, er hotellet som tatt rett ut av en Twin Peaks-episode. Sagafjord disponerer både kajakker og robåter rett utenfor dørstokken. 


- Man kan nesten dyppe tærne i fjorden fra sengekanten her, smiler hotelldirektøren, som også viser til BlåSkjelle som tilbyr kajakkturer på fjorden.


Hotellet kan friste med to behagelige konferanserom med moderne finesser, samt det to hundre år gamle skolehuset for mindre grupper. Otterlei viser til forskning når hun oppfordrer bedrifter til å ta med seg medarbeidere ut i den ville naturen. 


- Frisk luft og lave skuldre øker konsentrasjon, produktivitet og kreativitet. Sagafjord Hotel ligger kun en sjarmerende båtreise unna Ålesund, Hareid og Ulstein, og kun en 30 minutters biltur fra nærmeste flyplass - Ørsta/Volda Hovden. En forfriskende måte å ankomme hotellet fra Ålesund er med RIB. Hotellet kan friste med hjemmelaget mat, storslagen natur utenom det vanlige, og frisk og ren sjøluft. Og kleskoden er svært behagelig, her er du hjemme, understreker hotelldirektøren.

Natur- og matopplevelser

 Hun forteller at kjøkkenet bruker lokale og sesongbaserte råvarer.


-Eggene får vi levert hver morgen fra andre siden av gaten. Lengre oppe i dalen ligger en gammel slektsgård som heter Rekkedal, som kan vise til en spennende vinkjeller, og som også tilbyr tradisjonsrike kulinariske opplevelser i et ekte sunnmørsk kulturhistorisk miljø. Hotellet og samarbeidspartnerne legger vekt på ekte, rene og tradisjonsrike opplevelser blant bratte tinder og dype fjorder. Hotellet samarbeider med lokale guider som kan ta deg med på tur i alle terreng og farvann, hele året. Hotellets nærmeste nabo er blant annet den erfarne tindeveilederen Sverre Hjelmeland fra Norgesguidene.


Topptur-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0007

Fotograf: Kyle Meyr


Les mer...

2016-12-02 13.30

sykkelbutikken1

Kompetanserik sykkelspesialist på Sørlandet girer opp med ny avdeling i Sørlandsparken

Artikkel Sykkelbutikken i Vågsbygd åpner ny avdeling i Sørlandsparken i Kristiansand 1. juni – og girer opp med spesialisering på unike sykkelverkstedtjenester.
kvernelandbiloslo10

Tar deg lengre enn langt: Jeeps nye elbil er en drøm på fire hjul!

Artikkel Med en rekkevidde som dekker de fleste behov og et utstyrsnivå som er mer enn nok for de fleste, er Jeeps særegne varemerke og DNA blitt utrolig godt ivaretatt med nykommeren Jeep Avenger. – Avenger...

  Kontaktinformasjon

  • Best Western PLUS Sagafjord
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   700 49 500
  • Adresse:
   6165 Sæbø
  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv