forefence10forefence6forefence5forefence8forefence9forefence11forefence14forefence12forefece1

Utviklet og produsert i Norge: Enormt potensiale for norskprodusert glassrekkverk

Glassrekkverket Forefence, er designet og produsert i Norge. Bak designrettighetene sitter en dedikert duo som har utviklet et solid rekkverk som ivaretar de strengeste sikkerhetskravene i markedet. – Med unike stolper i rustfritt/syrefast stål våger vi å påstå at produktet antagelig er markedets mest solide rekkverk, samtidig som det er estetisk vakkert, sier gründer og styreleder Bård Meltvedt.

Selv om navnet Forefence er engelsk, er det faktisk et 100 prosent norsk produkt – utviklet av et norsk selskap. Forefence AS består av Ylva Meltvedt og Bård Meltvedt, som fikk ideen til et helt nytt glassrekkverk for rundt ti år siden. Både Ylva og Bård fikk god nytte av sine tidligere erfaringer med stål og glass, og satte i gang med å utvikle et helt nytt rekkverksprodukt på markedet. Kort tid etter fikk de registrert designrettigheter til produktet i Patentstyret, og senere også internasjonalt i WIPO.SINTEF-testet
Ifølge Ylva og Bård var mange av glassrekkverkene på markedet preget av korte avstander mellom stolpene, små glassflater og elementer som forstyrrer utsikten.


– Vi går mot stadig mer ekstremvær, og da bør ikke rekkverkene være spinkle! Vi ønsket å lage et rekkverk med god design, estetikk og med stolper, som skulle ivareta de strengeste trygghetskravene i markedet. Vi testet stolpene våre hos SINTEF, med utgangspunkt i en stolpeavstand på 2,1 meter, som er bortimot det dobbelte av det mange av konkurrentene kan levere. Vi bestod, og overpresterte på kravene i alle relevante klasser og for alle praktiske bruksområder, forteller Ylva og Bård.


Forefence-produktene gir et moderne uttrykk med høy arkitektonisk kvalitet. Mange vil kanskje tenke at produktene passer best til moderne arkitektur og funkisstil, men erfaringen til Ylva og Bård sier at en stor del av de prosjektene de leverer rekkverk til, er alminnelige norske trehus og hytter i klassisk stil. Glassrekkverkene har for eksempel et design med brede integrerte glass og uten utenpåliggende klemmer som sikrer maksimalt utsyn og le-effekt – noe de fleste liker.– Alle som ønsker seg et glassrekkverk med god design og kvalitet, samtidig som utsikten beholdes, setter stor pris på denne løsningen. Rekkverket har ikke bare en dokumenterbar sikkerhet, men gir en ekte følelse av trygghet når du ser og kjenner på rekkverket. Dette er solid, samtidig som det har høy estetisk kvalitet! konstaterer Bård med et smil.


Gir god skjerming
I dag som vi stadig bor tettere, og samtidig som utesesongen blir lenger ønsker mange en uteplass, en sone med mer skjerming for innsyn og vind. For å sikre utsikten samtidig med vindskjerming, kan en levegg i glass, frostet eller klart, være løsningen.– Levegg og rekkverk bygges sømløst sammen, og kan by svært mange kombinasjonsmuligheter. I tillegg til rekkverk og levegger produserer vi også porter og gjerder i ulike design og materialer, alt er målsøm med den designmessige signaturen vår. Det er helt opp til deg som kunde å velge hva som passer best til din eiendom. I prinsippet kan vi lage akkurat det du ønsker, men du vil aldri være i tvil om at et produkt er fra Forefence, utdyper Ylva.Store ambisjoner
Med lokal produksjon på Spydeberg, er det heller aldri noen problemer med individuelle tilpasninger. Her lages alt på mål, og normal leveringstid er 3-4 uker.


– Vi er stolte av å ha produksjonen på Spydeberg hos en lokal familiebedrift, understreker Ylva.


Ylva og Bård har hele veien hatt et overordnet ønske om å ha et 100 prosent norsk produkt, uten import og produksjon fra andre land. De mener det har en egenverdi å ha et norsk produkt med norsk design, som er produsert i Norge, men for å få realisert potensialet internasjonalt, åpner Forefence for å knytte til seg en eller fler samarbeidspartnere med erfaring fra internasjonalisering.– Forefence har etter vår oppfatning et enormt internasjonalt potensiale. Det er en del av grunnen til at vi valgte navnet Forefence, på tross av at alt er norsk, opplyser Bård. Med internasjonal designbeskyttelse har vi fått stadfestet at produktet er unikt, også i det internasjonale markedet. Vi ser ingen grunn til at kunder i andre land, i likhet med mange hundretalls kunder i Norge, ikke vil sette pris på et rekkverk i et unikt design, som ikke likner på andre produkter, og som er konstruert for å tåle stadig mer ekstremvær.


Forefence har dessuten utviklet en metode for integrering av ledlys i stolpene slik at de lyser mot hverandre. Denne spesialtilpassede løsningen er helt unik i markedet, og Bård og Ylva understreker verdien av hele tiden å videreutvikle sitt produkt for å åpne opp for stadig flere kunder og markeder. Det neste vil være glassrekkverk med integrerte solcellepaneler.


– Ambisjonene våre er det med andre ord ikke noe å si på, avslutter Bård Meltvedt med en varm latter.

Les mer...

2023-05-09 14.45

coretrek2

Ny AI-løsning gir stor verdi for nettbutikker

Artikkel Techselskapet CoreTrek AS, tilbyr avanserte løsninger som dekker hele den digitale kundereisen. Med innovative og nyskapende applikasjoner og løsninger i sitt repertoar, lanserer CoreTrek nå kronen på...
flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv