183079fjdk183079hhhh183079fd183079h183079y183079dss183079dsfdfs183079183079d

Ønsker å utdanne flere til å bli bakere

Daglig leder Thor Ferner ved Westend Bakeri ser behovet for å utdanne flere til å bli bakere. Han ønsker å bidra gjennom styrket norskkunnskap og ansettelse av bakerlærlinger.

Siden 1950-tallet har Westend Bakeri drevet med pizzabunnproduksjon for storhusholdninger og restauranter. Daglig leder Thor Ferner har 30 års arbeidserfaring fra et bakeri og er utdannet baker med fagbrev.


– I all hovedsak produserer vi i Westend Bakeri tykke amerikanske og tynne italienske pizzabunner – både med og uten saus. Vi produserer cirka 5,5 millioner pizzabunner i året. Vi har også utvidet utvalget vårt til å kunne tilby focacciabrød og ser muligheten til å tilby flere lettsteikte bakervarer.


Ferner forklarer at Westend Bakeri gjør halve jobben for kundene deres. Bakerne deres produserer kvalitetsbunner, slik at kunden slipper å gjøre det.


– Kundene trenger kun å heve pizzabunnen, ta på garnityr og steke den, smiler Ferner.



183079hhhh



Det er i dag 26 ansatte i Westend Bakeri. Ferner forteller at bakeriet er opptatt av å kunne tilby en god, norskspråklig service – og ikke minst: ha en god intern kommunikasjon på grunn av sikkerhet og rutiner. Det er derfor krav om å være norsktalende.


– På grunn av norskkravet vårt har vi i Westend Bakeri søkt økonomiske midler og kan nå tilby norskkurs i bedriften, informerer daglig leder stolt.


Han forklarer at det er noen med høyere utdanning, men at det er gjennomgående lite eller ingen skolegang hos de ansatte i bakeribransjen.


– Vi brenner for god fagkompetanse, og ser mulighet for å utdanne ansatte til å bli bakere. Det er mye etterslep i bakerbransjen. Jeg syns derfor det var artig å ansette en ung baker, han var 22 år og brant for yrket, forklarer han.


– Nå som vi har begynt å planlegge å produsere andre bakevarer, ser vi behovet for ny kompetanse og lærlinger. Det må bli flere som blir en del av dette spennende yrket. Dette er en hjertesak som både jeg og bedriften er opptatt av, sier han engasjert. 


Men en ting er sikkert – det kommer til å bli fokus på pizzaer og pizzaprodukter.


– Nordmenn spiser ganske mange pizzaer per hode. 


Vi kommer til å fortsette å være best på å lage pizzatilbehør – alt fra italiensk pizzadeig, ferdig utskjevlet pizzabunn og kanskje også lett stekt pizza. Tiden får vise hvordan andre spennende produkter vi prøver oss på, smiler han. 


183079h

Les mer...

2018-06-12 15.15

ifmelectronic1

Øker produksjonskapasiteten til norsk industriproduksjon og akvakultur med effektiv digitalisering

Artikkel Ifm Electronic AS effektiviserer, digitaliserer og automatiserer produksjonsprosesser for kunder innen akvakultur og produksjon – med bedre lønnsomhet som resultat.
skarpnes1

Rekordvekst for Norges eldste taksteinbedrift

Artikkel Den familieeide Sørlandsbedriften Skarpnes AS, har holdt stand i mer enn 100 år og vokser videre med kvalitet i høysetet, kortreist verdiskaping og et bredt produktspekter innen takstein.

    Kontaktinformasjon

    • Westend Bakeri
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      67 17 40 10
    • Adresse:
      Rudsletta 12, 1351 Rud
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv