magelicamping8magelicamping1magelicamping2magelicamping3magelicamping4magelicamping5magelicamping6magelicamping7magelicamping9

Én av Norges eldste campingplasser har overnattingsmuligheter for alle

Med oppvarmet basseng, 35 hytter og 200 bobil- og campingvognplasser, er Mageli Camping og Hytter et sikkert ferievalg for barnefamilier – enten det er sommer eller vinter.

Mageli Camping og Hytter AS ligger på Tretten, cirka 30 minutter nord for Lillehammer. På Kongsvegen 2220, blir den norske campingidyllen på sommeren etterfulgt av fantastiske skimuligheter på vinteren, med campingens flotte utleiehytter. Mageli Camping og Hytter er derfor et suverent valg for familier gjennom hele året.



– Vi er en familiecamping, og har stort sett småbarnsfamilier her i høysesongen fra mai til og med august. På vinteren er det rolig her, men siden vi ligger i nærheten av Hafjell og Kvitfjell, så er det fullt mulig å bo i én av våre hytter om man vil oppleve Hafjell, Kvitfjell eller Skei, forteller daglig leder Tove Mageli.



Har fokus på barnefamilier
Mageli Camping og Hytter ble startet av Toves besteforeldre; Kristian og Kari Mageli, for hele 90 år siden. I 2003 tok Tove og Geir over driften av campingplassen, og det ligger en stor stolthet i å få lov til å forvalte en familiebedrift med så lange aner.


– For rundt 90 år siden, gikk Kongsvegen – nå E6, rett nedenfor der resepsjonen ligger nå. Det var her trafikken gikk fra sør til nord, og på et stort jorde ved gården, satte besteforeldrene mine opp en liten utedo der folk hadde mulighet til å stoppe for å telte. Etter hvert utviklet det seg videre med hytter og campingplasser, utdyper Tove om campingplassens historie.


Beliggenheten ved E6, gjør at det er enkelt å komme seg hit. Tove forteller at de blir hyppig besøkt av gjester fra både Trøndelag og Vestlandet, som tar seg en tur til Mageli Camping og Hytter.



– Vi har også mange faste gjester som kommer fra Gjøvik- og Totendistriktet, Hedmark, nedover mot Oslo, og oppover mot Oppdal. Vi har hytter i forskjellige prisklasser, og har god plass til vogner, bobiler og telt – så her er alle velkomne, selv om fokuset vårt er på småbarnsfamilier og voksne folk. Dette er en stille og rolig camping, konstaterer Tove, som røper at det kanskje dukker opp et par «glamping»-telt på campingplassen etter hvert.


Harry-stempelet som forsvant
Campingferie har med «glamping»-trenden fått et stort oppsving, ikke minst blant turister. I sommer var det ifølge Tove flere utenlandske gjester ved campingplassen enn tidligere år, og Tove er glad for at å feriere på camping har gått fra å være harry til å ha blitt trendy.


– Det er kjempeartig! For oss er det også veldig viktig å henge med i tiden. Vår kundegruppe krever stadig mer, og det å ha oppgraderte toalettanlegg, fine hytter, lekeplass, båtutleie og aktiviteter for barn, er viktig. I 2013 investerte vi i et oppvarmet basseng, og nå skal vi i gang med et nytt toalettanlegg, sier Tove, og legger til at de oppgraderer kontinuerlig på campingplassen.



Mageli Camping og Hytter har to heltidsansatte nå på vinteren, mens de har cirka 35 sommeransatte på sommeren. Selv om camping er et væravhengig marked, har bookingene for sommeren allerede tikket inn. Og med nummerte campingplasser som en nyhet for 2024, i tillegg til et fresht og oppgradert toalettanlegg, ønsker Tove å øke omsetningen for hvert år.


– Alle ønsker å komme til en plass der det er hyggelig å være, og der man blir tatt godt imot. Jeg ser at gjester ofte ikke trenger det nyeste og fineste, så lenge renholdet er bra og plassen er hyggelig. Det er veldig viktig. På våren skal vi også nummerere en del plasser, for det er det mange som spør etter – spesielt småbarnsfamilier som ønsker mer forutsigbarhet, poengterer Tove.


Det beste campinglivet har å by på
Mageli Camping og Hytter er med i PlusCamp-kjeden, som er en norsk campingkjede med campingplasser som tilbyr campingopplevelser av høy kvalitet. De har dessuten samarbeid med flere andre campingplasser, og er også med i Norsk turistutvikling og Visit Lillehammer – alt for å sikre at gjestene til Mageli Camping og Hytter får en fin og uforglemmelig campingopplevelse med det beste campinglivet har å by på.



– Jeg liker godt å reise rundt og besøke andre campingplasser, blant annet for å hente inspirasjon. Men så er jeg jo generelt veldig interessert i camping og campinglivet, smiler Tove Mageli avslutningsvis.

Les mer...

2024-01-01 14.30

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv