magelicamping8magelicamping1magelicamping2magelicamping3magelicamping4magelicamping5magelicamping6magelicamping7magelicamping9

Én av Norges eldste campingplasser har overnattingsmuligheter for alle

Med oppvarmet basseng, 35 hytter og 200 bobil- og campingvognplasser, er Mageli Camping og Hytter et sikkert ferievalg for barnefamilier – enten det er sommer eller vinter.

Mageli Camping og Hytter AS ligger på Tretten, cirka 30 minutter nord for Lillehammer. På Kongsvegen 2220, blir den norske campingidyllen på sommeren etterfulgt av fantastiske skimuligheter på vinteren, med campingens flotte utleiehytter. Mageli Camping og Hytter er derfor et suverent valg for familier gjennom hele året.– Vi er en familiecamping, og har stort sett småbarnsfamilier her i høysesongen fra mai til og med august. På vinteren er det rolig her, men siden vi ligger i nærheten av Hafjell og Kvitfjell, så er det fullt mulig å bo i én av våre hytter om man vil oppleve Hafjell, Kvitfjell eller Skei, forteller daglig leder Tove Mageli.Har fokus på barnefamilier
Mageli Camping og Hytter ble startet av Toves besteforeldre; Kristian og Kari Mageli, for hele 90 år siden. I 2003 tok Tove og Geir over driften av campingplassen, og det ligger en stor stolthet i å få lov til å forvalte en familiebedrift med så lange aner.


– For rundt 90 år siden, gikk Kongsvegen – nå E6, rett nedenfor der resepsjonen ligger nå. Det var her trafikken gikk fra sør til nord, og på et stort jorde ved gården, satte besteforeldrene mine opp en liten utedo der folk hadde mulighet til å stoppe for å telte. Etter hvert utviklet det seg videre med hytter og campingplasser, utdyper Tove om campingplassens historie.


Beliggenheten ved E6, gjør at det er enkelt å komme seg hit. Tove forteller at de blir hyppig besøkt av gjester fra både Trøndelag og Vestlandet, som tar seg en tur til Mageli Camping og Hytter.– Vi har også mange faste gjester som kommer fra Gjøvik- og Totendistriktet, Hedmark, nedover mot Oslo, og oppover mot Oppdal. Vi har hytter i forskjellige prisklasser, og har god plass til vogner, bobiler og telt – så her er alle velkomne, selv om fokuset vårt er på småbarnsfamilier og voksne folk. Dette er en stille og rolig camping, konstaterer Tove, som røper at det kanskje dukker opp et par «glamping»-telt på campingplassen etter hvert.


Harry-stempelet som forsvant
Campingferie har med «glamping»-trenden fått et stort oppsving, ikke minst blant turister. I sommer var det ifølge Tove flere utenlandske gjester ved campingplassen enn tidligere år, og Tove er glad for at å feriere på camping har gått fra å være harry til å ha blitt trendy.


– Det er kjempeartig! For oss er det også veldig viktig å henge med i tiden. Vår kundegruppe krever stadig mer, og det å ha oppgraderte toalettanlegg, fine hytter, lekeplass, båtutleie og aktiviteter for barn, er viktig. I 2013 investerte vi i et oppvarmet basseng, og nå skal vi i gang med et nytt toalettanlegg, sier Tove, og legger til at de oppgraderer kontinuerlig på campingplassen.Mageli Camping og Hytter har to heltidsansatte nå på vinteren, mens de har cirka 35 sommeransatte på sommeren. Selv om camping er et væravhengig marked, har bookingene for sommeren allerede tikket inn. Og med nummerte campingplasser som en nyhet for 2024, i tillegg til et fresht og oppgradert toalettanlegg, ønsker Tove å øke omsetningen for hvert år.


– Alle ønsker å komme til en plass der det er hyggelig å være, og der man blir tatt godt imot. Jeg ser at gjester ofte ikke trenger det nyeste og fineste, så lenge renholdet er bra og plassen er hyggelig. Det er veldig viktig. På våren skal vi også nummerere en del plasser, for det er det mange som spør etter – spesielt småbarnsfamilier som ønsker mer forutsigbarhet, poengterer Tove.


Det beste campinglivet har å by på
Mageli Camping og Hytter er med i PlusCamp-kjeden, som er en norsk campingkjede med campingplasser som tilbyr campingopplevelser av høy kvalitet. De har dessuten samarbeid med flere andre campingplasser, og er også med i Norsk turistutvikling og Visit Lillehammer – alt for å sikre at gjestene til Mageli Camping og Hytter får en fin og uforglemmelig campingopplevelse med det beste campinglivet har å by på.– Jeg liker godt å reise rundt og besøke andre campingplasser, blant annet for å hente inspirasjon. Men så er jeg jo generelt veldig interessert i camping og campinglivet, smiler Tove Mageli avslutningsvis.

Les mer...

2024-01-01 14.30

Shyer3

Øker sikkerhetsnivået med uproblematiske IT-tjenester

Artikkel Med en personlig vri på tradisjonelle IT-tjenester, skiller IT-leverandøren Shyer seg ut ved å tilby en effektiv brukeropplevelse – med IT-løsninger som ikke bare løser umiddelbare utfordringer for sine...
74343DB1-599E-4C0F-8A06-CDA4D5D886A6_1

Hvordan forbedre din bedrifts likviditet i trange tider?

Artikkel Når man driver en bedrift er det helt naturlig at man opplever tider med økonomiske svingninger som kan sette bedriftens likviditet på prøve.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv