185076w3185076w1185076w2

Viktigheten av å ringe rett nummer

Vifa Bilberging i Bodø frakter alt som kan stå på åpen last og redder bilister i nød. Daglig leder i bilbergingsfirmaet; Tom Remi Hansen, påpeker viktigheten av å ringe rett nummer ved en utforkjøring.

– Det var en drøm å få kjøpe sitt eget bygg – og det fikk vi til slutt etter å ha leid i over 20 år, sier Tom Remi Hansen med et smil. 


I nye, moderne lokaler i Påls Vei i Stormyra sentralt i Bodø, møter vi Tom Remi Hansen; lastebilsjåføren som begynte i bedriften på 90-tallet som den eneste faste ansatte. Men i dag teller Vifa Bilberging syv fast ansatte og fem deltidsansatte. 


– Takket være veldig god innsats av alle ansatte her, så er dette blitt en trygg og god arbeidsplass.


– Vi er en stabil gjeng som har vært her lenge, men deltidsansatte og tilkallingsvakter får man aldri nok av, sier han og oppfordrer bilinteresserte med førerkort klasse C og peiling på biler til å søke.


Av tjenester kan Vifa Bilberging tilby frakt av tungt gods, og selvfølgelig bilberging dersom uhellet er ute. Kjøreruta inkluderer Bodø oppover til Saltfjellet, mot grensen av Sverige, nordover til Kobbelv og sørover til Meløy. 


– Vi frakter gravemaskiner, lifter, gjerder og toaletter – uansett hva du har, så skal vi frakte det, sier Hansen kontant.


– Veldig mange av entreprenørene i Bodø i dag bruker oss. Vi er punktlige og ganske flinke. Vi sier ikke at vi er på en plass til klokka 14 hvis vi ikke klarer å være det. Det er ikke overalt du kan ringe og få flyttet en gravemaskin på en times varsel.


Men det klarer dere?

– Det klarer vi - som oftest! Men om vi ikke klarer det, så er vi ærlige og sier det. Det er en viktig ting, fastslår han. 

Utstyrt med flatvogner som kan laste fra 18 til 26 tonn og en semitrailer med en kapasitet på opp til 27 tonn, finnes det knapt grenser for hva bilbergingsfirmaet kan laste. Det er en stor fordel, ikke minst når snøen laver ned og skaper problemer for bilistene. 


– I går rakna det helt, med mange utforkjøringer og tungbiler. Det er helt vanlig, men vi kom i mål, smiler Hansen. 


Mange er derimot ikke klar over at man som bileier omfattes av en såkalt mobilitetsgaranti som sikrer deg fri veihjelp ved de fleste ulykkestilfeller. Men ringer du feil nummer, så kan du i verste fall bli sittende med regninga selv.


– 98 prosent av bilmerkene i dag leveres med mobilitetsgaranti, og da er det viktig at du ringer det nummeret som står i papirene til bilen. Garantitiden varierer veldig fra bilmerke til bilmerke, fra to år til omtrent uendelig.


Hansen oppfordrer derfor alle til å klikke seg inn på bilmerkets hjemmeside og lese mer om garantien der. 


De siste årene har det jo vært et enormt behov for slike tjenester her i Bodø-regionen, og det blir vel ikke noe mindre med tiden?


– Nei, det krysser jeg alle fingrene for, for nå har vi kjøpt inn en del utstyr, sier han med glimt i øyet. 


Det døgnbemannede bilbergingsfirmaet har store, lojale kunder som Cramo, Ramirent, Byggesystemer, Toyota Trucks, UCO og mange andre flotte kunder, og får bare skryt fra sine kunder så langt øyet kan se på deres Facebook-side. 


– Det syns både jeg og alle andre som jobber her at det nesten er bedre enn lønna. Det er en booster i hverdagen, sier han ydmykt. 


185076w1

Les mer...

2018-12-13 14:30

195015w5

Gir deg den beste afterski-opplevelsen

Artikkel Vil du spise deg god og mett på en skikkelig god lunsj etterfulgt av en afterski du sent vil glemme, er det egentlig bare ett sted du trenger å besøke i Hemsedal.
195016w3

Hemsedals utrolige utvikling gjør dem til en skidestinasjon for alle!

Artikkel – Alle kan få det dem er ute etter! Hemsedal er en fantastisk plass med veldig mange muligheter, forteller Martin Letzter, destinasjonssjef hos SkiStar i Hemsedal.

  Kontaktinformasjon

  193w2

  Hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Arkiv