183078jfd183078jfkds183078l

Utvikler nøyaktige tidtakingssystemer for idretten

Norskproduserte Emit AS har i 30 år jobbet tett med idrettsforbundene i landet for å utvikle presise tidtakingssystemer. – Vi er i takt med hva idretten selv ønsker, og tar teknologien videre hele tiden.

Når hvert millisekund kan være avgjørende trenger du tidtakingssystemer som du kan stole på. Emit AS er små på verdensbasis, men har klart å være svært innovative hele tiden. Et tett samarbeid med idrettsforbundene hjelper dem å ligge i forkant av bransjen.

– Vi utvikler utstyr sammen med skiforbundet og orienteringsforbundet. De er ledende i verden på sine idretter og det er mange som ser opp til det man gjør i Norge, sier daglig leder, Tommy Jauhojärvi.

Emit AS både selger og leier ut utstyret til lag, klubber og arrangementer. Firmaet er også behjelpelig gjennom EQ Timing AS med tidtakingstjenester, programvare og påmeldingstjenester på arrangementer i Norden.

– Vi satser på utstyr som er enkelt og presist å bruke, sier Jauhojärvi.


183078


Systemene for elektronisk tidtaking er utviklet for idretter som orientering, langrenn, skiskyting, sykkel og løp, i tillegg til andre idretter som har tatt i bruk produktene. Emit tilbyr også transbåndsystem som har presisjon på 1/100 dels sekunder og har solgt over 100.000 av disse ut i markedet. 

I tillegg har de utviklet et stemplingssystem for orientering som blir målt ved hver post, og man kan lese strekktider mellom poster når deltageren kommer i mål.

– Det systemet lanserte man internasjonalt i 1994 og hadde i første VM i 1995. Der er vi to store aktører på verdensmarked, og vi er spesielt store i Norge og Finland som er vårt største marked, sier daglig leder.

Emit AS har solgt utstyr til over 200 klubber og lag i Norden, og stiller opp på over 400 idrettsarrangement i året med tidtakere.

Det innovative firmaet har eget produksjonslokale og produktutvikling på Lillehammer. Selv om de konsentrerer seg om det Nordiske markedet har de også noen større kunder på verdensbasis.

– Vi er stolte av at alt er produsert i Norge, og at vi faktisk konkurrerer med andre verdensdeler. Vi leverer for eksempel tidtakingsutstyr til Hong Kong og Taiwan. At det leveres produkt produsert i Norge dit, er jo litt spesielt, sier Jauhojärvi.

I tillegg leverer de utstyr til Roma Maraton og Roma Halvmaraton i Italia. Det største arrangementet de leverer til i Norge er Holmenkollstafetten med over 40.000 deltagere.
Videre ønsker Emit AS å jobbe tett med idretten, og utvikle teknologien videre.

– Vi er mye ute på arrangement og følger med på hva som skjer i markedet. Nye kunder må gjerne ta kontakt med oss, og vi kommer gjerne også på besøk for å kartlegge behov, sier daglig leder.


183078l

Les mer...

2018-06-21 09.15

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

    Kontaktinformasjon

    • Emit AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      22 91 03 00
    • Adresse:
      Bedriftsveien 10, 0950 Oslo
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv