norris-niman-ABtmE3jhaPQ-unsplash

3 uforglemmelige opplevelser på Island

Det å reise til Island er en stor drøm for mange, og landet har begynt å gjøre det bedre som feriedestinasjon enn noensinne før. Dette er det mange grunner til, men hovedgrunnen er at Island har noe av den villeste og vakreste naturen i verden når det kommer til det nordiske klimaet.

Det er rett og slett opplevelser på Island du ikke får noen andre steder, og det kan på mange måter føles som at man er nærmere naturen når man er på Island enn man er noen andre steder. Under skal du derfor få tips til tre fantastiske naturopplevelser du aldri kommer til å glemme.


Isgrotteturer 

En av de tingene som gjør at man føler seg nærme naturen når man er på Island er at man har tilgang til ting som gjør at man nesten føler at man er forbundet til landets historie på en fysisk måte. Det å dra på en isgrottetur og i bunn og grunn oppleve en del av istiden – i dag, er en helt unik opplevelse om mange drømmer om. Det er mange flotte steder man kan gjøre dette og som alltid er det bra å følge planlagte turer, slik at man kan reise sammen med en guide som vet alt man burde vite når man er i det miljøet. Frister det? FInn Isgrotteturer her

 

Geysir og gullfoss 

Det er mange som tar disse to opplevelsene i forbindelse med hverandre, for de ligger ikke så alt for langt fra hverandre. Dette er helt unike naturopplevelser du skal lete lenge etter andre steder. Geysir er kokende vann fra jordas indre som spruter opp i flere meter høye utbrudd. Det er virkelig en opplevelse, men hold deg for nesa, for det lukter råttent egg. Gullfoss er en enorm foss som virkelig må sees i virkeligheten. Her har man noe av det vakreste naturen har å by på, og det er mange myter knyttet til denne fossen. 

 

Den blå lagune 

Man kan nesten ikke dra til Island uten å dra til den blå lagune. Dette er et mer eller mindre naturlig bad, der man bader ute i vann som er naturlig varmet opp fra jordas indre og det er en opplevelse man sent kommer til å glemme. Men det kan være ganske vanskelig å få svovelen ut av håret, så hvis du ikke vil ha fett hår i ukesvis kan det være greit å holde håret unna det hvite vannet. 

Les mer...

2022-06-30 15.15

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv