182007diddda182007d182007dddda182007ddda182007dda182007didddda182007åd182007

– Det handler om vår sikkerhet i hverdagen

Som medlem av Norges Lastebileier-Forbund (NLF) får du tilgang til juridisk hjelp og fagkompetanse, og du fremmer rettferdig konkurranse i transportnæringen samt kjemper for en tryggere kjøretøypark på norske veier.

– Det er kjøttvekten som teller slik at vi kan gjøre en best mulig jobb for bedriftene våre, sier regionsjef for NLF i Trøndelag Roar Melum.

Stadig flere krav og forskrifter om kjøre- og hvilebestemmelser, tekniske krav og regler legger et stort press på næringen.

– Næringen er ekstremt regulert, og vi jobber for et godt samarbeid med myndighetene i forhold til kontrollvirksomheten. Vi vil ha en åpen dialog som gjør at kontrollmyndighetene blir mye mer tydelige i forhold til hva de kontrollerer, og de treffer bedre på kontrollen og tar vekk de som faktisk er dårlige epler for å si det sånn, sier Melum.

Ansvarliggjøring av alle ledd

Regionssjefen forteller at en av de største utfordringene i bransjen er utenlandske aktører som ikke konkurrerer med like vilkår, og som gjør at seriøse aktører mister markedsandeler og det kan skape usikkerhet i trafikken.  


182007didddda


– Vi har hatt mye fokus på teknisk tilstand på kjøretøypark. Vi ser at veldig mange har kommet med kjøretøy som ikke er trafikksikre, og som ikke bryr seg så mye om det er riktig kombinasjon av akslinger i forhold til norske vinterforhold. Det vi også ser er at mange har et veldig enkelt forhold til kjøre- og hviletidsbestemmelser, og jukser med fartsskriver og falske førerkort. Dette gjør at man jukser i konkurransen for oppdragene.

Ett viktig punkt NLF jobber med er ansvarliggjøring av alle ledd i transportkjeden – fair transport – et kvalitetsprogram som gjør det lettere for transportkjøpere å velge bærekraftige, trafikksikre og sosialt ansvarlige alternativer.

– Ansvarliggjøring er helt vesentlig for å få ryddet opp i denne skeive konkurransen og ikke minst i forhold til trafikksikkerheten på norske veier. Jeg syns det er forskrekkende at det blir stoppet biler som ikke har bremser engang, sier regionssjefen.


«Venner på veien»

NLF driver også trafikksikkerhetskampanjen «Venner på veien» som retter seg mot de yngste på barneskolen. Det er medlemmene i forbundet som gjennomfører kampanjen over hele landet.


– Målet er å lære barna mer om hvordan de skal forholde seg til store lastebiler i trafikken.


182007dda


Ha noen i ryggen

Melum oppfordrer alle i transportbransjen til å engasjere seg i forbundet.

– Gjennom NLF har du noen i ryggen. Du har kollegaer og kompetanse tilgjengelig, vi har advokater og fagkompetanse som hele tiden støtter deg og hjelper deg når du trenger det. Det er for å ha glede og nytte av det, og ikke minst at noen tar kampen mot uretten eller den skeive konkurransen, jobber med myndighetene og skaper forståelse slik at det skaper et beslutningsgrunnlag som fremmer og gagner næringen vår.

Les mer...

2018-03-15 14.15

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv