195012w5195012w4195012w3195012w2195012w1195012w6

Fokuserer på miljø óg tjener penger

Fritzøe Engros AS vokser jevnt. Administrerende direktør Espen Randsted mener at suksessoppskriften er kompetanse, langsiktige kunderelasjoner og miljøfokus.

Med deres egne ord forvalter Fritzøe Engros nasjonens viktigste råvare med stolthet. Treet. For Fritzøe Engros importerer og distribuerer plateprodukter og trevirke både til byggevarehandlere og bygg- og anleggsindustrien over hele Norge. Fritzøe Engros eies av Treschow Fritzøe AS; et kjent og kjært navn for mange nordmenn.



I dag er Bransjemagasinet på besøk ved Fritzøe Engros' hovedkontor i Larvik for en hyggelig prat med administrerende direktør Espen Randsted. Han forteller innledningsvis at Fritzøe Engros består av tre avdelinger – i Larvik, Åndalsnes og Drammen. 


– Vi er en tradisjonsrik bedrift med hovedkontor i Larvik, avdelinger i Åndalsnes og i Drammen. I Fritzøe Engros er vi 62 ansatte, og vi har to salgsorganisasjoner; en som jobber med trebearbeidende industri, og en som jobber med byggevarehandelen, forteller Randsted.



Tar markedsandeler år etter år
Hovedproduktet er trebaserte plateprodukter og trevirke. De senere årene har tre fått et stadig økt fokus, både av miljøhensyn og som et følge av etterspørsel i markedet. Fritzøe Engros har som mål å omsette for mer enn 1 milliard i 2022. 


— Vi har økt omsetningen hvert år siden 2010, og vi har tatt markedsandeler hvert eneste år. Vi har bestemt oss for å slå markedet med minimum 3,5 prosent hvert eneste år, og det har vi klart, smiler Randsted.


Ønsker å være en god partner
Blant suksesskriteriene er kunderelasjoner, og som Norges ledende leverandør er kunderelasjonene tuftet på en gjensidig utviklingsvisjon.


— Vi liker å ha lange og gode relasjoner - i gode og dårlige tider. Vi skal alltid gjøre en god jobb. Vi hopper ikke fra produsent til produsent for at vi får noe billigere et annet sted; det handler om å bygge opp noe! Vi er veldig glad i produsenter som ønsker å utvikle seg, forklarer Randsted engasjert. 


— Internt fokuserer vi mye på utvikling, for vi skal videre. Vi ønsker å være en veldig god partner for kundene våre, og da kan vi ikke stå stille. Det er én bokstav som er spesielt viktig for oss; K. K står ikke for konsern, men for Kunden.


Miljøfokus
Miljø, bærekraft i varekjeden og sertifiserte produkter, har vært et spesielt satsningsområde for Fritzøe Engros i en årrekke. Dette er også noe som offentlige myndigheter og byggebransjen som sådan vektlegger i stadig større utstrekning. Teknisk avdeling hos Fritzøe Engros har lenge hatt dette som hovedfokus, og utvider nå satsningen gjennom en nyopprettet stilling som miljøkoordinator. 


— Miljøkoordinatoren skal sørge for all miljødokumentasjon og søknader i forhold til miljøsertifisering. Dette er viktig nå, og kommer til å bli enda viktigere de nærmeste årene, forklarer Randsted.


Byr på en unik fagkompetanse og trivsel
Videre er det viktig for Espen Randsted å trekke frem fagkompetanse hos de ansatte. 


— Det er medarbeiderne som utgjør bedriften og som styrker vårt gode rykte landet rundt. Til syvende og sist er det kompetansen og servicen som vi byr kunden, som utgjør den langsiktige relasjonen. Dette må ikke undervurderes, poengterer Randsted.



Alt starter med noe så essensielt som trivsel. 


– Kultur og arbeidsmiljø er ekstremt viktig for oss. Trives du på jobb, så presterer du. Vi har faktisk ikke hatt en eneste ansatt som har sluttet på 15 til 20 år – det er et kvalitetsstempel!

Les mer...

2020-08-05 10.00

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
Hjemmeside

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv