glasol1

De beste tipsene for å velge riktig solskjerming til ditt behov

Det finnes flere solskjermingsalternativer å velge hos de lokale glass- og solskjermingsfirmaene i Vestfold og Telemark.

Simen Rausandhaug er utdannet glassfagarbeider og har jobbet både i glassmesterforretning og solskjermingsforretning, der han hos sistnevnte drev kun med service og reklamasjonsarbeider. Dette gav ham stor erfaring med de forskjellige produktene som finnes på markedet.


I 2018 startet han opp sin egen bedrift; Glasol AS, som han har drevet alene frem til april 2021. Han vil nå starte i ny jobb hos Stathelle Glass-service som prosjektleder, og ta med seg solskjermingen over til det nye firmaet, noe som vil gagne nye og eksisterende kunder best når det kommer til valg av produkter i forhold til energibesparing og hindring av innsyn. Her er Simens råd for en vellykket solskjerming – enten du vil skjerme for solen eller forhindre innsyn!


Innvendig og utvendig solskjerming
Råd nummer én for dem som har kjøpt ny eller flyttet inn i ny bolig, er å gjerne vente et par måneder med kjøp av solskjerming til man har bodd seg litt inn. Ofte ser man behovet senere i tid, og tar derfor ingen forhastede beslutninger ved kjøp av solskjermingsprodukter.


– Når man kommer utenfra er det alltid vanskelig å vite hvor sola står i forhold til trær og innsyn ut ifra hva man ønsker. Forbrukeren må finne ut av hva man selv ønsker, men jeg gir gjerne råd i forhold til lystetthet og slike ting. Er det innsyn man vil unngå, så er det innvendige produkter. Er det varme og energibesparelse, er det gjerne utvendige produkter, forteller Simen.


Solskjermingsproduktene er lokale, og kommer fra to Østfolds-baserte forhandlere. 


– Det er kvalitet som er hovedfokuset, for det skal være produkter som varer lenge. Prisen er høyere enn vanlige gardiner, og da forventer man seg også en annen kvalitet. Derfor er det viktig at man har produsenter som kan levere kvalitet, understreker Simen.  


Etter at oppussings-boomen traff Norge midt under koronaen, opplever Simen en økt forespørsel på solskjermingsprodukter og glass. Kundeforholdene er derfor blitt flere i løpet av det siste året, og responsen er svært god. Simen reiser nemlig ofte på hjembesøk til kundene, og har med seg vareprøver på solskjerming – en tjeneste som mange setter stor pris på.


– Jeg har med meg store bøker med alle mulige farger – man finner alltid noe man har lyst på der. Det går mye i nøytrale farger som hvitt, grått og sort, men noen ganger er det noen som slår på stortromma og velger en knalloransje gardin i stua, som ofte kan bli kult, sier han og smiler.


Populære produkter
Simen forteller at plisségardiner har økt i popularitet de siste årene, som på grunn av de mange bruksområdene passer til ethvert behov. De kan fås nesten gjennomsiktige eller helt lystette, og passer fint både på stua, soverommet eller kjøkkenet.


Noe som også har blitt veldig populært, er myggnetting. Her har Simen en finfin løsning som er langt mer solid enn de vanlige, løse nettingene som mange har.


– Det blir fort problematisk når man åpner og lukker vinduet. Vi monterer isteden myggnettingen med kassett og sideskinne slik at den henger rundt vinduet eller i foringene, forklarer Simen.


Stathelle Glass-service dekker hele området Vestfold og Telemark. Med en lokal forankring i Stathelle i Vestfold og Telemark, er Stathelle Glass-service omringet av store konkurrenter. Simen, som nå kommer inn i et godt etablert glassmesterfirma på Stathelle, fremholder at det kan være en stor fordel for kunden å handle av et mindre firma, istedenfor de store som er landsdekkende og gjerne opererer med forskjellige navn, selv om de har samme eier og fabrikk.


– Er det noe som er gærent eller er det noe de lurer på, så ringer de direkte og får prate med meg. Er det et stort firma, kommer man ofte til et kundeservicesenter som går gjennom flere ledd før man kommer til en montør, som kanskje er en helt annen enn den som var hos deg, sier Simen avslutningsvis.


Les mer...

2021-04-01 12.30

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
Til hjemmesiden

Kontaktinformasjon

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv