183 007 bond183 007 batman183 007 dsa183 007 ewds183 007

– Vi er en kunnskapsbedrift som leverer produkter til den norske industri

Vi har pratet med den kunnskapsrike leverandøren Alf I. Larsen AS om nedgang og oppgang i industribransjen, og hvilke fordeler det gir å være en bedrift med 70 år på nakken.

Alf I. Larsen AS har butikk og lager på Forus i Sandnes samt på Bryne. De selger og leverer produkter til industribedrifter, og dekker hele landet. De får tak i det aller meste gjennom sitt brede internasjonale kontaktnett, og med et rikholdig varelager og en svært innholdsrik produktkatalog, kan du bestille stort sett det meste hos dem.  

Bransjemagasinet var innom butikken på Bryne og pratet med markedssjef Siv Therese Y. Malm og medeier Svein Hadland som jobber som teknisk selger hos Alf I. Larsen AS.


183 007 batman

– Alf I. Larsen stiftet firmaet rett etter krigen da han så at det var et behov for industriprodukter til den lokale industri for å få startet industrien igjen. Han fikk kontakt med utenlandske agenturer og fikk bygd seg opp et godt lager med maskindeler. Slik at han kunne han levere det meste over disk som bedrifter i området trengte, forteller Malm.

Malm har blant annet en bakgrunn fra bank og regnskap, og for seks år siden valgte hun å ta steget inn i en helt ny bransje som nyansatt markedssjef i en bedrift som er rettet mot industrien.   


– Læringskurven var bratt, og det var mye å lære seg, men jeg var heldig som hadde gode folk rundt meg, som Svein, da jeg begynte. Han er en kjempegod kar som er flink til å lære bort, sier hun og smiler mot Svein Hadland.

– Ja, jeg begynte her i 1987, så det begynner å bli noen år. Det er veldig lang tradisjon for industri på Jæren. Konkurransen er hard, for det er mange som vet at det er mye industri her og som har fokus på dette området, sier Hadland.


I nesten 60 år var Alf I Larsen AS et familieforetak, før bedriften i 2006 ble solgt ut av Larsen-familien. Lokale investorer overtok firmaet og investerte i bedriften for å få den til å vokse ytterligere. Båndene til grunnleggeren Alf Ingolf Larsen og familietilknytningen er fremdeles synlig, og lever videre i bedriftens navn.

– Her sitter kunnskapen fortsatt i veggene, sier hun.

– På maskindeler er vi unike, ikke minst på grunn av produktkunnskapen, som ofte kan forsvinne hos mange, men det er veldig viktig her hos oss. Vi ønsker å være en kunnskapsbedrift som gjør det lille ekstra.


183 007 dsa


Er du interessert i å kjøpe industrivarer fra Alf I. Larsen AS, kan du prate med en av deres selgere, som kan bistå med hjelp og gode råd. Det er også mulig å bestille gjennom telefon, e-post eller nettbutikk. Kjøper du inn store volum kan du dessuten få ekstra gode priser.


 – Nå jobber vi med en ny webside som blir klar til sommeren, det vil bli et kjempeløft for oss. Den har vært planlagt i noen år, men så har vi vært gjennom en økonomisk vanskelig periode. Nå er vi veldig glade for at vi har kommet dit vi er, og vi opplever at kunder er positive - de kjøper inn varer og ansetter folk igjen. Vi ser at bransjen har tatt seg veldig opp, sier hun.


183 007 ewdsLes mer...

2018-05-08 15:00

195033w3

Fasadeglass har appen som sikrer deg det perfekte resultatet til din bolig

Artikkel Rask levering, høy standard og vedlikeholdsfrie vinduer og glassrekkverk, er hovedfokuset til Fasadeglass. Nå har de også utviklet en app som sikrer deg det perfekte resultatet til din bolig.
201027w2

Visuelle og audiovisuelle tjenester utført med perfeksjon

Artikkel FotoPhono AS, har lang erfaring med bildeproduksjon og Audiovisuelle løsninger, og sitter på kompetansen som kan ta akkurat din idé til nye høyder!

  Kontaktinformasjon

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  Arkiv