183 007 bond183 007 batman183 007 dsa183 007 ewds183 007

– Vi er en kunnskapsbedrift som leverer produkter til den norske industri

Vi har pratet med den kunnskapsrike leverandøren Alf I. Larsen AS om nedgang og oppgang i industribransjen, og hvilke fordeler det gir å være en bedrift med 70 år på nakken.

Alf I. Larsen AS har butikk og lager på Forus i Sandnes samt på Bryne. De selger og leverer produkter til industribedrifter, og dekker hele landet. De får tak i det aller meste gjennom sitt brede internasjonale kontaktnett, og med et rikholdig varelager og en svært innholdsrik produktkatalog, kan du bestille stort sett det meste hos dem.  

Bransjemagasinet var innom butikken på Bryne og pratet med markedssjef Siv Therese Y. Malm og medeier Svein Hadland som jobber som teknisk selger hos Alf I. Larsen AS.


183 007 batman

– Alf I. Larsen stiftet firmaet rett etter krigen da han så at det var et behov for industriprodukter til den lokale industri for å få startet industrien igjen. Han fikk kontakt med utenlandske agenturer og fikk bygd seg opp et godt lager med maskindeler. Slik at han kunne han levere det meste over disk som bedrifter i området trengte, forteller Malm.

Malm har blant annet en bakgrunn fra bank og regnskap, og for seks år siden valgte hun å ta steget inn i en helt ny bransje som nyansatt markedssjef i en bedrift som er rettet mot industrien.   


– Læringskurven var bratt, og det var mye å lære seg, men jeg var heldig som hadde gode folk rundt meg, som Svein, da jeg begynte. Han er en kjempegod kar som er flink til å lære bort, sier hun og smiler mot Svein Hadland.

– Ja, jeg begynte her i 1987, så det begynner å bli noen år. Det er veldig lang tradisjon for industri på Jæren. Konkurransen er hard, for det er mange som vet at det er mye industri her og som har fokus på dette området, sier Hadland.


I nesten 60 år var Alf I Larsen AS et familieforetak, før bedriften i 2006 ble solgt ut av Larsen-familien. Lokale investorer overtok firmaet og investerte i bedriften for å få den til å vokse ytterligere. Båndene til grunnleggeren Alf Ingolf Larsen og familietilknytningen er fremdeles synlig, og lever videre i bedriftens navn.

– Her sitter kunnskapen fortsatt i veggene, sier hun.

– På maskindeler er vi unike, ikke minst på grunn av produktkunnskapen, som ofte kan forsvinne hos mange, men det er veldig viktig her hos oss. Vi ønsker å være en kunnskapsbedrift som gjør det lille ekstra.


183 007 dsa


Er du interessert i å kjøpe industrivarer fra Alf I. Larsen AS, kan du prate med en av deres selgere, som kan bistå med hjelp og gode råd. Det er også mulig å bestille gjennom telefon, e-post eller nettbutikk. Kjøper du inn store volum kan du dessuten få ekstra gode priser.


 – Nå jobber vi med en ny webside som blir klar til sommeren, det vil bli et kjempeløft for oss. Den har vært planlagt i noen år, men så har vi vært gjennom en økonomisk vanskelig periode. Nå er vi veldig glade for at vi har kommet dit vi er, og vi opplever at kunder er positive - de kjøper inn varer og ansetter folk igjen. Vi ser at bransjen har tatt seg veldig opp, sier hun.


183 007 ewds



Les mer...

2018-05-08 15.00

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv