aionbygg5aionbygg1aionbygg2aionbygg3aionbygg7aionbygg6aionbygg4aionbygg8aionbygg9aionbygg10aionbygg11

Tømrerfirma sikrer lønnsomhet i alle ledd

Aion Bygg er tømrerfirmaet som sikrer kunden et effektivt og lønnsomt prosjekt med LEAN-metoden. – Produktivitet lønner seg for alle, konstaterer daglig leder Martin Zanibekov.

Martin Zanibekov er opprinnelig fra Litauen, men flyttet til London da han var 10 år og ble boende der i rundt 17 år. Martin begynte å jobbe allerede som 14-åring, og lærte masse under tiden han bodde i den store hovedstaden, men en dag fikk han en spennende forespørsel som skulle forandre alt.– Jeg hadde en kamerat som bodde i Norge og som hadde et tømrerfirma. Han lurte på om jeg ville komme til Norge og jobbe i hans firma, og jeg takket ja. Etter cirka et år der, så valgte jeg å gå videre til et annet firma, der jeg blant annet fikk sjansen som teamleder og senere prosjektleder. Jeg har alltid vært interessert i å lære meg, og forstå hvordan man driver et firma. Det har alltid vært en drivkraft i min egen yrkeskarriere, forteller Martin.


Fokus på LEAN
Da et stort byggeprosjekt i Oslo en dag trengte en underentreprenør raskt, fikk Martin hovedansvaret for oppdraget. Etter et år som underentreprenør, ble han vitne til mange ting som underentreprenøren burde gjort annerledes, og som hadde effektivisert arbeidet med det åtte etasjer store bygget.


– Uansett hvor mye jeg prøvde å overtale dem, så gikk det ikke, sier en oppgitt Martin og smiler.


– Etter en stund gikk det selskapet konkurs, og da bestemte jeg meg for å utvikle en businessplan og starte et tømrerfirma selv – med det samme teamet. Der ønsket jeg å ha fullt fokus på LEAN, som er en kostnadseffektiv og produktiv måte å jobbe på. Gjennom å kombinere LEAN og samtidig ha fullt fokus på å ta ansvar for miljøet, så har vi vist at kan man jobbe veldig effektivt og lønnsomt i byggebransjen, utdyper han.Martin startet Aion Bygg AS for rundt ett år siden. Men til tross for at de er et ungt firma, har de allerede fått et rykte på seg for å være et problemløsende firma som aldri sier nei til en utfordring.


– Vi har mange planer, og vi ønsker å være førstevalget for kunden. Vi er ofte det selskapet som får i oppgave å rette opp i andre håndverkeres feil, men nå ønsker vi å få våre egne prosjekter. Det er vårt hovedmål, fastslår den drevne tømreren.


Reduserer og forbedrer
LEAN kan hjelpe firmaer med å øke verdiskapning, kontrollere ressurser og effektivisere arbeidet ved å sørge for å ha rett mengde materialer på rett sted, på rett plass til rett tid. Resultatet er at man får mindre omarbeid, kan levere bedre kvalitet og bruker mindre tid på ikke-verdiskapende aktiviteter som å flytte rundt på materialer. Slik sparer man både penger og miljøressurser, og Martin understreker at Aion Bygg bruker metoden flittig til å redusere kostnader, forbedre kvaliteten og øke kundetilfredsheten.


– Da jeg først bestemte meg for å prøve det ut, var jeg veldig spent på hvordan LEAN fungerte i praksis. Det har fungert utrolig bra, men ulempen er at folk er så vant med sine gamle metoder og synes det er vanskelig å bli vant med nye metoder. Men produktivitet lønner seg for alle, og med LEAN går alt etter planen – alltid, forsikrer Martin.I tillegg til det store fokuset på arbeidsmetoden LEAN, jobber Aion Bygg hardt for å være med på å redusere svinn i byggebransjen. Martin forteller at han aldri har sett et land som kaster like mye som Norge, og han fikk en skikkelig øyeåpner da han var med på et oppussingsprosjekt hos en statlig aktør.


– Man hadde bestilt 20 dører som veide ca 150 kilo per dør, og som til sammen kostet tre millioner kroner. Men kunden bestemte seg for at de ikke likte fargen, og da kastet man alle dørene, og nye dører ble bestilt, forteller han. Jeg har også vært med på et annet prosjekt der man kastet 80 fine vinduer på grunn av at man ikke likte stilen på vinduene. Dette er noen eksempler på helt unødvendig miljøsvinn som man kan unngå med vår måte å jobbe med LEAN.


Vinn-vinn 
Martin ønsker med Aion Bygg å være med på å redusere svinnet ved å bruke materialer og komponenter igjen, blant annet ved å ta vare på alt og se hva som kan repareres istedenfor å automatisk kaste og kjøpe nytt.– Det er noe vi legger stor vekt på, og vi kaster sjelden noe. Vi prøver å redde det som er redningsbart ved å demontere ting med omhu og presisjon i stedet for å skade det hele. Så tar vi det med til lageret for å se hva vi kan reparere. Vi spør også alltid kunden om de ønsker å bruke brukte materialer istedenfor helt nye hvis vi har noe tilsvarende, for det blir billigere for kunden. Vinn-vinn for alle, konkluderer Martin med et smil.


– Vi har dessuten garanti, som vi alltid gir til kundene våre. Om noe ikke holder kvaliteten kan de bare ringe oss, men det har aldri skjedd, sier Martin muntert.


Aion Bygg har en god blanding av ansatte med variert fartstid og erfaring i bransjen. De ansatte i Aion Bygg fokuserer på å lære av hverandre, og får frihet til å utvikle sine ferdigheter på diverse fagfelt. Som en bedrift med variert, og til sammen, lang erfaring i tømrerbransjen vet de godt hva de holder på med. Likevel synes Martin at det er vanskelig å nå ut til de større entreprenørene og få anbud på større prosjekt, siden de bare har vært virksomme i drøyt et år. Men den positive tømreren både håper og tror at det snart snur.– Vi jobber hardt for å prøve å bygge opp et navn i bransjen, og ser frem til å utvide vårt tjenestespekter for å kunne tilby våre kunder enda flere tjenester, avslutter Martin Zanibekov.

Les mer...

2023-10-16 15.45

Shyer3

Øker sikkerhetsnivået med uproblematiske IT-tjenester

Artikkel Med en personlig vri på tradisjonelle IT-tjenester, skiller IT-leverandøren Shyer seg ut ved å tilby en effektiv brukeropplevelse – med IT-løsninger som ikke bare løser umiddelbare utfordringer for sine...
reliable3

Rask levering av trygge sprinklersystem fra anerkjent leverandør

Artikkel Fra New York til Norge: Reliables sprinklerprodukter har banet vei for en tryggere tilværelse for nordmenn siden 1973.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv