vikenogosloanlegg8vikenogosloanlegg3vikenogosloanlegg4vikenogosloanlegg1vikenogosloanlegg2vikenogosloanlegg5vikenogosloanlegg6vikenogosloanlegg7vikenogosloanlegg9vikenogosloanlegg10

Eventyrlig vekst for maskin-og anleggsentreprenør med hjertet på det rette stedet

Maskinentreprenøren Viken og Oslo Anlegg AS, disponerer en dyktig og kompetent arbeidsstyrke med omfattende erfaring i ulike typer oppdrag innen graving, parker og hager – frontet av en daglig leder med et stort hjerte for sitt yrke og sine medmennesker.

Viken og Oslo Anlegg AS er en maskinentreprenør med hovedsete i Lillestrøm, som tar seg av små og store graveoppdrag innen drenering, minirenseanlegg, forstøtningsmur, belegningsstein, sprengning, transport, hagearbeid, kabelinstallasjon, rivningsarbeid, samt vei-, vann- og avløpsarbeid. Innen områdene hage og park, kan Viken og Oslo Anlegg tilby tjenester som terrengoppbygging, utvikling av utendørsprosjekter, levering av steinprodukter og anleggsarbeid. Kundene er alt fra enkeltpersoner til kommunale organisasjoner og store entreprenører.Champagnebrus og gledesrus 
Selskapet ble startet av anleggsarbeideren Ronald Skolsegg Lindstad og hans kollegaer i 2019. Det hele startet med en spennende melding en sommerdag i 2019, da Ronald var på ferie sammen med familien sin.


– Jeg var på Legoland da en melding tikket inn på telefonen fra min daværende sjef i BK Anlegg, som fortalte at han skulle selge seg ut av selskapet! Da ringte jeg rundt til tre kollegaer, som alle hadde fått samme sms, jeg spurte om de hadde lyst til å starte noe sammen – og alle hadde lyst til å bli med! Da spratt jeg en champagne, forteller Ronald med et stort smil.Familieidyllen ble deretter avbrutt for å komme seg til Norge for å si opp jobben og starte Viken og Oslo Anlegg sammen med kollegaene.


– Det var veldig skummelt å gå fra en fast, fin og trygg jobb med god lønn – til null. Men jeg hadde en plan og hadde lenge følt meg klar for å drive eget firma, sier daglig leder Ronald, som på mange måter kan beskrives som en evig optimist.


Med lånte penger, startet gjengen fra BK Anlegg med blanke ark – i ny drakt. Det ble fort bekreftet at gravemaskiner ikke genererte noe særlig jobb, og det krevdes en lastebil før det hele løsnet for den nystartede maskinentreprenøren.– I august 2020 måtte vi ha en ansatt til. Da hadde jeg jobbet altfor mye og gått i veggen, sier Ronald åpenhjertig.


Stor investering gav stor avkastning
Etter hvert fikk Viken og Oslo Anlegg to grunnarbeidere til, i tillegg til en traktor. Nå var de plutselig syv ansatte, med en stadig voksende ordreinngang.


– Vi i styret hadde en «deal» om at vi skulle ha maks ti ansatte de første fem årene slik at vi ikke får voksesmerter eller går på noen smeller. Vi har heller ikke tatt ut noen penger, men investert alt vi har tjent inn i selskapet, presiserer Ronald.

I dag har Viken og Oslo Anlegg tre lastebiler, en traktor og syv gravemaskiner i sin maskinpark, og har leid inn seks mann i tillegg til den faste staben på ti.Ronald har et overordnet mål om å vokse sakte, og til tross for en generell nedgang i bransjen tror den joviale daglige lederen at de landet på den samme omsetningen i år som i fjor – en omsetning som ligger på mellom 30-40 millioner kroner.


– Nå er det like vanskelig overalt og i alle bransjer, men heldigvis trenger vi ikke å jage kunder – kundene jager heller meg, sier han spøkefullt.


Har den riktige innstillingen
Ronald har tatt til seg verdifull erfaring fra tidligere jobber i anleggsbransjen, og styrer bedriften slik han selv hadde satt pris på.


– Det handler mye om å åpne munnen til riktig tidspunkt, å være seriøs når man må være seriøs, å hele tiden ha en stå-på-vilje, forståelse og empati, og å alltid være på tilbudssiden, sier Ronald og utdyper:


– Jeg tar alltid telefonen, og hvis det er noen som trenger hjelp prøver jeg alltid å hjelpe dem. Jeg har fått mye kjeft av André som jobber her, som synes jeg må roe ned og ikke sitte her til klokka 22 på en fredag kveld, ler Ronald. Men man kommer langt ved å ha en slik innstilling, konkluderer han.


For to år siden flyttet Viken og Oslo Anlegg inn i sitt nåværende lokale i Nordahl Bruns gate 5 i Lillestrøm. Det gigantiske bygget huser hele 13 kontorer i overetasjen og har verksted, vaskehall og flere lager på henholdsvis 260 kvadratmeter og ett mål, i tillegg til en uteplass på tre mål.– Det er altfor stort for bare oss, så vi bestemte oss for å leie ut plassen her til rørlegger- og håndverkerbedrifter, og nå er vi en stor kompisgjeng på rundt 30 stykker her, smiler han.


Ronald skryter stort av sin egen arbeidsstyrke, som han mener er en fin gjeng med stor arbeidsmoral. Selv har han en enestående evne til å følge opp sine ansatte, og legger stor vekt på at alle skal trives og ha det godt på jobben – blant annet gjennom en fast avtale med kiropraktor der Viken og Oslo Anleggs ansatte får komme så ofte de vil, på deres regning. Ronald dukker heller ikke unna for å ta de vanskelige samtalene om en ansatt skulle ha det tungt psykisk.


– Det har heldigvis blitt et stort fokus i anleggsbransjen på psykisk helse, og det er mange fagorganisasjoner som jobber med det siden det er så mange som sliter uten at det blir fanget opp. Mine ansatte skal alltid vite at de kan komme til meg og prate om det skulle være noe, avslutter Ronald Skolsegg Lindstad.

Les mer...

2024-01-01 14.00

automegler11

Smart og moderne 24/7-verkstedtjeneste henter og leverer bilen for kunden

Artikkel Automegler1 går i bresjen for en ukomplisert, rask og trygg bruktbilhandel på nett. Med tilhørende verksted basert på samme smidige konsept, blir bilen hentet og levert når og hvor kunden ønsker! – Vi...
reliable3

Rask levering av trygge sprinklersystem fra anerkjent leverandør

Artikkel Fra New York til Norge: Reliables sprinklerprodukter har banet vei for en tryggere tilværelse for nordmenn siden 1973.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv