mesterkonsult7mesterkonsult1mesterkonsult2mesterkonsult3mesterkonsult6mesterkonsult5mesterkonsult4mesterkonsult8mesterkonsult9mesterkonsult10mesterkonsult11

Arkitekt- og ingeniørkontor med tung kompetanse har fokus på rasjonell boligbygging i dyrtiden

Den Trondheimbaserte bedriften MesterKonsult har en tung ingeniørkompetanse på huset, og tilbyr ingeniør- og arkitekttjenester, byggesøknader og energirådgivning, både til privatkunder og bedriftskunder.

Daglig leder Stian Ervik, startet firmaet MesterKonsult AS sammen med Stig-Are Lillemo i 2019. Siden den gang har det lille, men svært kompetente arkitekt- og ingeniørkontoret i Trondheim, vært gjennom en spennende reise preget av god fremgang og høy etterspørsel.  – Vi har helt fra oppstarten levert et bredt utvalg av tjenester; Vi designer boligbygninger, eneboliger og flermannsboliger. Vi utvikler boliger til den enkelte eneboligtomta eller boligfeltet. Vi kalkulerer, byggesøker og detaljprosjekterer bygningene. I tillegg utfører vi oppdrag i forbindelse med oppgradering, tilbygg og påbygg samt energirådgivning av eksisterende boligbygninger. Det at vi har så mange bein å stå på, gjør at vi tiltrekker oss både eiendomsutviklere, entreprenører, byggmestre og privatpersoner. Et bredt spekter av tjenester bidro sterkt til at vi klarte å samle nok oppdrag og utvide firmaet i oppstartsperioden, forteller Stian.  


Høy kompetanse på huset
I løpet av høsten 2020, hadde MesterKonsult utvidet staben med fire ansatte, og femtemann kom inn i 2021. Stian presenterer teamet: 


– Jeg er byggingeniør, Bjørnar Smevoll er tømrer og byggingeniør, Stig-Are og Trygve Gustavsen er fagskoleingeniører og tømrere, og Kari Bjørgen er vår boligdesigner. – Vi er en bra miks med en god praktisk tilnærming. Kari er alibiet vårt for arkitektbiten siden hun er kreativ av seg, mens vi andre er litt mer konservative, medgir Stig-Are med en latter. 


Både Bjørnar og Stian er energirådgivere og registrert i energirådgiverregisteret hos Enova. Etter at strømprisene gikk i taket senhøsten 2022, har MesterKonsult AS opplevd en voldsom økning i henvendelser på energirådgivning.


Rasjonell boligbygging
De siste årene har materialprisene økt, og boliglånsrenta stiger.


– Vi erfarer at budsjettene ofte blir strammere. Vår oppgave blir da ofte å ivareta sluttkundens behov, men samtidig holde byggekostnadene nede ved å legge til rette for rasjonell boligbygging. Det er i denne dyrtiden vår bakgrunn og praktiske tilnærming til faget kommer til sin fulle rett.MesterKonsult har siden 2021 hatt en relativt jevn omsetning.


– At vi klarer å holde stabil, høy omsetning i en ellers turbulent periode i byggebransjen, beror nok på at vi har en trygg, praktisk bakgrunn og en lidenskapelig tilnærming til faget vårt, noe som skal gjenspeiles i produktet vi leverer, uttaler Ervik.


MesterKonsult AS, fem år
Våren 2024 fyller MesterKonsult AS fem år.


– Femåringen har fått en solid oppvekst. Nå merker vi at barnet står på egne ben, er solid og robust. I perioden 2020 – 2021 gikk MesterKonsult AS fra to til fem ansatte på ett år. Nå har vi hatt en ganske jevn omsetning og et godt resultat den siste tiden, men så er det jo slik at det er markedet som styrer utviklingen vår. Vi ser ikke bort fra at vi skal vokse, så lenge tiden er moden for det, konkluderer Stian Ervik avslutningsvis.  


Les mer...

2023-10-01 09.15

isnitt7

Detaljrik og nyskapende boligfotografering tar boligen din til nye høyder

Artikkel iSnitt AS i Oslo, tilbyr boligfotograferingstjenester av høy kvalitet. I løpet av årene har selskapet ikke bare revolusjonert bransjen, men har også blitt en foretrukken leverandør av boligfotografering...
sunoinstallasjon7

Fra solcelleinstallasjoner til totalleverandør av energieffektiviseringstjenester

Artikkel Suno Installasjon i Bergen møter fremtidens energibehov, og har lykkes i å tilpasse seg et svingende marked. Dette med et utvidet tjenestespekter som inkluderer solcelleinstallasjoner, energirådgivning...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv