adserobil1adserobil2adserobil6adserobil5adserobil4adserobil3

Først ute: Ærverdig sportsbilmerke lanserer helelektrisk kabriolet

Det gamle sportsbilmerket MG feirer 100 år i 2024, og lanserer markedets aller første elektriske kabriolet. – 100 års-feiringen blir storstilt, og MG lanserer den kule sportsbilen Cyberster for å hedre sine sportsbilgener, røper Ketil Adserø, daglig leder og medeier i Adserø Bil.

Ketil Adserø er godt bevandret i bilbransjen. Han begynte å selge biler allerede i 1988, i farens Toyota-forretning i Trøndelag som han etter hvert ble medeier i. Der jobbet Ketil i rundt 20 år, før de solgte firmaet til Toyota-importøren Bauda på slutten av 90-tallet.


Fikk agenturet på MG
Etter å ha jobbet mange år i en stor bilbutikk, ønsket Ketil å drive en mindre bilforretning, og startet derfor Adserø Bil i 2003 med salg av nye og brukte Toyotabiler.


– I 2006 fikk jeg tilbud om å kjøpe lokalet her i Travbaneveien 5 i Trondheim, og flyttet hit. Jeg var nødt til å ha flere folk, og ansatte Ivar Vikaunet, som ble medeier i Adserø Bil. Vi har på en måte bygget opp dette sammen, forteller Ketil innledningsvis.Adserø Bil drev stort med salg av Toyotabiler og importerte Lexusbiler, og fikk agenturet på SsangYong i 2017. Da kronekursen endret seg over tid, ble import-delen etter hvert valgt bort til fordel for MG.


– I januar 2020 fikk vi agenturet på MG, i konkurranse med flere forhandlere. Det har vært en utrolig reise, og det hele toppet seg i 2022 da vi endte opp med å selge 450 MG-er, sier en stolt Ketil.


Etter en liten nedgang i nybilsalget nå i 2023, er Ketil naturlig nok veldig spent på avslutningen på året.


– Vi er veldig heldige siden MG er et rimelig bilmerke, og vi tror at mange nå innser at man kan få en like bra bil for halve prisen. MG har biler til en gunstig pris, og det er fine, ordentlig påkostede biler med den beste garantien på markedet med hele syv år, forklarer Ketil entusiastisk.


– En skikkelig «showstopper»
MG har i dag fire grunnmodeller. Først kom ZS, deretter lanserte MG «storebror» Marvel R i to- og firehjulstrekk. I 2021 kom MG med den aller første elektriske stasjonsvognen; MG5, og i fjor høst ble den innovative MG4 født.– MG4 har en helt ny plattform, og den kommer nok MG til å bygge videre på i forskjellige modeller, tipper Ketil. Det er bare starten på eventyret, og MG satser veldig, forsetter han.


I 2024 fyller MG som merke 100 år, noe som skal feires storstilt. MG er jo tross alt et gammelt sportsbilmerke, og hva passer vel bedre enn å hedre merkets gener med en skikkelig råtass av en sportsbil?


– MG feirer med brask og bram, og lanserer Cyberster; en helelektrisk, kjempekul kabriolet! Cyberster blir en heftig nyhet, og en skikkelig «showstopper», fastslår Ketil, som selv har sett den i virkeligheten.– I tillegg får vi en ny MG4 med firehjulstrekk og vanvittige ytelser, pluss tre til fire andre nyheter i løpet av året. MG er virkelig på hugget og satser noe helt utrolig – det er råspennende, sier Ketil med et glis.


Ketil og Adserø Bil satser stort på sitt ene bilmerke, og har takket nei til flere bilmerker til fordel for MG – som Ketil mener er det aller beste elbilmerket.


– MG er veldig gode biler til en veldig rimelig pris. MG er kommet for å bli, og det er faktisk det største kinesiske bilmerket, poengterer han.


Satser stort 
Nå håper Adserø Bil å komme inn på bedriftsmarkedet med sine rimelige og gode elbiler, noe som vil bli en større satsing for den fremoverlente Trondheimbedriften i tiden fremover.


– Vi har jobbet litt i bedriftsmarkedet, og der ser vi et stort potensial. Jeg synes det er litt overraskende at ikke flere bedrifter som skal ha firmabiler eller biler til eget bruk ser mer på kostnadene, for der stiller MG utrolig sterkt, fastslår Ketil.I 2015 bygget Adserø Bil et nytt verksted i nabohuset, og er nå et godkjent eksternt Toyota-verksted. De har etter hvert også blitt et MG-verksted, og har samtidig en salgsavdeling i Orkanger. I oktober åpner Adserø Bil et splitter nytt anlegg i Steinkjer, og Ketil røper at de har enda større planer enn som så.


– Vi har planer om å bygge et nytt anlegg ikke så langt herfra, og hvis alt går bra setter vi spaden i jorda snart slik at det blir ferdig i 2025. Da flytter vi bilbutikken og verkstedet dit, og håper at vi kan selge 1000 biler i året, avslutter Ketil med et smil.

Les mer...

2023-09-01 16.00

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv