204030w4204030w1204030w2204030w3204030w5204030w6

Slik vil Agnes Berntsen sammen med sitt team, skape et unikt hotell omgitt av storslått natur og med en av Norges beste golfbaner i umiddelbar nærhet

Utsikten Hotell Kvinesdal, drives av en suksessfull og fargerik hotelldirektør med en utrolig lidenskap for hotelldrift. – Jeg har lyst til å være det eneste hotellet i Norge som har en turkis hoveddør!

Agnes Berntsen har reddet flere hoteller fra å gå under med røde tall, og benytter seg nå av samme suksessoppskrift da hun tok over eierskapet og driften av Utsikten Hotell Kvinesdal. Hun kom inn i mai 2019 som medeier sammen med eiendomsinvestorene Kurt Mosvold og Svein Hermansen, men ble eneeier for fire måneder siden; en rolle hun stortrives i.


– Jeg bestemte meg for mange år siden for å bli den beste hotelldirektøren på hele Sørlandet til å sope sigarettstumper på utsiden. Målet er å sørge for at det er fint og rent, og påse at det ikke ligger halvdøde fluer i vinduene når folk skal spise lunsj. Og så må vi bry oss om folk på en engasjert, positiv og ekte måte! Det var egentlig suksessoppskriften, sier Agnes med stor

entusiasme.



Lidenskapelig pasjon
Agnes beskrives best som en utrolig kvinne med en lidenskapelig pasjon for hotelldrift. Hun er 56 år, men har langt mer energi enn de fleste 20-åringer. Hun kjennetegnes av sin fargerike stil og tydelige lederstil.


– Her i Norge er det mye rundt grøten-opplegg, men jeg kjører en tydelig lederstil, og sier tydelig ifra, forteller hotelldirektøren innsiktsfullt. Og stort sett fungerer det!


Det var nemlig en tid da grønnsaksleverandørene leverte grønnsakskassene utenfor døra, men da gav Agnes tydelig beskjed om at det ikke var godt nok – for råvarene på Utsikten Hotell Kvinesdal skulle holde den absolutt beste kvaliteten som alt annet av råvarer som blir kjøpt inn!


At Agnes skulle havne i hotellbransjen, var likevel bare en ren tilfeldighet. Men hardtarbeidende, det har hun alltid vært.


–  I 1997 ble jeg hentet inn for å gjøre en opprydningsjobb som hotelldirektør på Jæren Hotell på Bryne, som var tidligere eid av Rica-kjeden, men som ble kjøpt opp av blant annet den kjente industrigründeren Inge Brigt Aarbakke fra Bryne og flere andre medinvestorer. Hotellet hadde hatt røde tall i mange sammenhengende år. Jeg ble der i fem år, og jeg hadde en fantastisk tid der!


Suksessoppskriften
Hun tok en pause fra hotelldrift, og startet opp et eget firma i desember 2002. Gjennom TANGOO AS, reiste hun rundt for å hjelpe hoteller og restauranter som hadde behov for hennes tjenester. Etter et par måneder gikk hun tilbake til gamle vaner med et nytt hotellprosjekt. Strand Hotel Fevik hadde røde tall, og måtte strammes skikkelig opp. Ganske så raskt, ble den 23 år gamle trenden med røde tall snudd og hotellet klarte å tjene penger allerede det første hele driftsåret 2004 under Agnes’ ledelse.  


Det å bygge kultur og få de ansatte med på laget og løpe i sammen retning, var helt avgjørende for å lykkes og hotellet vokste fra å være 3 ansatte til hele 46 årsverk på en 10 års periode.


– Og jeg ser ingen grunn til å endre på oppskriften! Vi mennesker er enkelt skrudd sammen. Når gjestene kommer, liker de at vi bryr oss om dem. Jeg har lyst til å være det eneste hotellet i Norge som har en turkis hoveddør, smiler Agnes stort.


Fargevalget til hotellet har sitt utgangspunkt i naturen rundt, og har en oppmuntrende effekt på gjestene. Den turkise fargen symboliserer Fedafjorden på sitt beste, og er signaturfargen til Utsikten Hotell Kvinesdal.  


Unik natur
Agnes er stolt av «Team Utsikten»; hotellets personell. Teamet består av rundt 16 årsverk, med både fulltidsansatte, ekstrahjelper og lærlinger. Hotellets kjøkken er kjent for signaturretten «Utsikten burger», der til og med hamburgerbrødet er hjemmelaget. Det meste kommer fra lokale leverandører, noe Agnes ser som en stor fordel å kunne bestemme selv da de ikke er styrt av en kjede.


Hotellet har 84 rom totalt som blant annet inneholder 23 leiligheter/suiter og flotte dobbeltrom med en magisk utsikt over Fedafjorden.


Foto: Olav Magne Trydal


– Jeg vil fremheve naturen her – den er unik, sier Agnes, som ofte anbefaler naturattraksjoner og toppturer i Kvinesdal og omegn til hotellets gjester.


Ekstra stas er det at Kvinesdal kommune har valgt å ha et museum her i området rett ved hotellet.


– Det forsterker det rent visuelle når gjestene tror det tilhører hotellet. De ser den fine plenen og kikker opp på hotellet, forteller hun videre og smiler.


Gjestene kommer ofte fra Stavanger, Rogaland og Kristiansand, men de har hatt noen grupper fra Oslo også. Den flotte golfbanen rett i nærheten, er et stort trekkplaster.



– De har skrytt vanvittig av golfbanen! Og vi har fått kjempegode tilbakemeldinger på maten hele sommeren og høsten, sier en tydelig stolt hotelldirektør.


Et mulighetens år
De tar også imot møte- og konferansegjester, og har åtte møterom fullt utstyrt med moderne teknisk utstyr. Agnes tar personlig imot bryllupsgjester, og har ansvaret for hele arrangementet fra a til å.



Selv om reiselivsbransjen er en lidende bransje etter koronaens grufulle skjebne, nekter Agnes å klage. Isteden tenker hun at det finnes mange som har det mye verre.


– Jeg definerte 2020 som et mulighetens år, og det ble det jaggu - men på en annen måte enn jeg hadde trodd! Og da tenker jeg at jeg òg vil definere 2021 som et mulighetens år, for kanskje vi får et mer normalt år da.


En annerledes jul
Likevel har julebordbestillingene tikket inn, og 7. november starter julebordsesongen. Muligens får de inn et følge på 60 personer, og da gjelder det å oppfylle de gjeldende smittevernreglene. Buffeen er byttet ut mot det tryggere valget juletallerkener.


– Ved å servere juletallerkener, føler vi selv at vi gir et bedre produkt til gjestene. Folk vil ha mat laget med kjærlighet og «passion», og ingen skal gå herfra sultne – de skal få julemat til de stuper, sier hun humoristisk med en varm latter.  


Avslutningsvis opplyser Agnes at hun også holder foredrag til grupper, basert på egen livserfaring.


– Der snakker jeg om at arbeidsglede er roten til mye godt gjennom klokskap, kunnskap og lidenskap – og så pleier jeg å si, krydre med litt galskap, ler den unike hotelldirektøren.

Les mer...

2020-11-01 14:00

204023w1

Fikk storsuksess med komplett fagkompetanse

Artikkel Bygg Teknikk Lyngdal har utvidet sine tjenester, og nyter i dag godt av alle fordelene det gir å være et komplett byggefirma.
204026w2

Satser på boligbygging i områder med eksisterende infrastruktur

Artikkel Zeiner Bolig AS, har lang erfaring med å bygge boliger. De tar seg av alt fra kjøp av tomt til salg av nøkkelferdig hus til sluttkunden, med utgangspunkt i eksisterende infrastruktur.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    NaimJosefiw4

    Superdesigner

    Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

    IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

    IKEA forener verden

    Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

    67532874

    Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

    Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

    Arkiv