biozone5biozone2biozone4biozone3biozone1

Slik renser du luften fra skadelige partikler, virus og muggsopp

Forurensninger i luften og innendørs miljøer bidrar til sykdom. Dette rammer et betydelig antall mennesker i Norge og resten av Europa. BioZone Norge, tilbyr luftrensere for et renere inneklima og for å fortynne mulige forurensninger, herunder virus.

Norge er et land med «frisk fjelluft». Men lite hjelper det når vi tilbringer omtrent 90 prosent av tiden vår inne. Vi har gått inn, lukket døren og gjort naturlige utendørselementer til normaltilstanden. Inneluften vår er mer eller mindre basert på uteluften, men flere ting i luften brytes ned i innendørsmiljøer og andre elementer tilføres. For eksempel flyktige organiske forbindelser.


– Mange er opptatt av hva man spiser og drikker, men hva med det du puster inn? Vi vet faktisk mer om tiger i bur, enn mennesker i rom, forteller Kenneth Ervik, daglig leder for BioZone Norge.



Ekspert på inneklima
Inneklima er et av Kenneths ekspertområde. Han grunnla Norges største norskeide skadedyrselskap; Nokas Skadedyrkontroll, og har en bakgrunn som takstmann med spesialisering innen sopp og skadedyr. Kenneth har en mangeårig erfaring med inneklima-problematikk som inneklimaveileder, og har jobbet med desinfisering i en årrekke.


I dag ligger hovedfokuset derimot på selskapet BioZone Norge. I forbindelse med Korona-pandemien, opplevde Nokas Skadedyrkontroll nemlig en økt etterspørsel etter tjenester som gikk ut på smittevern og desinfisering, og slik ble BioZone Norge født.


– Jeg har jobbet med BioZone sin teknologi i 12-13 år, forteller han og fortsetter:


– Smittevern er jo delvis hygiene, og så ble det førstesidestoff! På det tidspunktet var jeg skadesjef i Nokas Skadedyrkontroll, og plutselig ble det jeg har brent for lenge med inneklima og hygiene veldig aktuelt og jeg kunne bruke kunnskapen min til noe fornuftig, sier Kenneth og smiler.




Avansert teknologi
Teknologien bak det UVC-baserte luftrensesystemet BioZone, ble utviklet i Finland i 1996. De aller første produktene så dagens lys i 2003-2004, og siden den gang har produktene blitt videreutviklet og justert oppgjennom årene.


– Vi begynte som sagt å jobbe med dette for 12-13 år siden, og jeg var skeptisk som mange andre. Men disse enhetene har vært blitt benyttet i mange år til sanering og desinfisering. Selskaper som Gjensidige Forsikring, Fremtind og Tryg – store navn som har brukt denne teknologien i mange, mange år.


Luftrenseren BioZone, fjerner lukt, reduserer flyktige organiske forbindelser, samt partikler og støv i luften. Samtidig som den både inaktiverer bakterier, virus og muggsoppsporer. Fantastisk, ikke sant?


– Det er nesten litt sånn; vasker den gulvet også? spøker Kenneth.


– Det er en luftrenser med de egenskapene den har, men den har hele tiden hatt egenskaper med å inaktivere virus, bakterier og muggsoppsporer. Da Covid-problematikken kom, hadde BioZone sin effekt på virus generelt vært forsket på i 10-15 år. Da mente jeg at det var riktig tid å ta ut BioZone-produktene og satse på det i et eget selskap fordi teknologien virkelig fortjener det.



Cocktail-effekten
BioZone Norge ble startet i mai 2020, og forretningsideen er utleie og salg av luftrensere. Og skal vi tro Kenneth, er luftrensere noe som mange nordmenn bruker feil og ofte trenger veiledning i for å oppnå ønsket resultat.


– BioZone er et er et kunnskapsprodukt, og derfor kan du ikke bare kjøpe det på Elkjøp. For optimal effekt, må luftrenseren dimensjoneres og plasseres ut riktig, samt at UVC-lyset må følges opp. Og det klarer ikke folk, sier han.


– Norge er et u-land når det kommer til dette med luftforurensing og luftrensere. Forurensning forårsaker fremdeles 400.000 dødsfall årlig i Europa og miljøfaktorer kan være den underliggende årsaken til nesten ett av ti dødsfall i Norge. Kunnskapshullene på effekter av forurensning er mange.  



Det faktum at vår inneluft baserer seg på luften ute, taler for at vi må fokusere mer på inneklima – som, ifølge Kenneth, lenge har vært et bortglemt tema.


– Det sirkulerer vanligvis 600-700 flyktige organiske forbindelser i et rom. Hver av de stoffene er ikke nødvendigvis farlige, men du kan ikke måle cocktail-effektene. Noen kan forsterkes, forminskes eller slå seg sammen – det er noe man ikke kan måle, utdyper Kenneth.


Ønsker du å leie en luftrenser, tilbyr BioZone Norge en «all inclusive»-pakke der de kommer og dimensjonerer og monterer produktet riktig i forhold til over/undertrykk og størrelse på rommet.


Du kan også kjøpe luftrenseren med en vedlikeholdsavtale der de følger opp og bytter ut UVC-lyset én gang i året.


Kenneth forteller at én av grunnene til at man bør overlate plassering og dimensjonering til fagfolk, er teknologien sine elementer som UVC-lys, plasma og ionisering der luftsirkulasjon og undertrykk spiller inn på effekten, og han oppfordrer avslutningsvis alle til å la en fagmann ta seg av den jobben.


Les mer...

2021-05-01 11.00

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv