norfax4norfax7norfax3norfax1norfax2norfax8norfax6norfax5

Designer tilpasningsbare og skreddersydde leskur for et grønnere Norge

Norfax AS er Norges ledende distributør av skreddersydde leskur og utemøbler for det offentlige rom. Med miljø på agendaen, satser den Miljøfyrtårnsertifiserte bedriften på gjennomtenkte løsninger som ikke belaster miljøet.

Norfax AS har sine aner fra 1946. På den tiden hadde man agenturer på bildeler, pakninger og ulike mekaniske ting, men etter hvert endret distribusjonen seg, større aktører overtok og ved en ren tilfeldighet fikk man kontakt med en svensk aktør som produserte leskur.


– Da startet man med å distribuere leskur, og bygget konseptet videre og ble veldig stor aktør på leskur. Etter hvert videreutviklet firmaet seg til å jobbe mot det offentlige rom og utemiljø, med andre produkter som ladeskur for el-biler, sykkelparkering, utebelysning og utemøbler, forklarer Per Henriksen, daglig leder i Norfax AS.



Fordelene med ladeskur
Norfax leverer sykkelstaller og leskur til kunder som Statens Veivesen, fylker og kommuner, og de er ikke minst en viktig del av store utbyggingsprosjekter som underleverandør til entreprenører og landskapsarkitekter. Per anslår at de har levert så mange som 10 000 leskur rundt omkring i Norge, og i senere år har disse leskurene også blitt tilpasset for bruk til ladestasjoner for elbiler.


– Hvis du har en elbil, er sjansen veldig stor for at du har stått i ett av våre ladeskur og ladet, smiler han. Der var vi tidlig ute, og det har gjort at vi har lært veldig mye og har god kunnskap om ladeskur. Det er en fordel både for de som skal bruke det og de som eier det, med tanke på vedlikehold, sikring og det som ligger rundt, poengterer Per.


Leskurene som Norfax distribuerer, har en universell utforming som muliggjør tilpasninger og skreddersøm. De fleste leskurene er også modulære, slik at de i ettertid kan bygges på og tilpasses – for et langt og holdbart liv i det offentlige rom.



– Leskuret varer så lenge du har lyst til å ha det, og hvis noen deler blir slitte eller er blitt utsatt for hærverk, så er alle delene utbyttbare. Det gjør at levetiden er lang, fastslår Per, som slår et slag for den store miljøgevinsten.


– Leskuret har Norfax levert siden 1995, men det er først i det siste, når folk har begynt å snakke om miljø, at man har skjønt at dette er mer enn bare et busskur, tillegger han. Et godt tilbud og et godt leskur øker bruken av kollektivtrafikken som jo er svært positivt med tanke på miljøet.


Stor miljøgevinst
Norfax ønsker partnere som kan gi miljøgevinst, som f.eks. Normeka i Rømskog. Normeka produserer Moment leskur, ladeskur og sykkelstall.



– Normeka er en svært god produsent av produkter i aluminium. I tillegg til at arbeidsmiljøet ved Normeka er svært godt, er produktene både kortreiste og oppfyller alle kriterier i forhold til kvalitet, miljø og bærekraft, forteller Per.


– Vi har full kontroll på vår leverandørkjede og stiller de samme krav til miljø- og kvalitet til dem som til oss selv. Når det handler om miljø er det viktig at våre produsenter ikke går på tvers av våre standarder og målsettinger, men bidrar til en så grønn produksjon som mulig. Vi kunne ha kjøpt produkter andre steder mye billigere, men det kommer vi aldri til å gjøre, understreker Per.


Takket være sin store innsats for miljøet, har Norfax blitt en sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift. Men miljøfokuset strekker seg mye lengre enn selve produktene, og omfavner blant annet elektriske firmabiler, solceller og 100 prosent resirkulerbare materialer.


– Vi har tatt miljø et hakk lengre enn andre. Råvarer, prosesser, levetid og avhending er viktig, og vi setter fokus på alle disse punktene. Det hjelper ikke hvis man belaster miljøet på et senere tidspunkt som i produksjon, ved bruk, eller når produktet skal avhendes, avslutter Per.




Les mer...

2022-10-15 15.45

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv