norfax4norfax7norfax3norfax1norfax2norfax8norfax6norfax5

Designer tilpasningsbare og skreddersydde leskur for et grønnere Norge

Norfax AS er Norges ledende distributør av skreddersydde leskur og utemøbler for det offentlige rom. Med miljø på agendaen, satser den Miljøfyrtårnsertifiserte bedriften på gjennomtenkte løsninger som ikke belaster miljøet.

Norfax AS har sine aner fra 1946. På den tiden hadde man agenturer på bildeler, pakninger og ulike mekaniske ting, men etter hvert endret distribusjonen seg, større aktører overtok og ved en ren tilfeldighet fikk man kontakt med en svensk aktør som produserte leskur.


– Da startet man med å distribuere leskur, og bygget konseptet videre og ble veldig stor aktør på leskur. Etter hvert videreutviklet firmaet seg til å jobbe mot det offentlige rom og utemiljø, med andre produkter som ladeskur for el-biler, sykkelparkering, utebelysning og utemøbler, forklarer Per Henriksen, daglig leder i Norfax AS.Fordelene med ladeskur
Norfax leverer sykkelstaller og leskur til kunder som Statens Veivesen, fylker og kommuner, og de er ikke minst en viktig del av store utbyggingsprosjekter som underleverandør til entreprenører og landskapsarkitekter. Per anslår at de har levert så mange som 10 000 leskur rundt omkring i Norge, og i senere år har disse leskurene også blitt tilpasset for bruk til ladestasjoner for elbiler.


– Hvis du har en elbil, er sjansen veldig stor for at du har stått i ett av våre ladeskur og ladet, smiler han. Der var vi tidlig ute, og det har gjort at vi har lært veldig mye og har god kunnskap om ladeskur. Det er en fordel både for de som skal bruke det og de som eier det, med tanke på vedlikehold, sikring og det som ligger rundt, poengterer Per.


Leskurene som Norfax distribuerer, har en universell utforming som muliggjør tilpasninger og skreddersøm. De fleste leskurene er også modulære, slik at de i ettertid kan bygges på og tilpasses – for et langt og holdbart liv i det offentlige rom.– Leskuret varer så lenge du har lyst til å ha det, og hvis noen deler blir slitte eller er blitt utsatt for hærverk, så er alle delene utbyttbare. Det gjør at levetiden er lang, fastslår Per, som slår et slag for den store miljøgevinsten.


– Leskuret har Norfax levert siden 1995, men det er først i det siste, når folk har begynt å snakke om miljø, at man har skjønt at dette er mer enn bare et busskur, tillegger han. Et godt tilbud og et godt leskur øker bruken av kollektivtrafikken som jo er svært positivt med tanke på miljøet.


Stor miljøgevinst
Norfax ønsker partnere som kan gi miljøgevinst, som f.eks. Normeka i Rømskog. Normeka produserer Moment leskur, ladeskur og sykkelstall.– Normeka er en svært god produsent av produkter i aluminium. I tillegg til at arbeidsmiljøet ved Normeka er svært godt, er produktene både kortreiste og oppfyller alle kriterier i forhold til kvalitet, miljø og bærekraft, forteller Per.


– Vi har full kontroll på vår leverandørkjede og stiller de samme krav til miljø- og kvalitet til dem som til oss selv. Når det handler om miljø er det viktig at våre produsenter ikke går på tvers av våre standarder og målsettinger, men bidrar til en så grønn produksjon som mulig. Vi kunne ha kjøpt produkter andre steder mye billigere, men det kommer vi aldri til å gjøre, understreker Per.


Takket være sin store innsats for miljøet, har Norfax blitt en sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift. Men miljøfokuset strekker seg mye lengre enn selve produktene, og omfavner blant annet elektriske firmabiler, solceller og 100 prosent resirkulerbare materialer.


– Vi har tatt miljø et hakk lengre enn andre. Råvarer, prosesser, levetid og avhending er viktig, og vi setter fokus på alle disse punktene. Det hjelper ikke hvis man belaster miljøet på et senere tidspunkt som i produksjon, ved bruk, eller når produktet skal avhendes, avslutter Per.
Les mer...

2022-10-15 15.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv