karmsundshipping1karmsundshipping2karmsundshipping3.jpegkarmsundshipping4karmsundshipping5karmsundshipping6karmsundshipping7karmsundshipping8karmsundshipping9karmsundshipping10karmsundshipping11

Rederiet fra Karmøy satser stort på oppdrett

Rederiet Karmsund Shipping AS tilbyr et bredt tjenestespekter innen arbeid på sjøen, både under og over havoverflaten – deriblant serviceoppdrag, sleping, og ROV-oppdrag. Nå satser Karmøybedriften sterkt på tjenester mot oppdrettsbransjen.

Rederiet Karmsund Shipping AS ble startet i 2015 av Paul StensenI dag drives selskapet av far og sønn, Paul og Sigmund Stensen – med Leif-Kåre Sørvik som daglig leder. Karmsund Shipping tilbyr et bredt spekter av tjenester innen offshore, havvind og oppdrettsnæringen, og har ansatte med svært lang erfaring innen båter og fiskeoppdrett.

Satser stort på oppdrettsbransjen
Det hele startet med båten «Eva Elisabeth» i 2015, som blant annet brukes til å bekjempe lus langs vestlandskysten. Siden den gang har fartøyene blitt flere, og Karmsund Shipping har i dag også fartøyene «Mar Fortune», «Maya», «Andrea S» og «Steven»  alle med sine unike kapasiteter:


Fartøyet «Andrea S» tar seg av slep, fortøyningsarbeid og ankerhåndtering, «Maya» utfører også slep- og ankerhåndteringsoppdragmens «Mar Fortune» har vært aktiv både nasjonalt og europeisk skipsfart med bøyehåndtering, rammearbeid og oppdrettsrelaterte oppdrag.

– Vi begynte i vindbransjen i 2016 med Equinors vindmølleprosjekt. Siden den gang har vi siktet oss inn på vind og passasjerer, og vi har med tiden fått på plass mer utstyr, flere båter og kontrakter. Siden 2022 har det bare eskalert, og vi fikk en stor oppgang da Leif-Kåre Sørvik kom inn i bildet som daglig leder, forteller Paul Stensen, gründer og deleier i Karmsund Shipping AS.

I dag satser Karmsund Shipping stort på oppdrettsbransjen, med hovedfokus på tjenester som service på oppdrettsanlegg og avlusningsbehandling av fisk.

– Per i dag er oppdrett hovedsegmentet vårt, med cirka 70 prosent av den totale omsetningen. Utover det blir det mye fortøyningsarbeid, sleping og servicebåttjenester i Norge, på Shetland, England og Skottland, sier Sigmund Stensen, deleier og teknisk leder i bedriften.

– Det blir ofte rask omstilling fra ett prosjekt til et annet, sier Sørvik og smiler. Vi er veldig stolte over kundene vi har og som vi jobber for i dag. Vi er en aktør som står på døgnet rundt – hele året.


Unik stå-på-vilje
Akkurat nå holder Karmsund Shipping på med å teste ut helt nytt og potensielt banebrytende utstyr for avlusning i oppdrettsnæringen, i samarbeid med flere andre aktører. Leif-Kåre Sørvik bekrefter at oppdrettsnæringen er  og vil fortsette å være  en stor og viktig del av rederiets satsningsområder.

– Vi har mange faglig dyktige og løsningsorientert ansatte med lang erfaring i oppdrettsbransjen, så det er et viktig område for oss. Flere av våre ansatte har vært innom mange segmenter tidligere og har en bred kompetanse med både båter og oppdrett, utdyper Sørvik.

– Våre flinke ansatte får ofte skryt fra våre kunder. Det synes vi er kjempekjekt, og det viser til at vi har flinke folk med stå-på-vilje her hos oss, konstaterer Paul Stensen.


Hjelper folk inn i arbeidslivet
Karmsund Shipping er svært opptatt av å være en inkluderende bedriftog som brenner for å hjelpe folk som har havnet utenfor arbeidslivet til å komme seg ut i jobb igjen. Paul Stensen forteller at de alltid er på jakt etter flinke folk med riktig kompetanse. Han mener at de viktigste kvalitetene man må ha er en stå-på-vilje og evnen til å være seg selv.

– Det er mange kjempeflinke folk som faller utenfor arbeidslivet, og det er viktig å ta vare på disse ressursene. Selv om man ikke er flink bak skolebenken, kan man likevel være flink på mange andre ting. Vi er opptatt av å gi folk en sjanse. Vi er også på jakt etter unge personer som har havnet utenfor skolesystemet, sier Stensen og poengterer: Vi prøver så godt vi kan å være en inkluderende bedrift, og vi sier alltid ja så lenge vi har mulighet til å følge de opp.

Det er viktig for Karmsund Shipping å skape nye arbeidsplasser. Og med flinke og trofaste «ja-mennesker» i bedriftenønsker Leif-Kåre Sørvik, Paul Stensen og Sigmund Stensen å skape en arbeidsplass med god kultur og topp stemning.

– Vi imøtekommer de ansattes behov så godt vi kan. Vi har et veldig godt miljø og ser hverandre som venner som har det utrolig kjekt sammen på jobb, avslutter Paul Stensen.

Les mer...

2025-03-05 08.00

skinnverkstedet1

Gir nytt liv til gamle møbler

Artikkel I en tid der bærekraft og sirkulærøkonomi er i vinden, fremstår Skinnverkstedet AS som en spennende og solid aktør der gamle tradisjoner møter nye verdier. – Vi ønsker å være et moderne, men tradisjonelt...
novotek1

Fra penn og papir til skyløsninger og KI: Novotek hjelper bedrifter med industriell digitalisering

Artikkel Novotek hjelper industribedrifter med optimalisering og digitalisering av produksjonen, med avanserte løsninger for blant annet automasjon, skyteknologi og kunstig intelligens. – Vi har store vekstambisjoner...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv