195020w1195020w2195020w3195020w4195020w5

Skidestinasjonen Hemsedal åpner opp for aktiviteter året rundt

Hemsedal er blitt kåret til årets skidestinasjon for tiende år på rad: – Vi har noe for alle, forsikrer Richard Taraldsen, daglig leder og turistsjef for Destinasjon Hemsedal.

Midt mellom Oslo og Bergen ligger Norges svar på Alpene; Hemsedal. Med en rate på 650 000 besøkende i skianlegget under vintersesongen, havner den vakre skidestinasjonen rett bak Trysil. 


– Trysil er størst, men vi er best! Det er ikke alltid best å være størst - det er det å være best som er viktigst, sier den glade turistsjefen med glimt i øyet. 


Mye å by på
55 prosent av Hemsedals turister kommer fra andre land, som blant annet Danmark, Sverige, Storbritannia, Tyskland og Nederland. Faktum er at Hemsedal på få år har utviklet seg til å bli en skidestinasjon med så mye mer å by på - selv om man selvfølgelig ikke skal kimse av de endeløse skisporene, høye fjelltoppene og lange skibakkene du finner i alpinparadiset Hemsedal. 


– Dagens Næringsliv har jo kåret Hemsedal til Norges beste skidestinasjon ti år på rad!


Hva tror du ligger bak det, da?


Richard tenker seg om et mikrosekund før han svarer: 


– Vi er lett tilgjengelig og har bra off-pist! Nordmenn er jo født med ski på beina, ler han. 


– Samtidig har vi Skandinavias største barneområde, og vi er veldig tilrettelagt for barnefamilier. Vi har noe for alle og vi scorer bra på helheten. 


Foto: Nils-Erik Bjørholt


Det som utmerker Hemsedal som skidestinasjon er alpinpunktet på 1 450 m.o.h; det høyeste i Skandinavia. For å komme til de tre fjelltoppene Tinden, Røggjin og Toppen, kan du ta skiheisen og suse ned bakkene, som alle leder til samme sted på bakkenivå. 200 kilometer med maskinkjørte løyper som blir kjørt hver eneste dag, er dessuten tilknyttet alle overnattingsstedene i dalen for best mulig fremkommelighet.


Spennende utviklingsperiode og «det lille ekstra»

Hemsedal befinner seg nå i en stor utviklingsperiode med mange spennende planer. Utviklingen av et helt nytt skiområde er under utvikling, markedet for skireiser i Norden er godt, og investorer satser stort for å ta Hemsedal til stadig nye høyder. Kommunen støtter opp under utviklingsplanene og har så langt lagt alt til rette for at Hemsedal skal få lov til å utvikle seg til det flotte turiststedet det er i dag – og kommer til å utvikle seg til i fremtiden. I Hemsedal kan du finne fem sportsbutikker og like mange skiutleier.


Hemsedal Alpin Suite i alpinsenteret SkiStar har 600 senger og 100 leiligheter. Richard avslører at de i løpet av kort tid vil utøke overnattingsmulighetene med både hotell og leiligheter. Først ut er Fýri Hotell som åpner i desember.


– Vi kommer til å knytte skisenteret mer med byen gjennom gode bussforbindelser og busser som går hvert 30 minutt. Det kommer til å bygges flere småhytter neste år – totalt nesten 1 000 nye sengeplasser denne vinteren - det er et ekstremt løft!


Richard mener likevel at hotellene som etablerer seg i Hemsedal bør ha «det lille ekstra» for å lykkes i vinterlandet Hemsedal.


Det må være en destinasjon som er en del av noe mer, og det tror jeg Fýri vil lykkes med. Vi har flere nye hoteller med aktiviteter året rundt og spahoteller med fokus på mat og drikke. 


Konferansemuligheter i Hemsedal
Neste sommer vil Skarsnuten Hotell i Hemsedal bygge om hotellet og rette fokuset mot konferanse. Dermed vil man kunne markedsføre seg inn mot konferansemarkedet. Det er på tide, synes Richard. 


– Det er enormt viktig for Hemsedal å knytte til seg konferansemarkedet, noe som igjen vil generere nye gjester. 


Bytter ut skia mot sykkelen i sommerhalvåret

Turistsjefen i Hemsedal er svært entusiastisk og positivt innstilt med tanke på Hemsedals fremtid. Neste skritt blir å sikre Hemsedals aktivitetsnivå hele året, for å unngå at Hemsedal blir en øde plass i sommerhalvåret og sørge for en jevn tilstrømming av turister og tilreisende.


Foto: Hemsedal.com/Nils-Erik Bjørholt

– Med vår nye strategi vil vi skape flere aktiviteter som genererer mer aktivitet i årene som kommer. Vi startet en klatrepark for to år siden, og et helt nytt sykkelterreng til 15 millioner kroner er planlagt til sommeren 2020, forteller Rickard entusiastisk.


Målet er å bli en av de fremste terrengsykkel-destinasjonene i Norden. 


– Vi ønsker at hytteeierne i Hemsedal vil få mer lyst til å være her året rundt, smiler turistsjefen i Destinasjon Hemsedal avslutningsvis.


Foto i saken: 1. Nils-Erik Bjørholt 2. Katarina Wälås 3. Hemsedal Aktiv/Kalle Hägglund 4. Nils-Erik Bjørholt 5. Hemsedal.com/Nils-Erik Bjørholt


Les mer...

2019-12-16 09.00

mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
Hjemmeside

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv