kristiansandtakogmembran1kristiansandtakogmembran2kristiansandtakogmembran3kristiansandtakogmembran7kristiansandtakogmembran6kristiansandtakogmembran5kristiansandtakogmembran4

Unngå å bli lurt: Slik velger du en seriøs taktekker

– Når du ser hvor få mestere det er i tak- og membrantekkerfaget, sier det seg selv at det kan være mange dårlige utførelser rundt omkring, fastslår Odd Aagedal, taktekker i Kristiansand Tak og Membran, med mesterbrev og 45 års erfaring.

Kjetil Aagedal har jobbet i byggebransjen siden 1995, og da hans far Odd Aagedal spurte om han ville begynne for han sitt firma for cirka tre år siden, var det et enkelt valg for Kjetil, som nærmest ble født inn i faget, med en far som har vært yrkesaktiv taktekker i 45 år.


Odd Aagedal gikk to år senere av med pensjon, men det ble en litt kortvarig pensjon på en måte, ettersom Kjetil hadde andre planer sammen med Øyvind og Marius.


– Vi får brukt Odd sin kompetanse så mye vi bare kan, sier Kjetil.


I fjor som var oppstartsåret omsatte det Kristiansand-forankrede taktekkingsfirmaet for hele 7,9 millioner kroner – og det med bare tre mann!– Oppstarten har gått over all forventning, mye takket være et stort kontaktnettverk fra tidligere oppdrag og jobber. Og så har vi ansatte som er godt likt og som har vist et godt ansikt utad på arbeidsplassen, skryter Kjetil Aagedal, daglig leder i Kristiansand Tak og Membran.


Kundene skriker etter faglærte
Kjetil mener at det er viktig å kunne være stolt av det man leverer, og at det blir viktigere for hvert år å levere et godt gjennomført håndverk, noe som også har blitt viktigere ute hos kundene.– Det er mange ganger slik at kundene ikke er ute etter en spesiell bedrift, men de er ute etter folkene som utfører arbeidet og som leverer et godt håndverk. Mange ganger vil man gjerne ha de samme folkene igjen, uavhengig av hvilket firma de jobber i, forteller Kjetil.


Taktekking er nemlig et eget fag med utdanning og opplæring, og taktekkeryrket krever både møysommelighet og riktig kompetanse for at resultatet skal bli korrekt og ikke føre til lekkasjer. En person som vet hvor ekstremt viktig det er å være faglært i taktekkingsbransjen, er Kjetils far Odd, med 45 års erfaring og mesterbrev i taktekking.


– Det har vært en fantastisk reise! 45 års erfaring med taktekking er det ikke så fryktelig mange i Norden som har, og mellom Porsgrunn og Arendal finnes det vel bare tre mestere på tak, fastslår Odd med et smil.


Store konsekvenser
Mester-taktekkeren mener at vi står overfor et stort problem når useriøse aktører som hverken tar ansvar eller har kompetansen som trengs for å sikre et godt og tett sluttresultat, utfører taktekkingsarbeider. En historie til skrekk og advarsel var da det ble gjort taktekkingsarbeid på fem nye funkishus i Agder der det ble brukt en isolasjon som både var brannfarlig og strengt ulovlig.


– Det ble gjort en prosjekteringsfeil som ikke ble fanget opp hos den utførende takentreprenøren, og den historien er stort sett bevis for at det er viktig med kompetanse i faget. Det er dette vi brenner for i faget; å få kompetanse hos de utførende bedriftene slik at dette kan unngås, understreker Odd.


– Når slike feil avdekkes er det klart at det er de beste som står igjen til slutt, istemmer Kjetil.


I dag er det faktisk lov å utføre taktekking uten at bedriften har nødvendige papirer, men dersom noe skjer er det byggherren eller prosjekteringsansvarlig som blir holdt økonomisk ansvarlig.


– Når du ser hvor få mestere og fagarbeidere det er i tak- og membrantekkerfaget, sier det seg selv at det kan være dårlige utførelser rundt omkring, sier Odd, som mener at det er 50 prosent produkt og 50 prosent proff utførelse som sikrer et godt resultat.Takker aldri nei
Av tjenester kan Kristiansand Tak og Membran skilte med alt fra grunnarbeider med radon til kompakte tak og inntekking av terrasser. Kundene varierer stort fra privatpersoner til større entreprenører.


– Mesteparten er næringskunder, og da velger vi entreprenører som har et godt rykte fra før, for det betyr også litt for oss som bedrift og vårt varemerke, understreker Kjetil.


Kristiansand Tak og Membran har en døgnåpen vakttelefon, og det kompetente taktekkingsfirmaet beveger seg langt geografisk og dekker hele Agder samt Rogaland.


– Vi går dit vinden blåser, og vi prøver å serve alle. Per dags dato har vi ikke takket nei til noe, og vi har klart å utføre alt som vi har fått forespørsel på. I fjor la vi 35 000 kvadrat med tak, så vi har ikke sittet på rumpa akkurat, spøker Kjetil avslutningsvis.


Les mer...

2022-08-01 10.15

murerfirmakjellsyversen11

Har du hørt om peisen som kan styres med en app?

Artikkel Murerfirma Kjell Syversen i Brumunddal, er med i Ildstedet-kjeden, og tar seg av salg og montering av ildsteder – og piperehabilitering dersom det trengs. Nå presenterer Ildstedet Brumunddal helt nye peiser,...
schmidt1

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Artikkel Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv