m41m42m43m44m48m47m46m45

Store på små elektrikeroppdrag

M4 Elektro i Flekkefjord, er store på de mindre oppdragene i Flekkefjord og omegn. – Vi er aller best på service og små oppdrag, konstaterer daglig leder Tomas M. Osen.

Da elkraftingeniøren Tomas M. Osen hadde lyst til å prøve noe nytt etter å ha jobbet mer eller mindre med det samme i 16 år, etablerte han M4 Elektro i 2020 sammen med fire andre. Siden oppstarten har det gått svært bra for det Flekkefjord-forankrede elektrofirmaet, som fant ut at de var ekstra gode på de mindre oppdragene.– Vi er aller best på service og små oppdrag, men vi er også en del på nybygg av hus og hytter. Det er mange bekker små som utgjør de fulle dagene, smiler Tomas muntert.


Trygt med godt samarbeid
M4 Elektro er med i elektrikerkjeden Elkonor, som er en landsdekkende kjede for små og mellomstore installatører. Her får elektrofirmaet god støtte med alt fra innkjøpsavtaler til support.


I tillegg samarbeider de med rørleggerfirmaet Modalsli Rør på bad, der de to fagene går sammen på felles befaring. Samarbeidet gjør at kunden kun får én person å forholde seg til – for en trygg og smidig prosess fra planlegging til utførelse.


– Hvis kunden skal pusse opp badet, får man løst alle utfordringene med koordinering mellom tekniske fag som rør, elektro, maling og flislegging. Da får kunden til slutt bare én å forholde seg til, det går fort og resultatet blir som avtalt! Det fungerer veldig bra, skryter Tomas om det gode samarbeidet som gagner kunden.Strømbesparende løsninger
I en tid der strømmen er urimelig dyr, er det stadig flere som velger å installere smarthus-løsninger for å kunne styre strømmen. Tomas forteller at M4 Elektro har utført svært mange smarthus-installasjoner siden oppstarten, blant annet for hytteeiere som ønsker å styre varmen og lyset på hytta via en app.


– Vi kan også installere solcelleanlegg og har faktisk akkurat bestilt et stort anlegg til et fjøs! Solceller passer veldig godt til jordbruk siden man bruker en god del strøm på dagtid. Det som er litt av utfordringen med solceller på et hus, er at man produserer mer på dagen når man er på jobb, forklarer Tomas.


Selv om en vanlig forbruker kan velge å selge strømmen man ikke bruker fra solcellesystemet sitt, er det ifølge Tomas ganske ulønnsomt. Han mener isteden at bønder kan ha en del å spare på å installere solceller, og man kan til og med søke om ENOVA-støtte for solcelleanlegg.– Det er mest lønnsomt å bruke den effekten du lager selv, for eksempel for bønder da, som har et ganske stort forbruk på dagtid. Vi kan hjelpe deg med støtteordninger, løsninger og å finne ut hvor fort det vil tilbakebetale seg, understreker han og oppfordrer alle som er interessert i solcelleanlegg til å ta kontakt for en uforpliktende samtale.


Markedsledende elbillader
Noe annet det har vært mye av for elektrofirmaet på Flekkefjord, er installasjon av elbilladere, som fikk et stort oppsving etter at de nye forskriftene kommer nå til sommeren. Ifølge loven må man nå installere en elbillader dersom man skal lade elbilen hjemme, og lading i en vanlig stikkontakt er derfor snart et minne blott.


– Vi har montert en del elbilladere, men det er nok flere elbiler enn det er ladere rundt omkring. Det er fortsatt mange som lader bilen sin i en vanlig kontakt, og det er det en viss brannfare med, advarer Tomas.Av elbilladere benytter M4 Elektro seg av Easee når de er ute og installerer. Ifølge Tomas er det den beste laderen på markedet, som i tillegg både er rimelig og enkel å montere.


– Og så er den veldig fleksibel for kunden. Den er lett å styre, og opp mot noen strømabonnement kan man justere den mot strømprisen slik at den ikke lader seg over en viss pris, sier Tomas.


Når elbiler nå står for opptil 80 prosent av nybilsalget, tipper Tomas at det blir stadig flere monteringsoppdrag av elbilladere i tiden som kommer.M4 Elektro er også en sertifisert el-kontrollør for bolig, næring og fjøs ved hjelp av termografering, og de dekker områdene Flekkefjord, Lund kommune, Sirdal og Kvinesdal.


– El-kontroll vil bare bli viktigere i framtiden i forhold til avhendingsloven for å kunne si hvor godt et anlegg er, for det er ikke takstmenn utdannet til å utføre. Dersom det ikke foreligger dokumentasjon på det som er blitt gjort i huset i nyere tid, kan takstmannen nå sette dårligst score i takstrapporten, opplyser Tomas og understreker viktigheten av å utføre en el-kontroll på anlegget i forbindelse med boligsalg.M4 Elektro har fått mange gode tilbakemeldinger på godt utført arbeid i Flekkefjord og omegn, og har i løpet av sine to år i drift rukket å få et rykte på seg som et elektrofirma som snur seg raskt for å hjelpe sine kunder.


– Vi vil levere kvalitet, og hvis det haster, så klarer vi som regel å få det til, fastslår Tomas med et smil.


Les mer...

2022-08-01 10.45

oxeprosjekt1

Innovativt prosjektselskap skaper fremtidens næringsbygg

Artikkel Prosjektstyringsselskapet Oxe Prosjekt AS, har en prosjektlederrolle og jobber i tett samarbeid med byggherrer og entreprenører med oppussing, modernisering og optimalisering av næringsbygg. – Holdningen...
isobygg1

Fremtidens isolering har endret byggeplassen for godt

Artikkel Blåseisolering har de siste årene revolusjonert både byggeplasser og næringsbygg, og har en rekke fordeler kontra tradisjonell isolering. I tillegg til å være svært miljøvennlig, er blåseisolering både...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv