m41m42m43m44m48m47m46m45

Store på små elektrikeroppdrag

M4 Elektro i Flekkefjord, er store på de mindre oppdragene i Flekkefjord og omegn. – Vi er aller best på service og små oppdrag, konstaterer daglig leder Tomas M. Osen.

Da elkraftingeniøren Tomas M. Osen hadde lyst til å prøve noe nytt etter å ha jobbet mer eller mindre med det samme i 16 år, etablerte han M4 Elektro i 2020 sammen med fire andre. Siden oppstarten har det gått svært bra for det Flekkefjord-forankrede elektrofirmaet, som fant ut at de var ekstra gode på de mindre oppdragene.– Vi er aller best på service og små oppdrag, men vi er også en del på nybygg av hus og hytter. Det er mange bekker små som utgjør de fulle dagene, smiler Tomas muntert.


Trygt med godt samarbeid
M4 Elektro er med i elektrikerkjeden Elkonor, som er en landsdekkende kjede for små og mellomstore installatører. Her får elektrofirmaet god støtte med alt fra innkjøpsavtaler til support.


I tillegg samarbeider de med rørleggerfirmaet Modalsli Rør på bad, der de to fagene går sammen på felles befaring. Samarbeidet gjør at kunden kun får én person å forholde seg til – for en trygg og smidig prosess fra planlegging til utførelse.


– Hvis kunden skal pusse opp badet, får man løst alle utfordringene med koordinering mellom tekniske fag som rør, elektro, maling og flislegging. Da får kunden til slutt bare én å forholde seg til, det går fort og resultatet blir som avtalt! Det fungerer veldig bra, skryter Tomas om det gode samarbeidet som gagner kunden.Strømbesparende løsninger
I en tid der strømmen er urimelig dyr, er det stadig flere som velger å installere smarthus-løsninger for å kunne styre strømmen. Tomas forteller at M4 Elektro har utført svært mange smarthus-installasjoner siden oppstarten, blant annet for hytteeiere som ønsker å styre varmen og lyset på hytta via en app.


– Vi kan også installere solcelleanlegg og har faktisk akkurat bestilt et stort anlegg til et fjøs! Solceller passer veldig godt til jordbruk siden man bruker en god del strøm på dagtid. Det som er litt av utfordringen med solceller på et hus, er at man produserer mer på dagen når man er på jobb, forklarer Tomas.


Selv om en vanlig forbruker kan velge å selge strømmen man ikke bruker fra solcellesystemet sitt, er det ifølge Tomas ganske ulønnsomt. Han mener isteden at bønder kan ha en del å spare på å installere solceller, og man kan til og med søke om ENOVA-støtte for solcelleanlegg.– Det er mest lønnsomt å bruke den effekten du lager selv, for eksempel for bønder da, som har et ganske stort forbruk på dagtid. Vi kan hjelpe deg med støtteordninger, løsninger og å finne ut hvor fort det vil tilbakebetale seg, understreker han og oppfordrer alle som er interessert i solcelleanlegg til å ta kontakt for en uforpliktende samtale.


Markedsledende elbillader
Noe annet det har vært mye av for elektrofirmaet på Flekkefjord, er installasjon av elbilladere, som fikk et stort oppsving etter at de nye forskriftene kommer nå til sommeren. Ifølge loven må man nå installere en elbillader dersom man skal lade elbilen hjemme, og lading i en vanlig stikkontakt er derfor snart et minne blott.


– Vi har montert en del elbilladere, men det er nok flere elbiler enn det er ladere rundt omkring. Det er fortsatt mange som lader bilen sin i en vanlig kontakt, og det er det en viss brannfare med, advarer Tomas.Av elbilladere benytter M4 Elektro seg av Easee når de er ute og installerer. Ifølge Tomas er det den beste laderen på markedet, som i tillegg både er rimelig og enkel å montere.


– Og så er den veldig fleksibel for kunden. Den er lett å styre, og opp mot noen strømabonnement kan man justere den mot strømprisen slik at den ikke lader seg over en viss pris, sier Tomas.


Når elbiler nå står for opptil 80 prosent av nybilsalget, tipper Tomas at det blir stadig flere monteringsoppdrag av elbilladere i tiden som kommer.M4 Elektro er også en sertifisert el-kontrollør for bolig, næring og fjøs ved hjelp av termografering, og de dekker områdene Flekkefjord, Lund kommune, Sirdal og Kvinesdal.


– El-kontroll vil bare bli viktigere i framtiden i forhold til avhendingsloven for å kunne si hvor godt et anlegg er, for det er ikke takstmenn utdannet til å utføre. Dersom det ikke foreligger dokumentasjon på det som er blitt gjort i huset i nyere tid, kan takstmannen nå sette dårligst score i takstrapporten, opplyser Tomas og understreker viktigheten av å utføre en el-kontroll på anlegget i forbindelse med boligsalg.M4 Elektro har fått mange gode tilbakemeldinger på godt utført arbeid i Flekkefjord og omegn, og har i løpet av sine to år i drift rukket å få et rykte på seg som et elektrofirma som snur seg raskt for å hjelpe sine kunder.


– Vi vil levere kvalitet, og hvis det haster, så klarer vi som regel å få det til, fastslår Tomas med et smil.


Les mer...

2022-08-01 10.45

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv