bøghhafsø1bøghhafsø2bøghhafsø3bøghhafsø4bøghhafsø5bøghhafsø6bøghhafsø7bøghhafsø8bøghhafsø9bøghhafsø10bøghhafsø11bøghhafsø12bøghhafsø13toyotaflekkefjord1toyotaflekkefjord2toyotaflekkefjord3toyotaflekkefjord4

Tro Toyota-forhandler gjennom 44 år

Toyotaforhandleren Bøgh Hafsø Bilforretning AS i Egersund, har solgt Toyota i 44 år, og er eksperter på det japanske bilmerket som folk flest i Egersund ønsker å eie. – Siden 1978 har vi vært markedsledende i distriktet på nybilsalg, forteller daglig leder Jørgen Larshus.

Bøgh Hafsø Bilforretning i Egersund, er familieeid og åpnet dørene allerede i 1952. I dag – 70 år senere, er det fjerde generasjon Bøgh Hafsø som eier og driver Toyota-forhandleren her i Egersund som har solgt Toyota siden 1978.  


– Siden 1978 har vi vært markedsledende i distriktet på nybilsalg, fastslår daglig leder Jørgen Larshus muntert.  God bedriftskultur 
Jørgen har jobbet her i snart 11 år, og ble daglig leder i 2018. Han kan fortelle at Bøgh Hafsø Bilforretning kjøpte opp Toyota Flekkefjord i 2019, og at de to Toyota-butikkene drives i samme ånd. For Jørgens del, innebærer det å passe på at de til sammen 39 ansatte ved de to Toyota-butikkene trives og har det fint på jobb.  


– Trivsel er viktig, for har vi ikke folk som trives her, så trives ikke kundene heller. Det ligger en god kultur i bedriften her fra gammelt av, og vi setter alltid kunden først. Hvis kunden er fornøyd, så blir vi fornøyde, sier Jørgen med et smil.  


Hos Bøgh Hafsø Bilforretning finnes mekanisk verksted, delelager og karosseriverksted, mens lakkarbeider blir sendt eksternt til lakkverkstedet Egersund Lakk, som Bøgh Hagsø Bilforretning er medeier i.  – Og så har vi egne klargjørere som klargjør bilen, men vi kjøper ekstern understellsbehandling. Ellers er det vanlig verksteddrift som EU-kontroll og glasskade. Hos Toyota Flekkefjord er det mye det samme, men der bruker de et eksternt karosseriverksted som heter Kvinesdal Bilskade, forklarer Jørgen. 


Med et tilbakelagt 2021 der salgsresultatet landet på 800 solgte biler fordelt på bruktbil og nybil, ligger forholdene godt til rette for et tilfredsstillende salg av Toyota-biler også i 2022, godt hjulpet av et stadig bredere modellrepertoar.  


Populært med leasing 
Salgssjef Ørjan Andersen, forteller at når en kunde kommer inn, så kartlegger selgerne ditt behov og budsjett, for å finne rett bil og ønsket betalingsløsning for akkurat deg.  – Man kan velge blant forskjellige løsninger; vi har blant annet en pakke både for privat- og næringskunder, der vi selger inn en leasingavtale med serviceavtale der alt er dekket. Da har du full pakke og blir innkalt en gang i året for full sjekk og service. Du kan også utvide med dekkhotell og få alt i én pakke slik at du kan gjøre alt på én gang. Kundene i dag vil ha det enkelt og ha alt samlet, forteller Ørjan. 


Ifølge Ørjan kjøper de fleste en nybil uten leasing, men salgssjefen poengterer at det blir stadig mer populært med leasingavtaler.  


– Det er forutsigbart, og så har du ikke noe ansvar når bilen er utrangert og gammel, eller om du vil kjøpe den ut og bruke den litt til, understreker han.  


Ørjan forteller at de har solgt spesielt mange av den populære plugin-hybriden Rav4 under fjoråret – en bil som mange har valgt å kjøpe med leasingavtale.  


– Rav4 er en godt utstyrt bil, med en stor, sterk motor på 306 hester. På plugin har den firehjulstrekk, og den bremser av seg selv. Den har filskiftevarsler, og du kan nesten slippe rattet siden den svinger av seg selv. Den fortsetter å selge veldig bra også i år, og det er en bil vi selger til folk i alle aldre; fra 20 til 80 år – alle kjøper den!  Med plugin, har du en lang kjørerekkevidde på 7,5 mil på det elektriske batteriet, og når batteriet er tomt går den over til vanlig hybrid. Likevel kjører man på 50 prosent elektrisk drift, noe de fleste er svært glade for, i en tid der bensin- og dieselprisene er rekordhøye.  


Utvidet garanti 
Apropos elektrisk drift, så gleder både Ørjan og Jørgen seg stort til Toyota slipper den etterlengtede BZ4X til sommeren. Den er størrelsesmessig på nivå med Rav4, og fås både i to og firehjulstrekk. Men her lønner det seg å være raskt ute, for den kommende bilen er så populær at listene med forhåndsbestillinger snart er fulle.  


– Skal du ha den i år, må du sette deg kjapt på forhåndsreservasjonslisten, råder de to. 


Med Toyota Relax, kan du dessuten sikre deg en garantitid på inntil 10 år på nybilen din. Det vil si at dersom du følger alle serviceintervallene på bilen, får du utvidet garantien med ett år for hver gang du besøker verkstedet.  


– Vi har gode rutiner og et godt innarbeidet system som gjør at det hele fungerer veldig bra her på Bøgh Hafsø, sier Ørjan om salgs- og ettermarkedbiten.  


Toyota Flekkefjord:
- Nesten som hjemme

Hos Bøgh Hafsøs datterselskap Toyota Flekkefjord, blir både gamle og nye kunder tatt godt imot. – Målet vårt er at kundene våre skal føle seg som hjemme her, understreker plassjef Hans Tobias Loga.  


Toyota Flekkefjord er en del av Bøgh Hafsø Bilforretning. Før det, var Toyota-forhandleren i Flekkefjord best kjent som Akselsens Auto, som flyttet hit i bygget nedenfor i 1997; det samme året som Hans Tobias Loga begynte her som salgssjef.  Hans Tobias forteller at Toyota var tidlig ute med høyteknologiske og nytenkende løsninger som hybrid- og hydrogenbiler, og plassjefen mener at Toyota i dag er blitt ledende på dette feltet. 


– Toyota startet allerede i 1997 med Prius. Den gang lo alle av den, men det gjør de ikke nå lenger, ler han.

 

Bestselger i mange år 
Til og med på næringsbilfronten har elektriske varebiler blitt mer og mer vanlig, og den helelektriske varebilen Proace Electric som kommer i to forskjellige rekkevidder; 230 kilometer og 330 kilometer, har solgt bra her hos Toyota Flekkefjord. 


– Det er en grei varebil for dem som kjører mye rundt i nærområdet og som har mulighet til lading på arbeidsplassen, forteller Hans Tobias.  


Og i likhet med Bøgh Hafsø Bilforretning, så går det mye i leasingavtaler for Toyota-kundene her på Flekkefjord.  


– Det har med investering å gjøre. Istedenfor å bruke 400 000 kroner på en bil, så bruker de kanskje 40 000 kroner, sier plassjefen om den smarte betalingsløsningen.  


Toppselgeren Rav4 er det mange som kjøper med leasing også her. Den superpopulære plugin-hybriden har vært en bestselger i mange år, først som diesel og bensin, deretter som hybrid i 2016 før den nye ladbare hybriden revolusjonerte elbilmarkedet.  – Dette blir bare bedre og bedre, og Toyota har alltid vært veldig langt fremme på hybrid-delen, fastslår Hans Tobias og siterer Toyota-sjefen i Japan som på et stort event for noen få år siden proklamerte «no more boring cars!» 


Sikkerhet i høysetet 
I likhet med kollegaene på Bøgh Hafsø, så mener Hans Tobias at Rav4 henvender seg til alle aldersgrupper – spesielt med det store fokuset på sikkerhet.  


– Rygger du ut fra en parkeringsplass og det kommer en unge på sykkel, så bremser bilen. Sovner du og kjører ut av veien, så svinger bilen inn igjen, og kjører du på cruisekontroll, så holder den avstand til bilen foran deg, forteller Hans Tobias om et system som han tør å kalle nærmest feilfritt.  


– Hybriden er det aldri noen feil på! Generelt er kvaliteten veldig bra, og det er utrolig lite feil på alle Toyota-bilene. 

Her hos Toyota Flekkefjord har de gleden av å ha mange trofaste kundeforhold, mye takket være et hjemmekoselig og inkluderende miljø.  


– Det mest morsomme med jobben er å prate med alle som kommer inn, både de du kjenner og de du ikke kjenner, og få dem til å føle seg velkommen. Det som er målet vårt, er at kundene våre skal føle seg som hjemme her. De skal føle at her kan de slappe av, prate, få seg en kopp kaffe og se på tv.  


Avslutningsvis ønsker plassjefen å ønske hjertelig velkommen inn for en god kundeopplevelse – enten du er Toyotakunde eller eier et annet merke.  – Har folk et annet merke, må de ikke være redde for å ta kontakt. Vi tar service på alle biler, og kan også tilby dekkhotell til alle kunder. Vi har plass til flere dekk, så det er bare å ta kontakt, oppfordrer han med et varmt smil.  


Les mer...

2022-04-01 13.15

automegler11

Smart og moderne 24/7-verkstedtjeneste henter og leverer bilen for kunden

Artikkel Automegler1 går i bresjen for en ukomplisert, rask og trygg bruktbilhandel på nett. Med tilhørende verksted basert på samme smidige konsept, blir bilen hentet og levert når og hvor kunden ønsker! – Vi...
Frontline1

Enestående kundesupport fra programleverandør med ekspertise på Adobe

Artikkel Frontline er programvareleverandøren som distribuerer Adobes softwareprodukter til forhandlere. Med en personlig kundesupport som sikrer forhandlerne et godt produkt mot sine sluttkunder, har Frontline...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv