smartehytter4smartehytter1smartehytter2smartehytter3smartehytter8smartehytter7smartehytter6smartehytter5smartehytter9smartehytter10smartehytter11smartehytter12

Har du hørt om smarte hytter?

Smarte Hytter AS, leverer hytter i Telemark, Sjusjøen, Trysil og Rena. Men hva er egentlig smarte hytter? – Smarte Hytter er litt rimeligere og plasseffektive hytter, som folk flest har råd til, forklarer daglig leder Michael Berggren.

Ideen til Smarte Hytter ble unnfanget i starten av 2009, samtidig som den tidligere heismontøren Michael Berggren og hans kone skulle overta en gård her i Nissedal i Telemark. Smarte Hytter er en familiebedrift som er eid og drevet av Michael, hans kone og svigerfar, og ideen vokste altså frem da den nyinnflyttede familien ønsket å drive med campingplass og utleie av hytter på gården de overtok.  


Et nytt konsept i Norge 
– Vi kjøpte nabogården til gården vår, etablerte og regulerte det som en campingplass der vi skulle sette opp husvogner. Men da vi skulle sette opp dette tenkte vi: Hvorfor ikke lage noe av norsk tre istedenfor å importere tre fra andre land? Så tok vi kontakt med Innovasjon Norge og den lokale snekkerleverandøren, og etablerte noe som het Mobil-Hytta, forteller Michael om hvordan oppstarten utartet.  


– Det begynte med små, flyttbare hytter som kom i to helt ferdige deler som ble satt sammen til én hytte. De første 20 hyttene vi bygde på hyttefeltet, begynte med at vi regulerte 30 tomter til en campingplass som vi satte opp hytter på. Det var et nytt konsept i Norge som ikke alle kommuner var helt med på til å begynne med, medgir Michael med et forsiktig smil.  


De regulerte totalt 90 tomter hvorav 30 av dem var flyttbare hytter og resten faste tomter. Innovasjon Norge likte ideen, og var med på å produsere brosjyrer og belyse prosjektet. Finanskrisen viste (Etter dette kom Michael på) at det kunne være en god idé å også bygge rimelige hytter på vanlige tomter, og de gjorde om ti av de 30 tomtene til små selveier-tomter. Konseptet ble dermed dreid fra å selge hytter til campingplasser i Norge som Mobil-Hytta, til å formidle små, gjennomtenkte selveier-hytter gjennom Smarte Hytter.  – Smarte Hytter lager små hytter som er godt utnyttet plassmessig, og som jeg håper folk ser på som smarte! Det skal være bra materialvalg, og derfor valgte vi å gå bort fra det rimeligste og tok for eksempel børstet heltregulv i stedet for parkett. Det er likevel litt rimeligere hytter som folk flest har råd til, i moderne materialvalg med mye vinduer og plasseffektivitet, utdyper Michael.

  

Ærlige på pris 
Smarte Hytter leverer sine hyttemodeller i Sjusjøen, Trysil og Rena innunder hytteleverandøren og samarbeidspartneren Malmlaft. Hyttene kommer i størrelsene 44 til 150 kvadratmeter, og konseptet til Smarte Hytter er at det skal være en hytte som er lett å rengjøre etter at du har vært der.  Michael kan dessuten forsikre sine hyttekunder om at når de avtaler en pris, så er det den prisen som gjelder – hverken mer eller mindre.  


– Alle hyttene våre koster fra 2,5 til 5 millioner kroner inklusive tomt. Vi prøver å være ærlige på pris og det man får, så vi tar med dokumentavgift og alle tilkoblingsavgifter som kjøkken, rørlegger og elektriker, slik at alt er ferdig, understreker han.  


– Da vi begynte i 2009, gikk jeg ut og sa at vi skulle være Norges rimeligste hytteleverandør, men det har vi gått bort fra. Vi er litt dyrere enn de aller rimeligste, men da får du trygghet i alle ledd og god kundeoppfølging. Våre kunder får god oppfølging av selgerne hos oss – det er få å forholde seg til; vi er jo bare fire her på kontoret, smiler han. 


Michael har et ønske om å bli enda større – men ikke alene. Han ønsker å samarbeide med andre bedrifter eventuelt bli kjøpt opp for å inngå i en større koallisjon. For potensialet for å på sikt kunne ta større deler av markedet, er stort. Og med skreddersydde løsninger, arkitekttegnede hytter og den innovative nysatsingen med flytende hytter på vannet (!), ser Michael lyst på de smarte hyttenes fremtid.  – Smarte hytter er et smart valg, konkluderer han og smiler.  

Les mer...

2022-04-01 08.45

metacon1

Landsdekkende stålentreprenør fyller 25 år

Artikkel Metacon AS, vokser seg stadig større med leveranser av stålentrepriser over hele Norge, takket være sin mangeårige kompetanse på stålbygg. – Vi har vokst veldig, sier Tony Øvrevik, daglig leder og ansvarlig...
postsocial3

Slik kan bedrifter rekruttere smartere

Artikkel – Forutenom å være motoren som får kunder til å skinne i de sosiale og digitale mediene, jobber vi for å sikre at akkurat våre kunder skal ha en langt større sjanse til å vinne konkurransen om de beste...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv