smartehytter4smartehytter1smartehytter2smartehytter3smartehytter8smartehytter7smartehytter6smartehytter5smartehytter9smartehytter10smartehytter11smartehytter12

Har du hørt om smarte hytter?

Smarte Hytter AS, leverer hytter i Telemark, Sjusjøen, Trysil og Rena. Men hva er egentlig smarte hytter? – Smarte Hytter er litt rimeligere og plasseffektive hytter, som folk flest har råd til, forklarer daglig leder Michael Berggren.

Ideen til Smarte Hytter ble unnfanget i starten av 2009, samtidig som den tidligere heismontøren Michael Berggren og hans kone skulle overta en gård her i Nissedal i Telemark. Smarte Hytter er en familiebedrift som er eid og drevet av Michael, hans kone og svigerfar, og ideen vokste altså frem da den nyinnflyttede familien ønsket å drive med campingplass og utleie av hytter på gården de overtok.  


Et nytt konsept i Norge 
– Vi kjøpte nabogården til gården vår, etablerte og regulerte det som en campingplass der vi skulle sette opp husvogner. Men da vi skulle sette opp dette tenkte vi: Hvorfor ikke lage noe av norsk tre istedenfor å importere tre fra andre land? Så tok vi kontakt med Innovasjon Norge og den lokale snekkerleverandøren, og etablerte noe som het Mobil-Hytta, forteller Michael om hvordan oppstarten utartet.  


– Det begynte med små, flyttbare hytter som kom i to helt ferdige deler som ble satt sammen til én hytte. De første 20 hyttene vi bygde på hyttefeltet, begynte med at vi regulerte 30 tomter til en campingplass som vi satte opp hytter på. Det var et nytt konsept i Norge som ikke alle kommuner var helt med på til å begynne med, medgir Michael med et forsiktig smil.  


De regulerte totalt 90 tomter hvorav 30 av dem var flyttbare hytter og resten faste tomter. Innovasjon Norge likte ideen, og var med på å produsere brosjyrer og belyse prosjektet. Finanskrisen viste (Etter dette kom Michael på) at det kunne være en god idé å også bygge rimelige hytter på vanlige tomter, og de gjorde om ti av de 30 tomtene til små selveier-tomter. Konseptet ble dermed dreid fra å selge hytter til campingplasser i Norge som Mobil-Hytta, til å formidle små, gjennomtenkte selveier-hytter gjennom Smarte Hytter.  – Smarte Hytter lager små hytter som er godt utnyttet plassmessig, og som jeg håper folk ser på som smarte! Det skal være bra materialvalg, og derfor valgte vi å gå bort fra det rimeligste og tok for eksempel børstet heltregulv i stedet for parkett. Det er likevel litt rimeligere hytter som folk flest har råd til, i moderne materialvalg med mye vinduer og plasseffektivitet, utdyper Michael.

  

Ærlige på pris 
Smarte Hytter leverer sine hyttemodeller i Sjusjøen, Trysil og Rena innunder hytteleverandøren og samarbeidspartneren Malmlaft. Hyttene kommer i størrelsene 44 til 150 kvadratmeter, og konseptet til Smarte Hytter er at det skal være en hytte som er lett å rengjøre etter at du har vært der.  Michael kan dessuten forsikre sine hyttekunder om at når de avtaler en pris, så er det den prisen som gjelder – hverken mer eller mindre.  


– Alle hyttene våre koster fra 2,5 til 5 millioner kroner inklusive tomt. Vi prøver å være ærlige på pris og det man får, så vi tar med dokumentavgift og alle tilkoblingsavgifter som kjøkken, rørlegger og elektriker, slik at alt er ferdig, understreker han.  


– Da vi begynte i 2009, gikk jeg ut og sa at vi skulle være Norges rimeligste hytteleverandør, men det har vi gått bort fra. Vi er litt dyrere enn de aller rimeligste, men da får du trygghet i alle ledd og god kundeoppfølging. Våre kunder får god oppfølging av selgerne hos oss – det er få å forholde seg til; vi er jo bare fire her på kontoret, smiler han. 


Michael har et ønske om å bli enda større – men ikke alene. Han ønsker å samarbeide med andre bedrifter eventuelt bli kjøpt opp for å inngå i en større koallisjon. For potensialet for å på sikt kunne ta større deler av markedet, er stort. Og med skreddersydde løsninger, arkitekttegnede hytter og den innovative nysatsingen med flytende hytter på vannet (!), ser Michael lyst på de smarte hyttenes fremtid.  – Smarte hytter er et smart valg, konkluderer han og smiler.  

Les mer...

2022-04-01 08.45

rohneselmerab6

Blir én av de mest solgte bilene i 2024

Artikkel RøhneSelmer Asker og Bærum troner som Norges ledende Ford-forhandler, og ved RøhneSelmer Asker og Bærum, rulles rykende ferske nyheter fra Ford ut én etter én. Med nye lanseringer og gamle klassikere,...
isnitt7

Detaljrik og nyskapende boligfotografering tar boligen din til nye høyder

Artikkel iSnitt AS i Oslo, tilbyr boligfotograferingstjenester av høy kvalitet. I løpet av årene har selskapet ikke bare revolusjonert bransjen, men har også blitt en foretrukken leverandør av boligfotografering...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv