Vet du hva som er hemmeligheten bak gode ansatte?

For å være blant de beste er man avhengig av kompetente og pålitelige ansatte. Det vet tømrermester Henning Berntsen som innehaver av sin miljøsertifiserte Gaselle-bedrift.

– Vi har fokus på kursing av ansatte og trivsel i bedriften. At vi er Miljøfyrtårn gjør at vi også har et større fokus på HMS og den biten. Dette gjør vi både fordi det er viktig å være miljøbevisst, men også fordi man ofte må ha dette på plass når man skal gi tilbud til kommune, fylke og stat. De vil gjerne ha en form for sertifisering på de som utfører jobbene, og dette er viktig i forbindelse med det grønne skiftet, sier Henning Berntsen.


Han er innehaver og mannen bak tømrermester-firmaet på Nøtterøy som bærer hans navn. Det startet som et enkeltmannsforetak i 2005, og ble senere omgjort til et AS i 2013. Byggmesteren Daniel Danielsen kom inn på eiersiden 1. januar 2015.


Berntsen forteller at de har vokst sakte, men sikkert siden dag én. Per i dag er de 15 ansatte i tillegg til noen fast innleide medarbeidere. Både han og Danielsen er bygg- og tømrermestere, og selv har Berntsen byggteknisk fagskole i bunnen. 


– Det har vært gode tider for håndverkerbransjen i området de siste årene, og vi har god tilgang på arbeid. I de siste åtte-ni årene har det til og med vært bra på vinterhalvåret, så vi har fullt opp med jobb hele året. Vi gjør alt fra å sette opp et vindu hos gamle fru Hansen til å sette opp eneboliger i rekke - og alt imellom. Ofte har vi hovedentreprisen på oppdrag, med andre faggrupper underlagt oss. Det er veldig vanlig for en byggmester.


Tømrermester Henning Berntsen AS ble utnevnt til Gaselle-bedrift i fjor, og kan i tillegg skilte med å inneha sentral godkjenning. De er også godkjent våtromsbedrift og godkjent som ENOVA-rådgivere. Sjefen sjøl forteller at de har brukt mye ressurser på kompetanseheving.


– Vi har vært flinke til å kurse oss for å følge med i tiden. Det koster å ha dyktige folk, men de ansatte setter veldig pris på det. Mange i staben er fra lokalområdet, som Tjøme, Nøtterøy og Tønsberg, og vi jobber stort sett i de samme kommunene, i tillegg til Sandefjord, Stokke, Horten og Åsgårdstrand. Lærlinger har vi egentlig alltid vært flinke til å ha, og per i dag har vi to stykker. Vi tar kun inn folk med norsk svennebrev, og i firmaet har vi svennebrev innen både forskalingssnekker-, tømrer- og murerfaget.


– Jeg er veldig fornøyd med den gjengen vi har nå. Man skal ikke bare være flink i faget, men være hyggelig og grei også. Vi jobber jo i et serviceyrke! Avslutter Berntsen, som vil påpeke at han er storfornøyd med gutta sine.

Les mer...

2018-01-30 10.15

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

Kontaktinformasjon

  • Tømrermester Henning Berntsen AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
    33 34 55 50
  • Adresse:
    Smidsrødveien 45, 3120 Nøtterøy
national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv