kvernelandbiloslo6kvernelandbiloslo2kvernelandbiloslo1kvernelandbiloslo7kvernelandbiloslo5kvernelandbiloslo4kvernelandbiloslo8kvernelandbiloslo9kvernelandbiloslo10kvernelandbiloslo11

Kjørekomfort i høysetet når Mazda slipper nye elbiler

Selv om det tok en stund før Mazda hev seg på den grønne bølgen, har MX-30 vært en knallsuksess for Kverneland Bil Oslo. – Du får ikke mange nye elbiler i den prisklassen som er så god å kjøre og som er så ordentlig bygget, skryter salgsleder Stian Grøndahl.

Kverneland Bil er et Stavanger-basert bilkonsern som har sine røtter helt tilbake til 1921 og kunne i fjor feire at de har vært i drift i utrolige 100 år. Kverneland Bil er lokalisert i Haugesund, Bergen, på Bryne, og her i Oslo. Oslo-avdelingen het tidligere Ullern Bil, og ble kjøpt opp av Kverneland Bil i 2010.  


– Da var det Mazda og Ford i dette lokalet, men Ford gikk ut i 2014. Da ble det kun Mazda igjen her, og dette var i glansdagene til Mazda CX-5, hvor vi var den største Mazda-forhandleren i Norge flere år på rad, forteller daglig leder for Kverneland Bil Oslo og merkesjef for Mazda, Leif Christian Mathisen. En ideell familiebil 
I 2016 spredde elektrifiseringen av biler seg som ild i tørt gress, og stadig flere bilmerker slapp nye og miljøvennlige elbiler. På dette området var ikke Mazda spesielt langt fremme den gang, og det skulle ta enda noen år før de lanserte sin første elektriske bil. Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Nå har Mazda nemlig kommet på banen for fullt med elektrifisering, og foran seg har de 13 modeller som venter på å få se dagens lys mot 2025.


Da Mazda lanserte sin første elbil MX-30 på tampen av 2019, vant den romslige elbilen nordmenns hjerter. Den svært markedsledende prisen, lokket dessuten mange til å kjøpe bilen som passet de aller flestes behov.– Når vi vet at den gjennomsnittlige bilbrukeren i vår region kanskje bare kjører 6-7 mil om dagen, så tilfredsstiller den stort sett 90 prosent av behovet, sier Leif Christian.  


Han mener videre at Mazda mener alvor med de kommende elbilene. 


– Det som MX-30 synliggjør godt, er at Mazda vil jobbe seg mot Premium med sin syvende generasjon, og det viser de med denne bilen som har veldig gode kvaliteter til en veldig, veldig bra pris.

 

Premium kvalitet 
Den raske omstillingen til det grønne skiftet, gjenspeiles i de nye elbilene som kommer og skal komme. Først ut er Plug in-hybriden CX-60, som ble lansert 8. mars. CX-60 tar ytterligere ett steg fremover mot Premium kvalitet, og er dessuten en flott firmabil.  


– Det er en stor SUV som er lengre enn bestselgeren CX-5, til en fantastisk pris! Bilene kommer allerede i juni, og de første kundebilene kan vi levere i juli-august, røper Leif Christian, som sammen med salgsleder Stian Grøndahl, er entusiastisk over den kommende SUVen.  


For å ha flere bein å stå på i tillegg til Mazda, fikk Kverneland Bil Oslo inn Mekonomen i 2013, i tillegg til salgsagenturet på Stellantis-produktene Alfa Romeo, Jeep og Fiat. Og i dag består Kverneland Bil Oslo av 24 ansatte fordelt på Mekonomen, Stellantis og Mazda.  – Vi er en betydelig aktør i Oslo og i Norges-sammenheng når det gjelder representasjonen av Stellantismerkene, og i fjor ble et veldig bra år for oss, sier Leif Christian og smiler.  


Suksess med Stellantis 
Fiat kom med sin første elbil sent i 2020, og Fiat 500 henvendte seg like mye til det kvinnelige kjønn som til mannen, som ønsket seg en god bil nummer to.– Den har vært en veldig suksess for oss! Det er jo en perfekt bybil som passer bra i Oslo, og så er den et stilikon som har god rekkevidde med sine 320 kilometer, sier Stian.


Kverneland Bil Oslo tilbyr også yrkesbiler fra Fiat, gjennom Fiat Professional. Samarbeidet med Stellantis ble rett og slett en god inngangsport for å kunne tilby varebiler til Oslo-innbyggerne.  


– Dette er et veldig viktig marked, spesielt for servicemarkedet vårt, konstaterer Stian.  


Videre forteller Stian at Stellantis-merket Jeep, kommer med en helelektrisk Jeep i 2023, som skal bli den første miljøvennlige terrengbilen. Samtidig kommer Alfa Romeo med den etterlengtede Plug in-en Tonale til sommeren.  


– Det er skikkelige entusiaster som kjøper bilene fra Alfa Romeo, og det er veldig morsomt å få jobbe med det merket, gliser Stian. 


 

For Kverneland Bil Oslo, er det to ting som er helt sikkert. Det er at gode kundeopplevelser og proaktivitet alltid skal stå i fokus ved verkstedbesøk og bilsalg.  


– Kunden skal oppfatte det som en ålreit opplevelse og skal synes det er trivelig å være her. Og når vi jobber ut ifra elementene «personlig», «enkelt» og «trygt», så er det den gode kundeopplevelsen som kunden skal kjenne på, avslutter Leif Christian.  


Les mer...

2022-04-01 12.30

aretreindustrier8

Er med på å redusere risikoen og øke lønnsomheten i byggeprosjekter

Artikkel ARE Treindustrier er både en underleverandør og kompetansepartner for sine kunder. De ønsker å bli involvert tidlig nok i byggeprosjektet, for et best mulig resultat. – Med ganske små grep, kan vi optimalisere...
vikenbyggpartner10'

Stabile boliger, sunt inneklima og minimalt vedlikehold: Porebetong er svaret

Artikkel Viken Byggpartner AS i Drøbak bygger innflytningsklare boliger med hovedfokus på god bokomfort og minimalt vedlikehold. De har spesialisert seg på å bygge med porebetong.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv