reise1reise2reise3

Tips til billigere utenlandsferie

Endelig kan sommerferien legges til utlandet igjen. Norge er et vakkert land med mye flott natur og spennende opplevelser, men en Norgesferie kan fort bli dyr. Derfor kan det faktisk noen ganger lønne seg å legge ferien til utlandet, hvis det er et land med lavere levekostnader.

Ønsker man seg en billig ferie til utlandet er det også lurt å se på valutakursen. Verdien til den norske kronen varierer i forhold til andre valutaer, noen land er dermed gunstigere å besøke enn andre. Men en valuta som var billig i fjor er ikke nødvendigvis det i dag, så det er viktig å sjekke dagens valutakurs. Valutamarkedet er ikke bare interessant for turister, noen velger også å investere i forex og kanskje tjene litt penger som kan gå til neste års sommerferie.

Husk alltid å betale med lokal valuta. Noen bankterminaler tilbyr muligheten til å betale med norske kroner og det kan føles som man da får mer kontroll over budsjettet, men butikken selv setter kursen og den er veldig ofte høyere enn kursen satt av banken kortet er knyttet til.


Storbyferie assosieres ofte med dyr ferie, men man kan fint få en storbyferie på budsjett. En lettvint metode for å finne ut hvilke storbyer som er billigst på er å sjekke storbyindeksen. Der sammenliknes prisene på hotell, restauranter, øl og andre ting vi bruker penger på når vi er på ferie. Jo lavere tall, jo billigere er det. Oslo er på 100 plass, mens Sofia, hovedstaden i Bulgaria, ligger på 37 plass på denne listen. USA-favoritten New York, derimot, ligger på 135 og er indeksens dyreste by.


Det kan være mye å spare på å fly med lavprisselskap, men de flyr ofte til mer avsidesliggende flyplasser, så husk å sjekke hvordan man kommer seg til og fra flyplassen, og hvor mye det koster. Det kan også være penger å spare på en mellomlanding, hvis man har tid til det.

Bruk av søkemotorer er praktisk, ikke bare for å finne billetter, men også for å finne de billigste flyselskapene. Det er lurt å vite i tilfelle de ikke dukker opp på listen over alternativ når man søker etter flyreiser. Da kan man gå inn på selskapets egen nettside og søke der.


Mat er ofte en stor del av reisebudsjettet, men velger man et hotell med en liten kjøkkenkrok eller leier en leilighet, så kan man spare mye på å lage noen måltider selv. Eller man kan bestille rom uten inkludert frokost og finne en billigere frokost på en lokal kafé eller restaurant.


Hele 39 % av nordmenn har planlagt å feriere i utlandet ifølge en undersøkelse gjort av Respons Analyse utført på vegne av Sparebank 1. Danmark er mest populær, med 22% som skal dit, men det kan fort bli dyrt. Den danske kronen er over 30 % dyrere enn den norske. Sverige er også populært med 20 % som har sagt de skal dit på ferie.

Det finnes utenlandsturer for de fleste budsjett. Ferien trenger ikke bli dyr hvis man planlegger godt og legger inn litt forarbeid.

Les mer...

2022-06-17 15.45

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv