eurodietten2eurodietten3Sortimentkostveiledning Eurodiet 2_editedFB Annonse ny

Metoden som gir deg en varig vektnedgang

Med Eurodiet-metoden spiser du spesialmat og grønnsaker, med personlig oppfølging fra en sertifisert kostveileder, for å oppnå varig vektnedgang og bedre helse!

Eurodiet Scandinavia AS, ble etablert av Dr. Fedon Lindberg i 2006. Fedon ble rikskjendis over natten da han rådet det norske folk til å kutte ned på karbohydratrike matvarer som poteter, pasta og brød, til fordel for mer proteinrik mat, for å gå ned i vekt. Dette var nye tanker som skapte stor debatt, både blant fagfolk og blant «potetelskende» nordmenn, men er i dag en langt mer akseptert sannhet.


Personlig og nøye oppfølging
Men hva er egentlig Eurodiet-metoden? Daglig leder i Eurodiet Scandinavia AS, Arild Juul, forklarer hvordan metoden fungerer:


– Eurodiet-metoden er utviklet av leger til bruk av helsepersonell for behandling av helseskadelig overvekt. Metoden er svært effektiv, og har vært benyttet i mange land i Europa gjennom en årrekke.


– Eurodiet-produktene er proteinrike erstatninger for vanlige matvarer, i tilmålte porsjoner og med lite karbohydrat og fett, forklarer han videre. En sertifisert behandler/kostveileder gir deg en skreddersydd kostplan med Eurodiet-produkter og grønnsaker, som setter kroppen din i «ketose» der den omdanner dine lagrede fettreserver til energi. Ketose gir svært effektiv vektnedgang og med protein som energikilde bevarer du muskelmassen og unngår sultfølelse.


– I begynnelsen (fase 1) spiser du kun Eurodiet-produkter og grønnsaker, før du gradvis innfører måltider med vanlig mat i kostholdet gjennom fase 2-4. Her er det viktig å gå riktig frem, så samspillet med din kostveileder er helt avgjørende.


– Metoden forskrives av sertifisert helsepersonell og ernæringseksperter, som gir deg personlig oppfølging og kostveiledning hele veien. God oppfølging over tid er viktig for å etablere nye kostvaner og en livsstil som sikrer at din nye vekt blir varig, sier Arild.

Det er også mulig å oppnå ketose med vanlig proteinrik mat, men det høye proteininnholdet i Eurodiet-produktene gjør at du klarer deg med mindre mat. Det gir lavere kaloriinntak pr. måltid som er med på å sikre optimal vektnedgang. Produktene etterligner vanlig mat og du vet alltid hva og hvor mye du skal spise.


– Eurodiet tilpasses den enkelt bruker og er svært effektiv, både for de som skal ned 10-15 kilo og for de sykelig overvektige som vurderer slankeoperasjon som en siste utvei. Mange har fått veldig god hjelp med denne metoden, poengterer Arild.


Eurodiet (bak f. venstre: Hulda Maria Bell, Gørli Furuseth og Arild Juul) har utviklet Matchvekt-konseptet med de tre mest erfarne kostveilederne (klinikkene) i sitt nettverk. Foran: Ernæringsfysiolog og Mage & Tarm-ekspert Anna Ingwardo fra Kost-Terapi Anna Ingwardo. Midt f. venstre: Diabetessykepleier Hege H. Barhaughøgda fra Vektklinikken og midt f. høyre: Sykepleier og treningsinstruktør Lotte Evenstad fra Bekkestua Kosthold og Helse.


Nullstiller uvanene
Med Eurodiet går man ned i vekt på kroppens premisser, helt uten medisinske inngrep. Arild sammenligner produktene med en krykke som man går på mens man heler seg selv, som man gradvis legger fra seg når man går over til et vanlig kosthold.


– Ettersom man kun spiser produkter og grønnsaker i den første fasen (4-6 uker) vil man langt på vei også nullstille sine gamle uvaner. Det gjør det lettere å etablere sunnere kostvaner etter hvert som man reintroduserer vanlig mat, sier han.
– Produktene etterligner vanlig mat for å gjøre omstillingen lettere, så dette er ingen pulverkur der man bare rister seg en shake. Du spiser omeletter, pasta, brødvarer, pannekaker, supper og til og med snacks. I tillegg lærer du nye måter å bruke grønnsaker i kosten, utdyper Arild.


Overspising og feil måltidsrytme er for mange medvirkende årsaker til overvekt, så med Eurodiet lærer man også å spise riktige porsjoner og etablere gode måltidsrutiner. Med en god balanse i kostholdet vil man oppleve at man ikke trenger å spise så mye for å bli mett.


Matchvekt-kurset
I tillegg til den personlige oppfølgingen kan man nå også få masse ekstra veiledning, inspirasjon, teknikker og kunnskap hvis man velger nettkurset Matchvekt. Her gis det regelmessig påfyll gjennom hele 20 uker, av erfarne Eurodiet-veiledere og gjesteforelesere som Gladkokken og Vanecoachen, som hjelper deg til å lykkes.– Matchvekt har hatt i underkant av 100 deltakere på hvert av de tre kursene vi har gjennomført til nå, og vil fra 2023 også kunne tilbys individuelt, sier Arild.


Én av behandlerne deltagerne i Matchvekt møter, er Hege Hasler Barhaughøgda, som er diabetessykepleier, kostveileder, forfatter og innehaver av Vektklinikken. Hun mener at Eurodiet-metoden er én av de beste metodene for varig vektnedgang.– For meg som jobber med å hjelpe mennesker til en bedre livsstil og å bli friskere fra livsstilsykdommer, så handler det mye om overvekt. Eurodiet er et veldig viktig verktøy, som gjør at jeg kan hjelper mange flere til en sunnere vekt. Det er en enkel metode, og det fine med å starte med Eurodiet er at man nullstiller situasjonen, begynner på nytt og bygger opp et kosthold som kan sørge for at helsa bevares, forteller Hege.


Det mentale er en minst like viktig del å jobbe med når man skal gå ned i vekt, så behandlerne jobber også systematisk med de bakenforliggende årsakene til overvekten.


– Det viktige er å jobbe med årsaken til at de sliter med vekten, at de adresserer uvanene sine og får synliggjort hvor skoen trykker. Livsstilsendringen er viktig, men da må man også klare å se hva som er problemet, poengterer opplæringsansvarlig Gørli Furuseth i Eurodiet.


Personlig veiledning på nett eller klinikk
Eurodiet Scandinavia samarbeider med rundt 20 ulike behandlere og klinikker over hele landet som forskriver metoden. De veileder sine klienter ved personlige konsultasjoner, eller – i økende grad – med nettkonsultasjoner.– Vi ønsker også å rekruttere flere samarbeidsklinikker, for jo flere som tilbyr metoden jo større tilgjengelighet vil den ha, fastslår Arild.


– Vi sier at denne metoden er for dem med en BMI på over 30, eller de som har BMI over 27 og helseplager som følge av overvekten. Brukerundersøkelsene viser at de aller fleste når målvekten, er fornøyde og anbefaler metoden videre til andre. Det er veldig gøy, avslutter Arild med et smil.


Les mer...

2023-01-01 10.45

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv