sjølingstad3sjølingstad1sjølingstad2sjølingstad4sjølingstad5sjølingstad6

– Så lenge det lages i tre, finnes det ingenting vi ikke kan lage!

Sjølingstad Snekkerverksted, tryller frem det meste av et stykke tre. Men spesialiteten, det er uten tvil pynteklosser og utvendig husdekor.

Vi besøker Sjølingstad Snekkerverksted, som med sin plassering i Lindesnes kommune, er det sørligste snekkerverkstedet i Norge. Her møter vi daglig leder Dan Langhoff, som nærmest har tre i blodet. Sjølingstad Snekkerverksted, ble startet av hans far tidlig på 90-tallet, og tre har følgelig vært en stor del av hans liv de siste 30 årene.



Det store bygget på 2000 kvadratmeter, står i kontrast til den lille garasjen på 45 kvadratmeter bak huset som var tilholdssted for den lille virksomheten de første driftsårene.


– Han så på noen arbeid med pynteklosser i forbindelse med listverk i gamle hus, og han synes det var en kjempegod idé, forteller Dan om produktet som fort viste seg å bli en bestselger.


Etter kort tid kunne faren til Dan gå fra det han først estimerte ville bli én arbeidsdag i uka, til en stilling pluss medarbeidere.

På midten av 90-tallet begynte Dan i farens virksomhet, og i 2000 ble Sjølingstad Snekkerverksted et AS, omtrent samtidig som Dan ble oppgradert til daglig leder.


Størst på pynteklosser

I dag er Sjølingstad Snekkerverksted den største norske produsenten av pynteklosser. Hovedkunden har vært byggevareforretninger i hele Norge, med hovedtyngde på Østlandet. De utvendige produktene snekkerverkstedet lager, er kopi av gammel stil og «sveitserhus», men de har også egen design på et par produkttyper av nyere stil. De jobber kontinuerlig med produktutvikling for å nå ut til dem som foretrekker moderne, minimalistisk stil.


Skreddersydde trapper, er enda en ting som utmerker Sjølingstad Snekkerverksted.



– Kundene er både privatpersoner og byggmestere, og på trapper er vi gode på skreddersøm; vi får til en god del ting som ikke er standard, til en ikke altfor dum pris, forsikrer Dan.


De har laget alt fra skjærefjøler til en byste av Ibsen, og kan ta på seg både innredningsoppgaver og svære prosjekt. Dan forteller at de bidro med spesialkompetanse i forbindelse med innredning på Gardermoen på oppdrag fra Avinor.



– Vi er dritgode på å løfte tekniske løsninger, sier Dan og ler selvironisk av at de ikke er like gode på design-biten, som de ofte overlater til andre.


– Så lenge det lages i tre, finnes det ingenting vi ikke kan lage, humrer han.


Maksimalistisk trend

I tillegg tilbyr snekkerverkstedet prekuttede vinduslister som kan produseres i tre ulike stilarter og festes på vinduene. En annen utmerkende spesialitet, er firkantede søyler.


Gjennom hjemmesiden til Sjølingstad Snekkerverksted, har forhandlere mulighet til å logge inn for å komme til egne sider, og noe som er forholdsvis nytt er at de nå også har åpnet opp for bestillinger fra privatpersoner. 


Etter en dalende nedgang i pynteklosser, tipper Dan at den maksimalistiske trenden nå er på vei tilbake.  




– Det betyr at folk skal ha større lister og mer pynt utenfor huset, og det merker jeg på innkjøpet.


Som et forholdsvis lite og lokalt firma, tar de seg av alt fra a til å; produsering, pakking, montering og utkjøring. For Dan er den lokale tilhørigheten et viktig aspekt.


– Norskprodusert og norsk design er bra! Og jeg mener vi står for kvalitet, fastslår han og smiler.

Les mer...

2021-02-01 09.45

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv