pickup1pickup2

Alene i Norge om å spesialisere seg på pickup-utstyr

Gründer og daglig leder i Pickup-Pro, mener at den beste tilbakemeldingen han får fra kundene sine, er at de kommer tilbake. Bilmekanikeren og elektrikeren Jan Magnus Hovlandsdal fra Oslo, gjorde virkelighet av drømmen om å starte med tilbehør og utstyr til amerikanske og engelske pickups.

Jan Magnus forlot Oslo for noen år siden, til fordel for hytta på Hvaler. Etter hvert dro han til Tyskland, der han videreutdannet seg til mekaniker og fikk en lukrativ stilling i GM. Etter et par år i Tyskland, vendte han nesen hjem igjen til Norge – arbeidsledig og sulten på nye utfordringer. 


– Da så jeg helt tilfeldig på Finn.no at det var et firma til salgs, som het Pickup Moss. Jeg kjørte jo en gammel pickup da, og tenkte at: «så kult det hadde vært å bare kjøpe det her!» 



Firmaet hadde to millioner i omsetning, og hadde ikke engang en hjemmeside. Det hele virket som en enkel match for Jan Magnus, som hadde bestemt seg for å kjøpe firmaet og ta virksomheten til nye høyder. Planene gikk dessverre i vasken. Det viste seg at firmaets eier prøvde å selge ham en masse gjeld.


– Jeg ble så sint, og tenkte at dette kan jeg gjøre bedre selv, forteller Jan Magnus. 


Han kom i kontakt med flere leverandører i utlandet, deriblant leverandører som Pickup Moss hadde gjeld hos. Leverandørene var interessert i et samarbeid med Jan Magnus, og for akkurat fem år siden var han i gang med eget firma; Pickup-Pro. 


– Siden den gang har jeg blitt nødt til å lære meg å lage hjemmeside og gjøre regnskapet. Jeg som aldri hadde vært på Facebook i mitt liv, sier han og ler godt.


Nisjen til Pickup-Pro er spesialutstyr til både amerikanske og europeiske pickuper. Så vidt Jan Magnus vet, er han helt alene om dette i Norge.



– Pickup-Pro har alt til pickuper! Enten det er en vinsj til å trekke en vilt opp på lasteplanet om du driver med jakt, eller du trenger å løfte bilen, skal ha bilbelysning eller om du skal måke snø – uansett hva det er, så har vi det, smiler Jan Magnus selvsikkert. 


– Jeg sitter på spisskompetansen, og etter en rask dialog med kunden, vet jeg i 90 prosent av tilfellene bedre hva kunden trenger, enn det kunden selv har vært klar over!


Spesialutrustning i forhold til styrebiler som trenger utstyr for at de skal bli godkjente, er også et viktig virkeområde for Jan Magnus og Pickup-Pro. Der samarbeider de med Veivesenet, og har utviklet en ADR-stålkasse for dette formålet. Før nå har en ADR-godkjenning nemlig vært omtrent umulig å få – spesielt om du har en amerikansk pickup.


– Den ADR-godkjente stålkassen brannisoleres innvendig og håndlages på spesialmål. Det er en genial greie, som blant annet er blitt omtalt i magasinet til Anlegg og Transport, forteller han.


For det meste består kundegruppen til Pickup-Pro av håndverkere, hundefolk og jegere. Jan Magnus håper snart å kunne tilby sine kunder en nettbutikk i nær fremtid, og har en haug med spennende tanker og ideer for fremtiden. Men akkurat nå er det bare én dag om gangen som gjelder.

Les mer...

2020-08-01 12.30

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv